Recep İvedik mi, yoksa Kemal Sunal mı?

İkisi de değil. Recep İvedik küfürle güldürüyor ne kadar iğrenççç diyenler Kemal Sunal filmlerinde de hakaret var.
Hakaret/küfür olması sorun değil. Sorun bunlarla güldürmeye çalışılması. Kemal Sunal'ın bazı filmlerinde evet küfür hakaret vardır. Ama bunlarla güldürmeye çalışmıyor.

Recep İvedik. Kemal Sunal'ı komik bulmuyorum, Recep'in karşısında başka bir Yeşilçam oyuncusu olsa onu seçebilirdim.

Aykırı olmaya çalıştığımız nereden çıktı? Herkes kendi fikrini söylüyor. Bana göre Şahan Gökbakar filmleri boş, anlamsız ve bende mimik oynatmayan filmler. Yani insanların Kemal Sunal'ı seçip diğer taraf hakkında da fikirlerini beyan etmesini neden kabullenemiyorsunuz?

Kaç yaşındaydın Recep İvedik çıktığında?

Muhtemelen 5-6 yaşlarında

Tahmin etmişim. Sinema salonlarında boş yer bulunmuyordu. Tüm Türkiye katılacak gülüyordu salonda. Şahidim. Şimdi oturupta Recep İvediğe gülünmüyor diye saçma sapan küfürle güldürüyor falan klişe cümleleri bırakın Allah aşkına. Kemal Sunal'ın neyi komik eşoglu eşek değişi mi?

Tahmin etmişim. Sinema salonlarında boş yer bulunmuyordu. Tüm Türkiye katılacak gülüyordu salonda. Şahidim. Şimdi oturupta Recep İvediğe gülünmüyor diye saçma sapan küfürle güldürüyor falan diye klişe cümleleri bırakın Allah aşkına. Kemal Sunal'ın neyi komik eşoglu eşek değişi mi?
İnsanların o filme gidip gülmesi o filmi herkese göre komik mi yapar? Recep İvedik dediğin film kabalıktan, varoşluktan başka bir şey değil. Sakallı kıllı mıllı bir mahluğun uygunsuz yerlerde uygunsuz hareketler yapması bana komik gelmiyor. Kemal Sunal'ın eşşoleşek demesi bile Recep'in bir çok sahnesinden komik bence.

İnsanların o filme gidip gülmesi o filmi herkese göre komik mi yapar? Recep İvedik dediğin film kabalıktan, varoşluktan başka bir şey değil. Sakallı kıllı mıllı bir mahluğun uygunsuz yerlerde uygunsuz hareketler yapması bana komik gelmiyor. Kemal Sunal'ın eşoleşek demesi bile Recep'in birçok sahnesinden komik bence.

Varoşlukla alakası ne? Saçmalamışsın. Konu uygunsuz hareketler yapmaksa Kemal Sunal bunun için daha iyi bir örnek olur. Yaşınız itibari ile Recep İvediğin popüler olduğu zamanda dahi aktif olamadığınız için yeterince analiz edemiyor olabilirsiniz. Kemal Sunal'ı sadece hababam sınıfından tanıdığınız o kadar belliki. Zaten Recep İvediği komik yapan şey buydu. Kaba olmasıydı. Şu anda ben Recep İvediğe gülünüyor demiyorum bir bütün olarak ele alıyorum. Mizah dediğin şey değişkenlik gösterir gündemle doğrudan alakalıdır.
Sen komiklik ile saygıyı birbirine karıştırıyorsun. Kemal Sunal komik değil.

Varoşlukla alakası ne? Saçmalamışsın. Konu uygunsuz hareketler yapmaksa Kemal Sunal bunun için daha iyi bir örnek olur. Yaşınız itibari ile Recep İvediğin popüler olduğu zamanda dahi aktif olamadığınız için yeterince analiz edemiyor olabilirsiniz. Kemal Sunal'ı sadece hababam sınıfından tanıdığınız o kadar belliki. Zaten Recep İvediği komik yapan şey buydu. Kaba olmasıydı. Şu anda ben Recep İvediğe gülünüyor demiyorum bir bütün olarak ele alıyorum. Mizah dediğin şey değişkenlik gösterir gündemle doğrudan alakalıdır.
Sen komiklik ile saygıyı birbirine karıştırıyorsun. Kemal Sunal komik değil.
Evet mizah değişiklik gösterir buna katılıyorum. Benim Kemal Sunal'ı Hababam Sınıfından tanıdığımı iddia etmişsiniz. Geçen gün, TV'de yasaklı olan Zübük filmini izledim. Ve bana bir kez daha Kemal Sunal'ın nasıl usta bir mizahşör olduğunu hatırlattı. Mizah öznel bir şeydir. Kemal Sunal filmlerindeki göndermeler, eleştiriler bile beni güldürmeye yetiyor. Anlıyorum ki bu filmler boşu boşuna çekilmemiş. Ancak Recep İvedik serisine baktığımda (Şahan'ın diğer filmlerini de katabiliriz) Herhangi bir amacı yok. Misal bundan 50 sene sonra kim hatırlayacak İvedik'i?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı