Reçetesiz antidepresan kullanımı nasıl olmalı?

Tansiyon ilacına başladım kullanalı 1.5 hafta oldu kullanmadan önce özellikle akşam başlıyor 14-15 civarı geceleri 16-17 oluyordu uyutmuyordu elim ayağım titriyordu şimdi düzeldi gibi en azından 16-17'leri görmüyorum günde iki kere ölçüp kağıda yazıyorum diğer ay tekrar gideceğim doktora duruma göre dozunu arttıracak falan. Psikiyatriye bir aksilik olmazsa birkaç gün içerisinde tekrar uğrayacağım Selectra beni korkutmuyor değil bayağı kötüydü 3 gün, yemek yiyemiyordum uyuyamıyordum sarhoş gibi geziyordum beynimin içinde savaş varmış gibi hissediyordum uyumaya çalışıyorum ama gerçekten kafam titriyordu. İlaca başlamam lazım ama gidip konuşayım ona göre başlayacağım.
Yaşın kaçtı acaba benim tansiyon öyle değil benim ki büyük ihtimal kilodan ve eskiden çok tuz tüketirdim şimdi 2,3 aydır tuzu minimuma indirdim yemiyorum bile Benim uyurken dinlenirken normal 12-8 bazen düşüyor hatta 11-7 falan oluyor senin ki kötüymüş geçmiş olsun daha iyi ol umarım tansiyon bir kez oldumu hayatın boyunca ilaç kullanmak çok sıkıcı çünkü tedavi edilmiyor ilaçla düzeltiyorsun benim öğlen ve akşama doğru tansiyon 13-8 14-8 oluyor veya efor sarf ettiğim zaman çıkıyor normal oturduğum yerde çıktığı hiç olmadı ama kontrol için kalp MR falan çekildi temiz çıktı böbreğe de bi gideyim öbür ay çıkmazsa kilodandır büyük ihtimal.
Selectra konusunda sonuna kadar haklısın çünkü cidden ilk haftalar benim için ölümden beterdi keşke ölsem de bunları yaşamasam diye düşündüğüm o kadar zaman oldu ki ama dişini sıkınca cidden iyileşiyorsun kendini zorlayacaksın biraz yemek yiyesin gelmiyorsa tık ağzına bir şey suyla iç gitsin ben hep öyle yapıyordum isteksizdim ağzımı bile açıp çiğnemek istemiyordum ama atlattık şükür

Reçetesiz kullanım hem ilaçların devlet tarafından karşılanmamasına hem de kontrol mekanizmanızın olmamasından ötürü daha da kötü bir şekilde kullanıma sevk eder. Tavsiyem, böyle şeylere girmemeniz. Bir doktor tavsiyesi ve yönergesi şart. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı