Reçetesiz antidepresan kullanımı nasıl olmalı?

Hocam ben 3 gün dayanabildim Selectra`ya uyuyamıyorsunuz iştahsız oluyorsunuz gün içerisinde sarhoş gibi geziyorsunuz hipertansiyon hastasıyım zaten anksiyetemi de tavan yaptığı için bunca şeyin üstüne tansiyonumu da fırlattı. Ay sonunda doktorla bir daha görüşeceğim. Yine de bünyeden bünyeye farklılık gösterir bu tür ilaçlar.

Antidepresan ilaçların hiçbiri reçetesiz satılmaz yasak yeşil reçete ile satılıyor. Eğer ki yakınınız falan alıp sizde ondan kullanmak isterseniz çok büyük hata bir psikoloğa sonra da psikiyatriye danışmadan antidepresan kullanmak sizin vücudunuzu alt üst edebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Antidepresan ilaçların hiçbiri reçetesiz satılmaz yasak yeşil reçete ile satılıyor hepsi eğer ki yakınınız falan alıp sizde ondan kullanmak isterseniz çok büyük hata bir psikoloğa sonra da psikiyatriye danışmadan antidepresan kullanmak sizin vücudunuzu alt üst edebilir.

Sağ ol doktora görüneceğim ve kullanmamı söylerse başlıyıcam bende yan etkileri varmış bayağı.

Hocam ben 3 gün dayanabildim Selectra`ya uyuyamıyorsunuz iştahsız oluyorsunuz gün içerisinde sarhoş gibi geziyorsunuz hipertansiyon hastasıyım zaten anksiyetemi de tavan yaptığı için bunca şeyin üstüne tansiyonumu da fırlattı. Ay sonunda doktorla bir daha görüşeceğim. Yine de bünyeden bünyeye farklılık gösterir bu tür ilaçlar.
bende o ilacı kullanıyorum 25MG ile başladım şu an 50MG kullanıyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum 1,5 aydır kullanıyorum ve cidden 1,5 ay önce odamdan çıkmayan ailemle bile konuşmak istemeyen ben her gün dışarı çıkıyor spor yapıyorum mutluyum bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor galiba ama dediğiniz belirtiler ilk hafta yaşanıyor bu bir gerçek her antidepresan ilk 1-2 hafta uykusuzluk yapar veya tam tersi uykunuzu getirir iştah keser veya açar ama o ilk haftaları katlanıp atlatırsanız çok iyi ben şu an 1,5 ay önce ki halime bakıp şükür ediyorum ilaca hayatımı döndürdü resmen

Bende o ilacı kullanıyorum 25mg ile başladım şu an 50mg kullanıyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum 1,5 aydır kullanıyorum ve cidden 1,5 ay önce odamdan çıkmayan ailemle bile konuşmak istemeyen ben her gün dışarı çıkıyor spor yapıyorum mutluyum bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor galiba ama dediğiniz belirtiler ilk hafta yaşanıyor bu bir gerçek her antidepresan ilk 1-2 hafta uykusuzluk yapar veya tam tersi uykunuzu getirir iştah keser veya açar ama o ilk haftaları katlanıp atlatırsanız çok iyi ben şu an 1,5 ay önce ki halime bakıp şükür ediyorum ilaca hayatımı döndürdü resmen.
Hocam ben ilacı aldığım gün hastalığa yakalandım zaten tansiyon hastalık antidepresan 3'ü birleşince bayağı kötü oldum ay sonunda doktorla bir daha görüşeceğim yarın zaten gerekli tansiyon ilaçlarımı da almam lazım bırakmıştım ama tekrar nüksetti. Bende aynı dediğiniz gibiyim odamdan çıkmıyorum dışarı çıkmak istemiyorum. Her konuda olumsuz düşünüyorum gereksiz heyecan/stres/panik ve alınganlığım da var. Umarım ben de dediğiniz gibi olurum.

Reçetesiz antidepresan ilacı kesinlikle verilmez reçeteli olduğu zaman bile en az doz şeklinde veriliyor. Ağır ilaçlar bunlar bir doktora görünün seviyesine göre verecektir.

Hocam ben ilacı aldığım gün hastalığa yakalandım zaten tansiyon hastalık antidepresan 3'ü birleşince bayağı kötü oldum ay sonunda doktorla bir daha görüşeceğim yarın zaten gerekli tansiyon ilaçlarımı da almam lazım bırakmıştım ama tekrar nüksetti. Bende aynı dediğiniz gibiyim odamdan çıkmıyorum dışarı çıkmak istemiyorum. Her konuda olumsuz düşünüyorum gereksiz heyecan/stres/panik ve alınganlığım da var. Umarım ben de dediğiniz gibi olurum.
Dostum geç gördüm ama umarım iyisindir ve daha iyi olursun ben Mayıs ayında bu hastalıktan beter duruma düştüm benim zirve noktam Temmuz-Ağustostu
3-4 ay boyunca kendi kendime geçmesini bekledim dişimi sıktım ilaç almamak için beynimde hep iyi düşünceler düşünmeme rağmen geçmiyordu ilaçları sevmem uzun süreli kullanmayı sevmem antibiyotik bile içmem her hastalandığım zaman anca doktor izin verirse kullanırım.
Ama artık kötü düşünceler daha kötü düşüncelere aldı her gün her saat her dakika ölümü düşünmekten delirmeye başlıyorum sandım eskiden zevk aldığım şeylerin tadı yoktu 2 gün yemek yemediğim oluyordu uyumak için yatağa giriyordum 5 saat kıvranıyordum uykuya dalıyor 1-2 saate kalkıyordum hani cidden çok kötü bir şey o hissi yaşamak seni çok iyi anlıyorum.
En sonunda yeter başaramayacağım dedim psikoloğa oradan da psikiyatriye gittim şu an ilaç kullanalı 1,5 ay oldu o kadar iyiyim ki ben Mayıs ayından beri evden adımımı atmayan kişi şu an her gün dışarı çıkıyorum evde durmak istemiyorum mutluyum huzurluyum ilaç kullanıyorsan sakın bırakma devam et etkisini göreceksin zaten doktor ilaç dediyse minimum 6 ay kullanmak lazım yoksa etkisini tam gösterirken uçar gider
+ olarak tansiyon bende de var hani resmi olarak değilim ama tansiyonum 12-7 ila 13-8 bazen 14-8 oluyor doktora gittim bana 1,5 ay sonraya ultrason randevusu verdi böbreklere bakacaklarmış kalpte bir şey yok belki böbrekte vardır diye merak ettiğim şey sen tansiyon hastasıysan senin tansiyonun kaç oluyordu kaçları görüyordun?

Dostum geç gördüm ama umarım iyisindir ve daha iyi olursun ben mayıs ayında bu hastalıktan beter duruma düştüm benim zirve noktam temmuz-Ağustostu
3-4 ay boyunca kendi kendime geçmesini bekledim dişimi sıktım ilaç almamak için beynimde hep iyi düşünceler düşünmeme rağmen geçmiyordu ilaçları sevmem uzun süreli kullanmayı sevmem antibiyotik bile içmem her hastalandığım zaman anca doktor izin verirse kullanırım.
Ama artık kötü düşünceler daha kötü düşüncelere aldı her gün her saat her dakika ölümü düşünmekten delirmeye başlıyorum sandım eskiden zevk aldığım şeylerin tadı yoktu 2 gün yemek yemediğim oluyordu uyumak için yatağa giriyordum 5 saat kıvranıyordum uykuya dalıyor 1-2 saate kalkıyordum hani cidden çok kötü bir şey o hissi yaşamak seni çok iyi anlıyorum.
En sonunda yeter başaramayacağım dedim psikoloğa oradan da psikiyatriye gittim şu an ilaç kullanalı 1,5 ay oldu o kadar iyiyim ki ben mayıs ayından beri evden adımımı atmayan kişi şu an her gün dışarı çıkıyorum evde durmak istemiyorum mutluyum huzurluyum ilaç kullanıyorsan sakın bırakma devam et etkisini göreceksin zaten doktor ilaç dediyse minimum 6 ay kullanmak lazım yoksa etkisini tam gösterirken uçar gider.
+ Olarak tansiyon bende de var hani resmi olarak değilim ama tansiyonum 12-7 ila 13-8 bazen 14-8 oluyor doktora gittim bana 1,5 ay sonraya ultrason randevusu verdi böbreklere bakacaklarmış kalpte bir şey yok belki böbrek de vardır diye merak ettiğim şey sen tansiyon hastasıysan senin tansiyonun kaç oluyordu kaçları görüyordun?
Tansiyon ilacına başladım kullanalı 1.5 hafta oldu kullanmadan önce özellikle akşam başlıyor 14-15 civarı geceleri 16-17 oluyordu uyutmuyordu elim ayağım titriyordu şimdi düzeldi gibi en azından 16-17'leri görmüyorum günde iki kere ölçüp kağıda yazıyorum diğer ay tekrar gideceğim doktora duruma göre dozunu arttıracak falan. Psikiyatriye bir aksilik olmazsa birkaç gün içerisinde tekrar uğrayacağım Selectra beni korkutmuyor değil bayağı kötüydü 3 gün, yemek yiyemiyordum uyuyamıyordum sarhoş gibi geziyordum beynimin içinde savaş varmış gibi hissediyordum uyumaya çalışıyorum ama gerçekten kafam titriyordu. İlaca başlamam lazım ama gidip konuşayım ona göre başlayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı