Recovery dosyalı HDD'yi SSD'ye klonlamak ?

Gökhun

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

(Lenovo Z570 (i7) orjinal win 7 recovery )

Çoğunda olduğu gibi benim laptopta da orjinal hdd içinde windows yazılımı. Yani ayrıca dvd verilmedi yanında. Yeni ssd aldım samsung evo 840 120 gb. HDD'de bir sorun yok sisteme göre çok yavaş kaldığı için ( 5400 rpm ) ssd ye terfi edeyim dedim Eski hdd içinde dvd rw gözüne takılan aparattan aldım. ( SSD sistem oyunlar programlar vs. eski hdd ise depolama amaçlı kullanılaack.)

Şimdi sorularıma gelirsek.

1. Samsung ssd ile klonlama yapabilmek için program cdsi geldi. Bu program işimi görür mü ?
  2. Ssd'yi pc içine takıp diğer aparatada eski hddmi takıp klonlama işlemi yapabilir miyim ?
  3. Klonlama yapıldığında recovery dosyamda ssd'ye birebir geçecekmi ? Geçerse pc üstünde bulunan recovery tuşu işlevine devam edecek mi ? ( z570 modelinde güç tuşunun yanında ayrıca recovery tuşu var bundan bahsediyorum)
  4. HDD c ve d olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. SSD ise daha bölünmedi zaten onu bölmeyi düşünmüyorum. Yedekleme yeri olarak eski hdd yi kullanırım. Başta da belirttiğim gibi bu 2 bölüm klonlanınca 120 GB'lık ssd yi nasıl böler ? ( HDD 750 gb ).
  5. Ben işler karışmasın diye D'yi boşalttım. Sadece lenovonun gizli dosyaları kaldı ve D'yi 20 GB'a düşürdüm. Diğer 720 küsür gb'ı C'ye verdim. Doğru yapmış mıyım ? Sanırım böyle sıkıntı olmaz.
  6. Klonlanınca recovery nereye kaydedilir ? Hdd'deki gibi gizli bölümemi klonlanır yoksa d yemi atar direk ?

Uzunca bir soru oldu. Umarım iyi açıklayabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Daha önce uygulamış olanlarda bilgi paylaşırsa çok güzel olur. Sıkıntı çıkıyormu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Daha önce o programı kullandım sanırım. Güzel bir program ama tam istediğinizi verebilir mi, bunu kendiniz göreceksiniz. Takıldığınız yerde ekran görüntüsü koyup beni etiketleyin @Gökhun
  2. Evet, bu yöntemle sorunsuz olması gerek.
  3. Samsung'un yazılımı bunu yapabiliyor mu bilmiyorum ama Casper 7 veya Capser 8 bu işi yapıyor yanlışım yoksa.
  4. Sürücü boyutunu küçültür. Size zaten bilgi verir. C bu kadardı, SSD'de bu kadar olacak diye. Casper bu bilgiyi sunuyor.
  5. Diskte 110 GB'tan fazla veri olmadığı sürece sorun yok.
  6. Recovery, çalışması için olduğu gibi kaydedilir. Görünmezse görünmez... Samsung yapamıyorsa Casper bunu yapabilir.

@Recep Baltaş

Çok teşekkür ederim samsung ile denerim olmaz ise dönüşü varmıdır ? Yani olmazsa casperla deneme şansım varmı ? Hdd de orjinal işletim sistemim olmasa hiç klonla falan uğraşmam direk temiz kurulum yaparım ama...

Bu arada samsung 120 gb modeli. Olmadı c yide daraltırım o zaman sorunsuz olur tahminimce. şuan c de 60 gb kadar veri var. d de ise 14.75 gb ( recovery sanırım) . diğer fazlalıkları hariciye attım klonda sorun çıkmasın diye.

@Recep Baltaş şöyle bir hata alıyorum. 2 - 3 defa denedim hep aynı hatayı veriyor. diskteki veri boyutlarınıda çektim. Toplamda en fazla 90 gb tutar.

Sorunu başka programla çözdüm allahtan hdd markası wd di yoksa halim harabtı Wd programıyla klonladım. Ssd'den sisteme girip hdd nin c sini d sini biçimlendirdim bu arada recovery de gitti ama Allah'tan yedeği vardı haricide. Zaten o da olmasaydı backup yedeğim vardı 1-2 tane. Hdd de 15 ve ssd de ayrılmış 10 gb yer gösteriyor oralar ne acaba ? Recovery yok oralarda olsa tuş işlevini görürdü. Tuşa basınca o ekran geliyor fakat dosya yok diyor.

Kısacası bu işe kalkışanlar bol bol yedek alsınlar ilk klonlama işi yapanlarda sorunlar olabiliyor

Yasak mı bilmiyorum ama şu linki vereyim çok işimi gördü.

Harddisk Terfisi : İşletim Sisteminin Yeni Diske Aktarmak (Klonlama)enpedi-Anasayfa

Son düzenleyen: Moderatör:
ben çok program denedim ama sonucu sandisk yazılımı sayesinde aldım lenovo dizüstü pc için ssd almıştım bir kaç aydır duruyordu iki günüm gitti ama değdi laptop hdd sini ve yeni aldığım ssd yi masa üstü pc ye taktım yazılımı indirdim zaten türkçe arayüz sizi zaten yönlendiriyor 3 adımda başlıyor işleme. program iyice emin olmamız için birkaç sefer diskleri onaylatıyor benimki 19 dakika sürdü inanamadım hdd 500gb ssd ise 480gb idi ssd yi uygun şekilde bölmüş hdd ye bölümlerine yakın ve kurtarma bölümünü uefi bölümünü dahil her şeyi klonlamış ve işlem bittikten sonra sezsizce kendini kaldırmış ayrıyetten indirilmiş kendi kurulum dosyasınıda silmiş sandisk e ne kadar teşekkür etsem azdır iyiki sandisk ssd almışım aslında yazılımı ssd alırken yanında verseler çok daha iyi olur işte link
http://www.apricorn.com/downloads/EZ Gig IV SanDisk Dashboard_9_29.exe

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…