Merhabalar,
(Lenovo Z570 (i7) orjinal win 7 recovery )
Çoğunda olduğu gibi benim laptopta da orjinal hdd içinde windows yazılımı. Yani ayrıca dvd verilmedi yanında. Yeni ssd aldım samsung evo 840 120 gb. HDD'de bir sorun yok sisteme göre çok yavaş kaldığı için ( 5400 rpm ) ssd ye terfi edeyim dedim
Eski hdd içinde dvd rw gözüne takılan aparattan aldım. ( SSD sistem oyunlar programlar vs. eski hdd ise depolama amaçlı kullanılaack.)
Şimdi sorularıma gelirsek.
Uzunca bir soru oldu. Umarım iyi açıklayabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Daha önce uygulamış olanlarda bilgi paylaşırsa çok güzel olur. Sıkıntı çıkıyormu ?
(Lenovo Z570 (i7) orjinal win 7 recovery )
Çoğunda olduğu gibi benim laptopta da orjinal hdd içinde windows yazılımı. Yani ayrıca dvd verilmedi yanında. Yeni ssd aldım samsung evo 840 120 gb. HDD'de bir sorun yok sisteme göre çok yavaş kaldığı için ( 5400 rpm ) ssd ye terfi edeyim dedim
Şimdi sorularıma gelirsek.
- Samsung ssd ile klonlama yapabilmek için program cdsi geldi. Bu program işimi görür mü ?
- Ssd'yi pc içine takıp diğer aparatada eski hddmi takıp klonlama işlemi yapabilir miyim ?
- Klonlama yapıldığında recovery dosyamda ssd'ye birebir geçecekmi ? Geçerse pc üstünde bulunan recovery tuşu işlevine devam edecek mi ? ( z570 modelinde güç tuşunun yanında ayrıca recovery tuşu var bundan bahsediyorum)
- HDD c ve d olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. SSD ise daha bölünmedi zaten onu bölmeyi düşünmüyorum. Yedekleme yeri olarak eski hdd yi kullanırım. Başta da belirttiğim gibi bu 2 bölüm klonlanınca 120 GB'lık ssd yi nasıl böler ? ( HDD 750 gb ).
- Ben işler karışmasın diye D'yi boşalttım. Sadece lenovonun gizli dosyaları kaldı ve D'yi 20 GB'a düşürdüm. Diğer 720 küsür gb'ı C'ye verdim. Doğru yapmış mıyım ? Sanırım böyle sıkıntı olmaz.
- Klonlanınca recovery nereye kaydedilir ? Hdd'deki gibi gizli bölümemi klonlanır yoksa d yemi atar direk ?
Uzunca bir soru oldu. Umarım iyi açıklayabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Daha önce uygulamış olanlarda bilgi paylaşırsa çok güzel olur. Sıkıntı çıkıyormu ?
Son düzenleyen: Moderatör: