$Recycle.bin içindeki dosyalar nasıl silinir?

HasanALV

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, spacesniffer ile SSD mi tarattım. $recycle. Bin isimli dosyada 7GB gereksiz veri olduğunu gördüm. İnternetten biraz araştırdım, $recycle. Bin dosyası geri dönüşüm kutusuymuş. Ama bilgisayarın geri dönüşüm kutusunda hiçbir şey yok. Aynı sorun C: Ve D: Diskimde var. Bundan nasıl kurtulurum? (localizedirect dil çevirisi için kullandığım bir programdı.)

Dosya Ekleri

• ss.png
    ss.png
    286 KB · Görüntüleme: 278
  • ss2.png
    ss2.png
    261,7 KB · Görüntüleme: 218
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Gezgini ayarlarından "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" tikini kaldırın ve "Gizli öğeleri göster" tikini işaretleyin. Artık her diskin dosya sistemine ait geri dönüşüm kutularını $Recycle.Bin olarak görebilmelisiniz. Sonra tek yapmanız tüm klasörlerin içeriğini silmeniz.

1611940160334.png

1611940192907.png

Geri dönüşüm kutusunu boşaltın.
Diğer kullanıcılara veya format öncesi kullanıcılara ait Geri dönüşün kutularının içeriği güvenlik amacıyla listelenmez.

Windows gezgini ayarlarından "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" tikini kaldırın ve "gizli öğeleri göster" tikini işaretleyin. Artık her diskin dosya sistemine ait geri dönüşüm kutularını $Recycle.Bin olarak görebilmelisiniz. Sonra tek yapmanız tüm klasörlerin içeriğini silmeniz.

Eki Görüntüle 857650
Eki Görüntüle 857651

Diğer kullanıcılara veya format öncesi kullanıcılara ait geri dönüşün kutularının içeriği güvenlik amacıyla listelenmez.

Zararlı bir işlem midir peki bu?

Geri dönüşüm kutusunu boşaltın.

Yönetici olarak cmd açın, "rd /s /q D:\$Recycle.bin" bu komutu kullanarak disklerdeki gizli dosyaları boşaltabilirsiniz. D yolunu C yaparak C diskini temizlersiniz.
Komutu cmd ye girdim "Sistem belirtilen yolu bulamıyor." hatası verdi. Ve geri dönüşüm kutusunu zaten temizledim, içinde hiç bir şey yok, ama spacesniffer da 7gb dosya gözüküyor.
Windows Gezgini ayarlarından "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" tikini kaldırın ve "Gizli öğeleri göster" tikini işaretleyin. Artık her diskin dosya sistemine ait geri dönüşüm kutularını $Recycle.Bin olarak görebilmelisiniz. Sonra tek yapmanız tüm klasörlerin içeriğini silmeniz.

Eki Görüntüle 857650
Eki Görüntüle 857651

Diğer kullanıcılara veya format öncesi kullanıcılara ait Geri dönüşün kutularının içeriği güvenlik amacıyla listelenmez.
Dediğinizi yaptım. Gizli öğeleri göster dedim. $Recycle.Bin içinde sadece geri dönüşüm kutusu var, başka dosya yok.
Ben bunu anlamadım. Böyle bir sorun daha önce de olmuştu, bilgisayara dün format attım. Yani bu dosyalar, formattan önce kalan dosyalar olabilir mi ?

çözüm çok basit TreeSizeFree uygulamasını indir (bilgisayarında ne var ne yok herşeyi görürsün) oradan silmek istediğin dosyayı bul ve sil. dediğin dosyaayı silmende bi zarar yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı