Red Dead Redemption 2 optimizasyon mağdurları

Dante

Megapat
Selamlar arkadaşlar,

Oyunla ilgili problem yaşayanlar varsa yazsın. Bu problemlerin net çözümlerini bilen birileri varsa onlar da yardımcı olurlar bu konu altında. RDR 2'yi 1 ay önce almıştım. Yeni PC toplayıp oynamaya başladım. RX 5700 ekran kartı Ryzen 5 3600 işlemcim 16 GB 3600 MHz RAM var bilgisayarımda. Herhangi bir bölgede veya hareketlilikte FPS düşmeden High-Ultra arası ayarlarda rahatça oynuyorum. Ama tabii ki oyunun teknik sorunları asla peşimi bırakmıyor.

1-) özellikle şehir içinde bazen ani FPS dropları yaşıyorum. 60 FPS kilitli oynuyorum. Aniden 53'e düşüp tekrar 60'a çıkıyor. 1 saniyede olup bitiyor. Bu sorunu benim sistemimden daha yüksek veya benzer sisteme sahip olup yaşayan var mı? Sürekli olmuyor ama bir ara sürekli kontrol etmek için MSI Afterburner olmadan oyunu açmıyordum. Artık sıkıldım ve saldım. Bunun çözümünü bilen varsa ve yazarsa sevinirim.

2-) 1 haftadır olmamıştı ama yine patlak veren bir oyundan atma sorunum var. ERR_GFX_STATE hatası aldım bugün. Ondan önce "RDR 2 exited unexpectedly" hatası alıyordum. Bunun çözümü nedir ne değildir çözemedim. Çözümü bulundu mu bunun?

Benim net 2 sorunum bunlar. İkinci sorun herkeste oluyor anladığım kadarıyla. Ama ilk sorunu yaşayan var mı merak ediyorum. İkisiyle alakalı fikirleri veya çözümleri almayı isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. olarak yazdığın şey bir sorun değil. Şehir içlerinde render olan sayısız şey var (yapılar, insanlar vs.) haliyle fps'in anlık olarak düşmesi gayet normal. Fix 60 fps üstü görmek istiyorsan çok daha güçlü sisteme ihtiyacın var.
2. olarak GFX State sorununu ben ekran kartının saat değerleriyle oynayarak çözmüştüm. Auto'daysa maksimum saat değerini biraz indir öyle dene.

Ben oyunu oynadım ve bitirdim. Ocak ayında almıştım. 2070 Super ve 2700X ile High-Ultra ayarlarda sorunsuz 70-90 FPS arası oynuyordum herhangi bir drop veya kapanma gibi bir sorunum yoktu. FPS kilitlemeyi de kaldır bence.
Nerdeyse aynı sisteme sahibim. Şehir içinde GPU kullanımı düştüğü için 60 fps kadar düşüyor. Birde piksellenme durumları oluyordu. Hala öyle.

Nerdeyse aynı sisteme sahibim. Şehir içinde GPU kullanımı düştüğü için 60 fps kadar düşüyor. Birde piksellenme durumları oluyordu. Hala öyle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu ayarları yapın. Oyun akıcı oluyor.

İlk videoda dakika 19.06, 2. Videoda ise 14.07.

Ben de bugün ilk defa RDR2 yi yükledim oyuna girdim ama Vsync i açsam da görüntümde yırtılmalar devam ediyor. Bunu nasıl çözebilirim? Laptop kullanıyorum o yüzden her oyunda vsync açmam gerekiyor. Yoksa görüntüde yırtılmalar oluyor. Her oyun gibi bu oyunda da açtım ama işe yaramadı. Çözümünü bilen varsa lütfen yardım etsin.

Bu ayarları yapın. Oyun akıcı oluyor.

İlk videoda dakika 19.06, 2. Videoda ise 14.07.

Part 2 olan videodaki ayarların final optimizasyonu dakika 14'te gösterilen ayarlar mıdır acaba? Teşekkürler. Videoları tam idrak edemedim o yüzden soruyorum.

Part 2 olan videodaki ayarların final optimizasyonu dakika 14'te gösterilen ayarlar mıdır acaba? Teşekkürler. Videoları tam idrak edemedim o yüzden soruyorum.
Evet, 2. videoda dakika 14'de gösterilen ayarlar 2 video'nun ayarları yani sadece 2. videoya bakmanız yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı