Red Dead Redemption 2 optimizasyon mağdurları

Dante

Megapat
Selamlar arkadaşlar,

Oyunla ilgili problem yaşayanlar varsa yazsın. Bu problemlerin net çözümlerini bilen birileri varsa onlar da yardımcı olurlar bu konu altında. RDR 2'yi 1 ay önce almıştım. Yeni PC toplayıp oynamaya başladım. RX 5700 ekran kartı Ryzen 5 3600 işlemcim 16 GB 3600 MHz RAM var bilgisayarımda. Herhangi bir bölgede veya hareketlilikte FPS düşmeden High-Ultra arası ayarlarda rahatça oynuyorum. Ama tabii ki oyunun teknik sorunları asla peşimi bırakmıyor.

1-) özellikle şehir içinde bazen ani FPS dropları yaşıyorum. 60 FPS kilitli oynuyorum. Aniden 53'e düşüp tekrar 60'a çıkıyor. 1 saniyede olup bitiyor. Bu sorunu benim sistemimden daha yüksek veya benzer sisteme sahip olup yaşayan var mı? Sürekli olmuyor ama bir ara sürekli kontrol etmek için MSI Afterburner olmadan oyunu açmıyordum. Artık sıkıldım ve saldım. Bunun çözümünü bilen varsa ve yazarsa sevinirim.

2-) 1 haftadır olmamıştı ama yine patlak veren bir oyundan atma sorunum var. ERR_GFX_STATE hatası aldım bugün. Ondan önce "RDR 2 exited unexpectedly" hatası alıyordum. Bunun çözümü nedir ne değildir çözemedim. Çözümü bulundu mu bunun?

Benim net 2 sorunum bunlar. İkinci sorun herkeste oluyor anladığım kadarıyla. Ama ilk sorunu yaşayan var mı merak ediyorum. İkisiyle alakalı fikirleri veya çözümleri almayı isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS kilitlemeyi de kaldır bence.

O konuyu da sorayım aslında. Ben böyle daha memnunum. Kaldırınca kırılmalar oluyor görüntüde. Böyle çok daha akıcı. Ve dikkatle inceledim kitleyince ekran kartı çok daha serin ve stabil çalışıyor. Ama kapatmanın farklı önemli bir yararı varsa belirtin yaparım. Açık olmasının bir zararı var mı ? Asıl sorum bu.

1. olarak yazdığın şey bir sorun değil. Şehir içlerinde render olan sayısız şey var (yapılar, insanlar vs.) haliyle fps'in anlık olarak düşmesi gayet normal. Fix 60 fps üstü görmek istiyorsan çok daha güçlü sisteme ihtiyacın var.
2. olarak GFX State sorununu ben ekran kartının saat değerleriyle oynayarak çözmüştüm. Auto'daysa maksimum saat değerini biraz indir öyle dene.

1. maddeyi öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim.

2. maddeyi deneyeceğim. Umarım çözüm olur.

Part 2 olan videodaki ayarların final optimizasyonu dakika 14'te gösterilen ayarlar mıdır acaba? Teşekkürler. Videoları tam idrak edemedim o yüzden soruyorum.

Ben bu videolardaki ayarları yaptım. Yapacaklar için önerim. Bazı ayarlar çok farkettirmediği ve görüntü olarak daha güzel gözükeceği için video da düşürün dese bile yüksek tutun bence. Ben öyle yaptım. İdeal güzel bir görüntü alıyorum. Oyundan atma sorunu olmasa genelini yüksek tutsam da sıkıntı olmuyor ama teknik sıkıntılardan dolayı girişmiyorum.

ERR_GFX_STATE hatası için Vulkan'dan Dx'e çevirip sonra tekrar Vulkan yapmıştım işe yaramıştı. Ayrıyetten Rockstar'ın sitesinde de bir çözüm yolu var oraya da bakabilirsin.

Rockstar'ın önerisini görmüştüm deneyeceğim. İlk dediğiniz tesadüf de olabilir gibi sanki çevirip tekrar düzeltince atmadı ama siz başka bir işlem yaptınız mı ? Yapmadıysanız işe yarar olabilir.

O konuyu da sorayım aslında. Ben böyle daha memnunum. Kaldırınca kırılmalar oluyor görüntüde. Böyle çok daha akıcı. Ve dikkatle inceledim kitleyince ekran kartı çok daha serin ve stabil çalışıyor. Ama kapatmanın farklı önemli bir yararı varsa belirtin yaparım. Açık olmasının bir zararı var mı ? Asıl sorum bu.

1. maddeyi öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim.

2. maddeyi deneyeceğim. Umarım çözüm olur.

Ben bu videolardaki ayarları yaptım. Yapacaklar için önerim. Bazı ayarlar çok farkettirmediği ve görüntü olarak daha güzel gözükeceği için video da düşürün dese bile yüksek tutun bence. Ben öyle yaptım. İdeal güzel bir görüntü alıyorum. Oyundan atma sorunu olmasa genelini yüksek tutsam da sıkıntı olmuyor ama teknik sıkıntılardan dolayı girişmiyorum.

Rockstar'ın önerisini görmüştüm deneyeceğim. İlk dediğiniz tesadüf de olabilir gibi sanki çevirip tekrar düzeltince atmadı ama siz başka bir işlem yaptınız mı ? Yapmadıysanız önemli.
Vsync in açık olduğunda kırılma engelleniyor mu sende? Bende hala kırılmalar devam ediyor bilgin var mı bu konu hakkında?

Vsync in açık olduğunda kırılma engelleniyor mu sende? Bende hala kırılmalar devam ediyor bilgin var mı bu konu hakkında?

Çok enteresan geldi. Ben de kırılmalar olmuyor. Acaba ekranının kare hızıyla oyunun sabitlemeye çalıştığı kare hızı arasında fark olduğu için kırılmalar oluyor olabilir mi ? Nasıl düzeltilir bilmiyorum ama ekranınız kaç Hz ? Belki bilenler yardımcı olabilir.

Çok enteresan geldi. Ben de kırılmalar olmuyor. Acaba ekranının kare hızıyla oyunun sabitlemeye çalıştığı kare hızı arasında fark olduğu için kırılmalar oluyor olabilir mi ? Nasıl düzeltilir bilmiyorum ama ekranınız kaç Hz ? Belki bilenler yardımcı olabilir.
60hertz sadece bu oyunda böyle anlamadım. 1920x1080 oynuyorum her oyunda da. Burada çözüm bulamaz isem konu açmak zorunda kalıcam :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı