Red Dead Redemption 2 other apps problemi

ExpertMorder

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar other apps 550 MB kullanıyor gözüküyor bu nedir? GTA 5 girince 6 GB VRAM tamamını kullanabiliyorum ama RDR 2 buna neden izin vermiyor?

Arka planda her şey kapalı RTX 3060 NVIDIA kontrol panelinden sadece RTX 3060 bu oyunda çalışssın diye yaptım (yani MUX tarzı bir şey CPU içinde bulunan GPU devreye girmiyor)

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Arkadaşlar other apps 550 MB kullanıyor gözüküyor bu nedir? GTA 5 girince 6 GB VRAM tamamını kullanabiliyorum ama RDR 2 buna neden izin vermiyor?

Arka planda her şey kapalı RTX 3060 NVIDIA kontrol panelinden sadece RTX 3060 bu oyunda çalışssın diye yaptım (yani MUX tarzı bir şey CPU içinde bulunan GPU devreye girmiyor)

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Düzeltilecek bir hata değil hocam. Arkadaki Rockstar Launcher VRAM'in belli bir kısmını tutuyor maalesef. 12 GB VRAM ile sıkıntı olmuyor ama 2 GB VRAM kullandığım zamanlarda Bayaa sıkıntı çıkarmıştı RDR2'de.

Düzeltilecek bir hata değil hocam. Arkadaki Rockstar Launcher VRAM'in belli bir kısmını tutuyor maalesef. 12 GB VRAM ile sıkıntı olmuyor ama 2 GB VRAM kullandığım zamanlarda bayağı sıkıntı çıkarmıştı RDR2'de.

Aşırı saçma ya ben şimdi ekran kartımın yalnızca 5 GB mi kullanabiliyorum? Çok kötü çok.

Aşırı saçma ya ben şimdi ekran kartımın yalnızca 5 GB mi kullanabiliyorum? Çok kötü çok.
Hocam ama yinede o sınırı o 500 MB'lık așsanız bile fps sıkıntısı çekmiyordunuz. Ben Mx130 (2GB) kullanırken 2500 MB VRAM kullanıyordum. (300 küsür vram'im other apssti.)

Hocam ama yine de o sınırı o 500 MB'lık așsanız bile FPS sıkıntısı çekmiyordunuz. Ben MX130 (2 GB) kullanırken 2500 MB VRAM kullanıyordum. (300 küsur VRAM'im other apssti.)

Ya NVIDIA Denetim Masası'ndan da ayarlar yaptım özel Ultra ayarda MSAA'lar açık oynamak istiyorum çünkü görsel anlamda çok sıçrama oluyor aşırı güzel ve gezmelik bir oyun galiba bilgisayarı satıp 4080'li laptop bile alabilirim her an.

Ya NVIDIA Denetim Masası'ndan da ayarlar yaptım özel Ultra ayarda MSAA'lar açık oynamak istiyorum çünkü görsel anlamda çok sıçrama oluyor aşırı güzel ve gezmelik bir oyun galiba bilgisayarı satıp 4080'li laptop bile alabilirim her an.
Hocam MSAA ayarları çözünürlük yüksekse gereksiz fps düşüren bir ayar. Onun yerine resolution scale'i 1.25 yaparsanız hem bulanık olmaz hemde fps kaybınız çok olmaz. Ayrıca oyundaki görüntüyü etkilenmeyen ayarları kapatarakta zaten hem yüksek fps hemde yeterli vram kullanımı sağlayabilirsiniz.

Hocam MSAA ayarları çözünürlük yüksekse gereksiz FPS düşüren bir ayar. Onun yerine resolution Scale'i 1.25 yaparsanız hem bulanık olmaz hem de FPS kaybınız çok olmaz. Ayrıca oyundaki görüntüyü etkilenmeyen ayarları kapatarakta zaten hem yüksek FPS hem de yeterli VRAM kullanımı sağlayabilirsiniz.

Bakayım resolution scale 1.25 yapınca da hafif kasma oluyor. 1920x1080p Full HD+ 144Hz ve %50 yakın sRGB oranı olan bir laptop ekranım var.

Bakayım resolution scale 1.25 yapınca da hafif kasma oluyor. 1920x1080p Full HD+ 144Hz ve %50 yakın sRGB oranı olan bir laptop ekranım var.
Hocam ayarlarınızı çekip atarsanız müsait olduğumda size yapmanız gereken ayarlamaları buradan yazabilirim. Hem görüntüde hemde fpste kazançlı olursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı