Oto aimi açmışsın. Bu dediğin olay bütün konsol oyunlarında 15 yıldır var.RDR 2 vuruş hissi güzel ama otomatik nişan alıyor ve öldürüyor? Bu biraz saçma değil mi?
Bence çok mantıksız bir oynanış biçimi, eğlenceli olamaz. Oynanışa ters.
Orası bileceğim iş değil ama tartışılır. Çok oynamadım max 20 saat. Oto aim kapatılabiliyordur ayarlardan.
Evet, ben bu konuda yanıldım, hakkınızı helal edin. Ben direkt oto aim var sandım.Oto aimi açmışsın. Bu dediğin olay bütün konsol oyunlarında 15 yıldır var.
Ona kalırsa melek olsan kanat sesinden rahatsız olur insanlarPopüler bir şeye laf atayım, ünlü olayım. Bana pek 40 yaşında gibi gelmedi, eski oyunların hepsi çiğdir. Kendisi RE falan diyor ama eski RE oyunlarında karakteri döndürmek bile bir çileydi. O bakımdan beğenmedim dersin geçersin gözünün üstünde kaş var dersin beğenmezsin ama kaşı niye kahverengi demezsin yani.
Elbette. Zaten beğenip beğenmemeye laf etmedim ben kaplama kalitesinden falan bahsetmiş ama ya grafikleri düşürdü yada FSR fulledi bilemiyorum. Çünkü RDR2 çok iyi duran bir oyun hala, biraz meme oldu ama NPC'ler yemek yerken harbiden kesiyor falan. Texture kalitesi her oyunda iyi olabilir ama bu başka bir detay yani. Grafik dediğin zaman buna giriyor.Sakin olup, bunun bir oyun olduğunu düşünmemiz ve ona göre güzelce yorumlarımız yapmalıyız.
Özen gösterilmiş ondan. Çünkü çok büyük bütçeli. Atmosfer olarak en iyisidir şüphesiz.Elbette. Zaten beğenip beğenmemeye laf etmedim ben kaplama kalitesinden falan bahsetmiş ama ya grafikleri düşürdü yada FSR fulledi bilemiyorum. Çünkü RDR2 çok iyi duran bir oyun hala, biraz meme oldu ama NPC'ler yemek yerken harbiden kesiyor falan. Texture kalitesi her oyunda iyi olabilir ama bu başka bir detay yani. Grafik dediğin zaman buna giriyor.
Elbette. Zaten beğenip beğenmemeye laf etmedim ben kaplama kalitesinden falan bahsetmiş ama ya grafikleri düşürdü yada FSR fulledi bilemiyorum. Çünkü RDR2 çok iyi duran bir oyun hala, biraz meme oldu ama NPC'ler yemek yerken harbiden kesiyor falan. Texture kalitesi her oyunda iyi olabilir ama bu başka bir detay yani. Grafik dediğin zaman buna giriyor.
Fazla gerçekçi olması oyunun kendi tarzı zaten. Last of Us da öyle mesela aşırı gerçekçi bir oyun, adam öldürürken harbiden katil gibi hissediyorsun. Oynanış yavaş katılıyorum, en çok katıldığım kısım bu. Fakat hikayesi ve sunumu gerçekten son zamanlardakilerin hala en iyisi bence. O yüzden adam akıllı hikaye izlemek istiyorum diyen kesinlikle katlansın ve oynasın. Ama yok ben aksiyon diyorum diyorsan revaçta GoW, Souls oyunları falan var mis gibi akıcı oyunlar işte.Ben bitirip, gelim en iyisi. Full oynayacağım öyle güzel bir eleştiri yaparım. Şu an incelediğim kadarıyla, gerçekçi atmosferine bağlı kalan, o kurallara göre oynayan bir oyun. Bu yüzden doğrudan kötü demeyeyim oynanışına.
Mesela kar kışta, karakter hantallaşıyor yürüken.
Yaş pek fark etmez isterseniz 90 yaşında olun oyun detayınız veya oyun bilginiz üst düzey değilse ve yoksa istediğiniz kadar eleştiri yapın o kişi sizi hiç zerre ciddiye almaz kahkaya boğumuş, kendinizi komik duruma düşürmüş olursunuz sadece, o yüzden eleştiri yaparken önce bi 3 kez düşünün derim.Ön söz; 90lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. En sevdiğim oyunlar; Stalker serisi, Metro Serisi, Fear, Borderlands serisi, Half Life gibi ve ondan da önce Duke Nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, Commandos ve klonu benzer oyunlar (Desperados, samuraylı olan vs.) vb.
Yani? Yani fanboylar uzak dursun
Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;
Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (R ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.
Hem Eksi hem Artılar
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.
Artılar
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.
Sonuç; Yarılamadan kaldırdım yineOyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.
İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen bir çok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.
Evet gerçekçiliği konsept edilmiş bir oyuna doğrudan oynanışı kötü denmek olmak. Farkına vardım bunun.Fazla gerçekçi olması oyunun kendi tarzı zaten. Last of Us da öyle mesela aşırı gerçekçi bir oyun, adam öldürürken harbiden katil gibi hissediyorsun. Oynanış yavaş katılıyorum, en çok katıldığım kısım bu. Fakat hikayesi ve sunumu gerçekten son zamanlardakilerin hala en iyisi bence. O yüzden adam akıllı hikaye izlemek istiyorum diyen kesinlikle katlansın ve oynasın. Ama yok ben aksiyon diyorum diyorsan revaçta GoW, Souls oyunları falan var mis gibi akıcı oyunlar işte.