Red Dead Redemption 2 | Overrated nedir?

RDR 2 vuruş hissi güzel ama otomatik nişan alıyor ve öldürüyor? Bu biraz saçma değil mi?
Bence çok mantıksız bir oynanış biçimi, eğlenceli olamaz. Oynanışa ters.
Oto aimi açmışsın. Bu dediğin olay bütün konsol oyunlarında 15 yıldır var.

Orası bileceğim iş değil ama tartışılır. Çok oynamadım max 20 saat. Oto aim kapatılabiliyordur ayarlardan.
Oto aimi açmışsın. Bu dediğin olay bütün konsol oyunlarında 15 yıldır var.
Evet, ben bu konuda yanıldım, hakkınızı helal edin. Ben direkt oto aim var sandım.

Ona kalırsa melek olsan kanat sesinden rahatsız olur insanlar .

Ama oyunu eleştirmiş yani, bence burada ters durum yada sinirlenecek durum yok yada karşındaki farklı cinslere benzetecek bir durum yok. Sakin olup, bunun bir oyun olduğunu düşünmemiz ve ona göre güzelce yorumlarımızı yapmalıyız.

Adam oyunu eleştirmiş, tilt oldunuz gereksizce, siz de onu tilt ettiniz. Ortada oyun eleştirmek yerine birbirinizi gömmek kalıyor.

Sakin olup, bunun bir oyun olduğunu düşünmemiz ve ona göre güzelce yorumlarımız yapmalıyız.
Elbette. Zaten beğenip beğenmemeye laf etmedim ben kaplama kalitesinden falan bahsetmiş ama ya grafikleri düşürdü yada FSR fulledi bilemiyorum. Çünkü RDR2 çok iyi duran bir oyun hala, biraz meme oldu ama NPC'ler yemek yerken harbiden kesiyor falan. Texture kalitesi her oyunda iyi olabilir ama bu başka bir detay yani. Grafik dediğin zaman buna giriyor.

Özen gösterilmiş ondan. Çünkü çok büyük bütçeli. Atmosfer olarak en iyisidir şüphesiz.
Ama hiç de albeni gibi bir oynanış sunmuyor. Ben oynanışı pek sevmiyorum maalesef.

Her şey bir yana, hikaye kısmı es geçilse bile oyunun ücretsiz online kısmı var. Sadece bu sebepten dolayı bile oynanır. Zaten Red Dead Online standalone sürümü de mevcut.

Bu tartışma bir yere varmayacak, o yüzden müdahale ediyorum.

RDR 2'yi bayıla bayıla, adamlar yapmış yahu diyerek hiç sıkılmadan oynamama rağmen, oyun boyunca ara sıra içimden "bu oyunu aksiyon bağımlısı oyuncular oynarken kesin uyuya kalırlar" diye geçirdim.

Kısacası bu oyunu saf aksiyon sevenlerin sevmesi beklenemez. Oyunun kendince kötü gördükleri yönlerini vurgulamaları da normal.

Ancak büyük çoğunluk açık dünya, hikayeli, gerçekci oyunlara bayılıyor ve GTA 5 satış rakamları da bunu ortaya koyuyor. O yüzden "overrated" kelimesi bu oyuna yakışmaz.

Bu oyuna bence kötü diyebilirsin, ancak oyunlara fazla vakit gömmeyi sevmeyen, yavaş ilerlediği için kendini hikayeden soyutlayan ve oyunu kendi için işkence haline getiren insanların bu oyuna "overrated" deme hakkı yok. Baştan almaması gerekiyor zaten.

Son bir örnek vermek gerekirse spesifik bir alan olan simülasyon kategorisinde bir başyapıt olan Microsoft Flight Simulator'ı, ben uçak kullanamıyorum ne biçim oyun bu aşırı overrated diyerek tanımlamak da benzer bir hatadır. Uçaklara ilgi duymuyorsan niye alıp indirdin oyunu diye sormaz mıyım ben!

Hiçbir oyun herkese hitap etmez ve hitap etmeyen azınlıktaysan sorman gereken soru şu:

Bu oyunu, kötü yönlerine rağmen fanboylar mı yüceltiyor yoksa bana mı uygun değil?

Ben bitirip, gelim en iyisi. Full oynayacağım öyle güzel bir eleştiri yaparım. Şu an incelediğim kadarıyla, gerçekçi atmosferine bağlı kalan, o kurallara göre oynayan bir oyun. Bu yüzden doğrudan kötü demeyeyim oynanışına.

Mesela kar kışta, karakter zorlanıyor yürüken.

Fazla gerçekçi olması oyunun kendi tarzı zaten. Last of Us da öyle mesela aşırı gerçekçi bir oyun, adam öldürürken harbiden katil gibi hissediyorsun. Oynanış yavaş katılıyorum, en çok katıldığım kısım bu. Fakat hikayesi ve sunumu gerçekten son zamanlardakilerin hala en iyisi bence. O yüzden adam akıllı hikaye izlemek istiyorum diyen kesinlikle katlansın ve oynasın. Ama yok ben aksiyon diyorum diyorsan revaçta GoW, Souls oyunları falan var mis gibi akıcı oyunlar işte.

Yaş pek fark etmez isterseniz 90 yaşında olun oyun detayınız veya oyun bilginiz üst düzey değilse ve yoksa istediğiniz kadar eleştiri yapın o kişi sizi hiç zerre ciddiye almaz kahkaya boğumuş, kendinizi komik duruma düşürmüş olursunuz sadece, o yüzden eleştiri yaparken önce bi 3 kez düşünün derim.

Evet gerçekçiliği konsept edilmiş bir oyuna doğrudan oynanışı kötü denmek olmak. Farkına vardım bunun.

Oyunu ona göre inceleyip, değerlendirmek lazımdır.

Ama şimdi Pokemon oyunlarını bitirmem lazım. Pokuman Mewtoo yakalamam gerekiyor .
Sonra yaklaşık bir yıl sonra falan RDR 2'ye geri dönerim.

Benim en sevdiğim oyun da Pokemon RED.
1 MB boyutu var ama içinde bir sürü köy, şehir, 100 tane NPC, 200 tane de pokemon var.

Herkesin gönlünde sevdiği bir oyun vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…