Red Dead Redemption 2 Ultimate Edition 499 TL

@Bilal Tice
Ben yazımda iktidarla alakalı bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. Bence sizin ciddi anlamda ekonomi ve siyasi alanda yetersizliğiniz yanında okuduğunu anlamada da probleminiz var. Lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun. Ayrıca dolarla oynanmak isterse eziliyorsanız bunun sorumlusu ben değilimdir. Zamanında düşük faizlerle etrafa dolar saçılırken onları bilime, argeye, katma değeri yüksek projelere yatırmak yerine betonarmeye yatıran güruhtur bunun sorumlusu. Artık buradan da kim çıkıyorsa. Yorumu ben yapmıyorum ve dediğiniz gibi buradan siyasete de girmeyelim zaten teşekkürler.

Betonarmeye para yatırmak :) orayı bile anlamamışsınız o gelirler yazımda anlattığım gibi belli başlı insanların cebine girdiğini zaman sorun yoktu paranın yeri değişince ekonomi kötü oldu ne hikmetse yine yazımda belirttiğim gibi sizin politikanızla alakası yok dolar olayının siz başka yerlere yatırımlardan bahsetmişsiniz. Ve ben bu tarz yorum yapan insanların bilgisizliğinden bahsettim genele hitap ettim onu da üstünüze almışsınız. E alın da zaten..
Sadece şu videoyu izlemenizi öneririm.
Fiyatların Sony Türkiye ile alakası yok, fiyatlar Londra'dan Euro ile belirleniyor. Eğer bir Euro 5.27 TL olmasaydı oyun fiyatı da bu kadar çok olmazdı. Hatta videoyu izlersen Türkiye'ye özel indirimleri öğrenebilirsin.
PC oyuncusuyum, PS oyunu fiyatlarını uzun zamandır yakından takip etmiyorum, Steam'dan gördüğüm kadarıyla oyunların en ucuza satıldığı ülkelerden biriyiz ama maalesef alım gücümüz aşırı düşük. Euro'ya çevirirsek asgari ücretimiz 446 Euro bir şey yapıyor; bizi kıskanan Almanya'da bu fiyat 1498 Euro, İngiltere'de 1401 Euro.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Canım benim o videoları da izledim biliyorum londra kaynaklı olduğunu ama bak sende kendinle çelişiyorsun steam'in alım gücümüze göre fiyat belirlediğini görüyorsun aynısını diğer şirketlerde yapmalı işte. Asgari ücret 446 euro demişsin bize bu oyunları rahatlıkla alacak ücretler verilse bile oyunlara ödenen fiyatlar fazla. Bu yüzden işi bu kadar siyasileştirmeyelim diyorum. Sürekli yanlış anlaşılıyorum.
@Shimada Sensei Bak bir başka örnek Ps Store'da God of War DD Edition 149 TL. Dikkatini çekerim God of War gibi bir oyun.. Neymiş; Days of Play indirimiymiş :) normalde 300 TL. Yani canları istediği zaman indirim kılıfı bulup dolar euro dinlemeden alım gücüne göre satabiliyorlar. Bunu görmeyip bu kadar basit bir mevzuyu siyasi iktidara yükleyen var forumda. Bu insanlar ne ara kendi çıkarını düşünemeyecek seviyeye geldi anlamıyorum.
@Shimada Sensei Ve dikkat et oyun 20 Nisan'da çıktı. Hani bu 60 Euro muhabbeti? nerde kur?

Son düzenleme:
Sadece şu videoyu izlemenizi öneririm.
Fiyatların Sony Türkiye ile alakası yok, fiyatlar Londra'dan Euro ile belirleniyor. Eğer bir Euro 5.27 TL olmasaydı oyun fiyatı da bu kadar çok olmazdı. Hatta videoyu izlersen Türkiye'ye özel indirimleri öğrenebilirsin.
PC oyuncusuyum, PS oyunu fiyatlarını uzun zamandır yakından takip etmiyorum, Steam'dan gördüğüm kadarıyla oyunların en ucuza satıldığı ülkelerden biriyiz ama maalesef alım gücümüz aşırı düşük. Euro'ya çevirirsek asgari ücretimiz 446 Euro bir şey yapıyor; bizi kıskanan Almanya'da bu fiyat 1498 Euro, İngiltere'de 1401 Euro.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir insan bu kadar mi cahil olabilir.

Biz 466€ maas aliyoruz, Almanya 1498€.
Uzun uzun yazmak isterdim ama degmezsin.

Biz Ortadogu ulkesiyiz, Almanya AB Daimi Uyesi ve AB En guclu ekonomisi ;)

Simdi gitde biraz kitap oku. Karsilastirdigin ulkelere bir daha bak.
Betonarmeye para yatırmak :) orayı bile anlamamışsınız o gelirler yazımda anlattığım gibi belli başlı insanların cebine girdiğini zaman sorun yoktu paranın yeri değişince ekonomi kötü oldu ne hikmetse yine yazımda belirttiğim gibi sizin politikanızla alakası yok dolar olayının siz başka yerlere yatırımlardan bahsetmişsiniz. Ve ben bu tarz yorum yapan insanların bilgisizliğinden bahsettim genele hitap ettim onu da üstünüze almışsınız. E alın da zaten..

Canım benim o videoları da izledim biliyorum londra kaynaklı olduğunu ama bak sende kendinle çelişiyorsun steam'in alım gücümüze göre fiyat belirlediğini görüyorsun aynısını diğer şirketlerde yapmalı işte. Asgari ücret 446 euro demişsin bize bu oyunları rahatlıkla alacak ücretler verilse bile oyunlara ödenen fiyatlar fazla. Bu yüzden işi bu kadar siyasileştirmeyelim diyorum. Sürekli yanlış anlaşılıyorum.
@Shimada Sensei Bak bir başka örnek Ps Store'da God of War DD Edition 149 TL. Dikkatini çekerim God of War gibi bir oyun.. Neymiş; Days of Play indirimiymiş :) normalde 300 TL. Yani canları istediği zaman indirim kılıfı bulup dolar euro dinlemeden alım gücüne göre satabiliyorlar. Bunu görmeyip bu kadar basit bir mevzuyu siyasi iktidara yükleyen var forumda. Bu insanlar ne ara kendi çıkarını düşünemeyecek seviyeye geldi anlamıyorum.
@Shimada Sensei Ve dikkat et oyun 20 Nisan'da çıktı. Hani bu 60 Euro muhabbeti? nerde kur?

X oyunu 100$ fiyati var.

Simdi ben X oyununu 100$'dan satiyorum. Zaten 100.000 satsam 10.000.000$ kazancim oluyor. Oyuna ragbet var ama fiyat yuzunden musteriler kaciyorsa;

100$'dan 30$'a indirirsem, millet "Cok deli indirim var beyler. Saldirin..." diye bir talep olursa

300.000 satsa 9.000.000$ oluyor. 1 Milyon $ eksik kazandim ama oyun fazladan 300.000 adet satti.

X oyunu ornekti. Mesela God of War. Millet oynamak istiyor ama harbiden pahali. Sony TR ise surumden kazanmak icin oyle bir politika izliyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir insan bu kadar mi cahil olabilir.

Biz 466€ maas aliyoruz, Almanya 1498€.
Uzun uzun yazmak isterdim ama degmezsin.

Biz Ortadogu ulkesiyiz, Almanya AB Daimi Uyesi ve AB En guclu ekonomisi ;)

Simdi gitde biraz kitap oku. Karsilastirdigin ulkelere bir daha bak.
Karşılaştırma yapmamın sebebi oyun fiyatlarının yüksek olmadığını, alım gücümüzün ne kadar düşük ve para birimimizin ne kadar değersiz olduğunu vurgulamak. Bu yazdıklarınızı ben de biliyorum merak etmeyin.

Bu oyunun fiyatı diğer tüm oyunlardan en az 100₺ daha pahalı çünkü Rockstar muhteşem bir titizlikle ekenomisi kötü olan ve bu ülkelere özel fiyatlandırma yapılan Arjantin, Hindistan, Endonezya, Mısır gibi ülkelerde bile fiyatı 275₺ ye sabitlemişler. Hem XBL hemde PSN de çok detaylı bir araştırma yaptım ilk defa böyle bir şey görüyorum. Oyunu 275₺ den ucuz alama ihtimalimiz yok resmen. Bu olayın kur ile ya da Sony ve Microsoft ile zerre alakası yok arkadaşlar. Tamamen oyunun yapımcısı Rockstar’ın belirlediği ve tüm ülkelerde eşit şartlarda uyguladığı oldukça acımasız bir fiyatlandırma yapmışlar. Oyuna öyle bir hype var ki maalesef sonradan alınacak bir oyun değil mecbur pre order yapacağız USA store dan. Bu arada bu oyunun fiyatı en az 8 ay düşmez onuda belirteyim.

@Silinen üye
Sonunda yazılanı anlayan biri çıktı sağolun. Zaten derdimiz bu almayın, 299 TL den bir
kişiye değilde 149 TL den iki kişiye ulaşmaları gerektiğini anlasınlar.Ayrıca yeni oyunda yüzde elli
indirim falan olmaz belirlediğim fiyattan satamam endişesi taşımadıklarını gösterir yani sadece son cümlede katılmıyorum size satış politikası bu olmalı zaten.
@Dog of Xbox İlgi gerçekten yüksek ve Ubisoft tarafından bizim iki oyunumuz bir Rockstar oyunu değil tarzı bir özeleştri geldikten sonra.. ama o fiyatlara satamadıklarını anladıkları zaman bi indirim günü bulunda şunu normal fiyata satalım derler. İlgiden dolayı makul fiyatlara çekeceklerdir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı