Red Dead Redemption 2 Ultimate Edition 499 TL

Sony ile bir alakası yok, paramızın bu kadar değersiz olmasına kızabilirsiniz. ;)

Bununla ilgili geçenlerde açılan bir konuda bahsetmiştim bu işin bizim paramızla bir alakası yok isterlerse alım gücüne göre ayarlarlar.;)
Çıkmadan bu fiyatları görmemiz normal. Çıktıktan bir süre sonra düşecektir.

499 TL'den düşmesi beklenen bir oyun.. Düşse bile dijital olarak satıldığını düşünürsek oyun için çok fazla
Her halükarda düşüş olacaktır. Aynısı FIFA 18'de de oldu. Ben düşük fiyattan bir oyun çıktığını görmedim daha. Sonradan düşer fiyatlar.

Fifa 18 Ronaldo sürümü 309 TL şuan indirimde ve 89 TL. Aslında burada canımı sıkan bu fiyatların ödeniyor olması, Sony bu fiyatla bile alan var yolalım beyler muhabbeti yapıyordur heralde. Kurdan bu kadar şikayetçi olupta bu fiyatları ödemeleri beni deli ediyor.

Son düzenleme:
Paramızla alakası yok demek, senin paran değerli olsa avrupada yaşayan vatandaş gibi 60, 70 birim öder geçersin oyunlara, PlayStation Türkiye Müdürünün de 20, 30 lira indirim için Londraya yalvarmasına gerek kalmaz.

Yukarıda bir fifa örneği verdim. Sence Sony indirim mi yaptı? Yoksa biz zaten 89 TL ile de kar edebiliyorduk mu diyor?

89 tl ile kar değil bu. 3, 4 ay sonra 19 çıkacak bu fiyatlara düşmesi gayet normal tüm dünyada bu böyle.

Bu tarz indirimler sadece fifa'da olmuyor. Store'u takip edin. Ayrıca indirimsiz hali 309 TL ne düşmesi? Burada çok net bir şekilde biz aslında uygun fiyatlara da satabiliyoruz diyorlar.
Tebrik edilmesi gerekenin Sony olduğunu düşünmüyorum. Belki daha iyi tebrik makamları bulabiliriz. Belki sorumlu Sony değildir. Belki.

Gerçekten çok samimi olarak söylüyorum keşke haklı olsanız.

Bununla ilgili geçenlerde açılan bir konuda bahsetmiştim bu işin bizim paramızla bir alakası yok isterlerse alım gücüne göre ayarlarlar.;)
Hayır neredeyse tamamı paramızla alakalı. Oyunlar kaç nesildir Amerika'da 60$, Avrupa'da ise 70 Euro olarak çıkıyor. Eğer senin paran da sürekli kurdan etkilenip değer kaybetmezse 500 TL'den değil 50 TL'den de alabilirsin. 70 Euro fiyat etiketiyle çıkan bir oyunun(standart versiyon için konuşuyorum) 70 TL'den satılmasını bekleyemezsin. Kaldı ki oyunlar PS UK üzerinden fiyatlandırılıyor. Elbette Sony Türkiye'nin de ettiği belli bir kar oranı vardır ama bu oyunların bu kadar yüksek fiyatlı olmasının sebebi olacak kadar değil.

@Waifu Impact
Bakın ekonomi ve siyasi bilginizin yetersizliğinden dolayı forumda bu tarz yazı yazanlara pek cevap vermiyorum ama şunu söyleyeyim
bu ülkenin kilosu belli, ekonomi politikanız ne kadar iyi olursa olsun dolarla oynanmak istenirse ezilirsiniz bunu belli bir kesim gayet iyi bilir.
Siyasete de girmek istemiyorum ama bundan bir kaç yıl önce doları 5 TL olarak görmek gibi hayaller vardı hayal olarak kaldı.Bu ülkede hükümeti ben yıkarım ben kurarım diyen medya patronları
dağılıyorsa,yapılan projelerin ihaleleri bir dönem olduğu gibi hep onların cebine akmıyorsa bu para bir şekilde iktidara dönüyorsa,F.. çok bilindik spor
kanalını kapatıyorsa, yakın dönemde bir takım insan müsvettelerinin ciddi bir mal varlığına el koyuluyorsa kendinizi kandırmayın kurun iktidarla alakası yok.O yüzden az önce arkadaşa keşke haklı olsanız dedim.Suçlayacağımız yer belli olurdu.
Neyse şu açtığım konu da bu noktaya geldi ya ne söyleyeyim..

Son düzenleme:
@Bilal Tice
Ben yazımda iktidarla alakalı bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. Bence sizin ciddi anlamda ekonomi ve siyasi alanda yetersizliğiniz yanında okuduğunu anlamada da probleminiz var. Lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun. Ayrıca dolarla oynanmak isterse eziliyorsanız bunun sorumlusu ben değilimdir. Zamanında düşük faizlerle etrafa dolar saçılırken onları bilime, argeye, katma değeri yüksek projelere yatırmak yerine betonarmeye yatıran güruhtur bunun sorumlusu. Artık buradan da kim çıkıyorsa. Yorumu ben yapmıyorum ve dediğiniz gibi buradan siyasete de girmeyelim zaten teşekkürler.

Sadece şu videoyu izlemenizi öneririm.
Fiyatların Sony Türkiye ile alakası yok, fiyatlar Londra'dan Euro ile belirleniyor. Eğer bir Euro 5.27 TL olmasaydı oyun fiyatı da bu kadar çok olmazdı. Hatta videoyu izlersen Türkiye'ye özel indirimleri öğrenebilirsin.
PC oyuncusuyum, PS oyunu fiyatlarını uzun zamandır yakından takip etmiyorum, Steam'dan gördüğüm kadarıyla oyunların en ucuza satıldığı ülkelerden biriyiz ama maalesef alım gücümüz aşırı düşük. Euro'ya çevirirsek asgari ücretimiz 446 Euro bir şey yapıyor; bizi kıskanan Almanya'da bu fiyat 1498 Euro, İngiltere'de 1401 Euro.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı