Çözüldü Red Dead Redemption 2 Vulkan API'sinde kaplamaların geç yüklenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Marchempas

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim.
MSI GTX 1050 2 GB Gaming o.c Edition.
i5 7400 3.5GHz Turbo Boost.
8 GB 2133 MHz RAM.
1TB HDD.
120 GB SSD.
Arkadaşlar RDR2'yi DX12 API'sinde bitirdim. Vulkana geçince şu tarz bir kaplama sıkıntısı yaşatıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodan da gördüğünüz üzere kaplamalar geç yükleniyor, geçenlerde aynı konuya benzer başka bir konu açmıştım, orada ekran kartının VRAM'ini veya HDD'nin yavaş kalması neden olarak göstermişlerdi. Fakat donanım anlamında bir sorun olsa, aynı kaplama sorununu DX12 API'sindede yaşamam gerekir fakat onda kaplama ile ilgili hiçbir problemim yok, fakat yine de Vulkan ile oyunu oynamak istiyorum performansı daha iyi arada 5 ila 7 FPS'lik bir fark var. Ayrıca DX12 de arada bir takılmalar oluyor.

Denediğim çözüm yöntemleri.

-Async'yi açmak.
-Tripple buffering ayarını açmak.
-V-Sync'yi kapatmak.
-Sıfırdan format atmak (daha 4 gün oldu format atalı)
-Disk birştirme.
-Arka plan uygulamalarını kapatma(oyun açıkken gereksiz hiçbir program çalışmıyor)
-düşük ayarlar (900p(1440x900), TXAA ortada, diğerler ayarlar en düşükde)

Sorunum çözüme kavuşursa çok sevinirim arkadaşlar, şimdiden sorunuma çözüm olmaya çalışan herkese teşekkür ederim... :)

Çözüm
yazımı tam okumadınız sanırım, vram yetersiz kalsa dx12'apı sindede aynı problem olması gerekir
İkisi farklı şekilde çalışıyor, videoyu izlerseniz vulkanın daha fazla VRAM ve RAM kullandığını görürsünüz, doğal olarak vulkana aldığınızda kaplama geç yükleniyor. Bu seçenekler niye var sanıyorsunuz? İkisi de aynı şekilde çalışsa zaten birini seçip bırakırlardı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Sistemim.
MSI GTX 1050 2 GB Gaming o.c Edition.
i5 7400 3.5GHz Turbo Boost.
8 GB 2133 MHz RAM.
1TB HDD.
120 GB SSD.
Arkadaşlar RDR2'yi DX12 API'sinde bitirdim. Vulkana geçince şu tarz bir kaplama sıkıntısı yaşatıyordu.

Videodan da gördüğünüz üzere kaplamalar geç yükleniyor, geçenlerde aynı konuya benzer başka bir konu açmıştım, orada ekran kartının VRAM'ini veya HDD'nin yavaş kalması neden olarak göstermişlerdi. Fakat donanım anlamında bir sorun olsa, aynı kaplama sorununu DX12 API'sindede yaşamam gerekir fakat onda kaplama ile ilgili hiçbir problemim yok, fakat yine de Vulkan ile oyunu oynamak istiyorum performansı daha iyi arada 5 ila 7 FPS'lik bir fark var. Ayrıca DX12 de arada bir takılmalar oluyor.

Denediğim çözüm yöntemleri.

-Async'yi açmak.
-Tripple buffering ayarını açmak.
-V-Sync'yi kapatmak.
-Sıfırdan format atmak (daha 4 gün oldu format atalı)
-Disk birştirme.
-Arka plan uygulamalarını kapatma(oyun açıkken gereksiz hiçbir program çalışmıyor)
-Düşük ayarlar (900p(1440x900), TXAA ortada, diğerler ayarlar en düşükde)

Sorunum çözüme kavuşursa çok sevinirim arkadaşlar, şimdiden sorunuma çözüm olmaya çalışan herkese teşekkür ederim... :)

VRAM olacağını zannetmiyorum RX 5600XT ekran kartında bile Vulkan ile kullandığım zaman ince kaplamalar geç yükleniyor.

Bildiğim kadarıyla vulkan daha fazla RAM ve VRAM harcıyor, sizin VRAM yetersiz, en azından RAM'i yükseltmeniz gerekli yoksa kaplama sorunundan kurtulmanın bir yolu yok, low specs öneren kanallar var belki oralarla halledersiniz fakat oyunun pek tadı kalmaz.

VRAM olacağını zannetmiyorum RX 5600XT ekran kartında bile Vulkan ile kullandığım zaman ince kaplamalar geç yükleniyor.
evet bencede zaten vram yetersiz olsaydı dx12 apısınde de kaplama sorunu yaşamam gerekirdi

yazımı tam okumadınız sanırım, vram yetersiz kalsa dx12'apı sindede aynı problem olması gerekir
İkisi farklı şekilde çalışıyor, videoyu izlerseniz vulkanın daha fazla VRAM ve RAM kullandığını görürsünüz, doğal olarak vulkana aldığınızda kaplama geç yükleniyor. Bu seçenekler niye var sanıyorsunuz? İkisi de aynı şekilde çalışsa zaten birini seçip bırakırlardı.

Çözüm

dediğiniz doğru olabilir fakat hep düşük sistemler için vulkan apı'sini öneriyorlar hiç dx12 öneren görmedim

Düşük sistemlerde DX12 olmadığı içindir, vulkan veya DX12 sistemden sisteme farklılık gösteriyor, hangisi sizin için uygunsa onu tercih edin.
anladım teşekkür ederim
Düşük sistemlerde DX12 olmadığı içindir, vulkan veya DX12 sistemden sisteme farklılık gösteriyor, hangisi sizin için uygunsa onu tercih edin.
sana bir sorum daha olucak ben oyunu dx12 de 30 fps sabit şekilde oynadım oyun içi ayarlarda fps limiti olarak 30,60, ve sınırsız olmak üzere 3 limit belirleme kısımları var bencmarklarda avg olarak 45 fps aldım bunu sabitlemek istiyorum, fakat oyun içi ayarlarda 45 limiti koyamadığım için bende dışarıdan bir program ile denedim sonuç olarak denediğim her programda oyun yükleme ekranında kalıyor sürekli o sağ alttaki çark dönüp duruyor ve oynayamıyorum 10 dk açılmasını beklediğim oldu fakat açılmıyor normalde fps limiti yokken 1 dk içinde açılıyor

denediğim fps sabitleme programları

-nvıdıa denetim masası
-nvıdıa ınspector
-rivatuner rtss

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı