Reddit nedir?

Sabini

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2021
Mesajlar
1.389
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çoğu yerde Reddit'le alakalı bir çok şey ile karşılaştım ama hiç "Ne bu Reddit ya" diyip araştırmadım. Bu yüzden sizin de yorumlamanızla beraber Reddit'i bana anlatmanızı istiyorum; nasıl kayıt olunur, neler yapılır, amacı nedir vs. vs. Şimdiden teşekkürler.
 
Reddit Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya konseptlerini forum kültürüyle harmanlayan bir sosyal platformdur. Içinde subreddit dediğimiz istediğiniz konuda açabileceğiniz forum benzeri alanlar var. Bu alanlarda konu hakkında tartışabilir ve fotoğraf paylaşabilirsiniz. Ayrı konularda ayrı subredditlerde kendi ilgi alanlarınızda insanlarla çok kolay iletişime geçebilirsiniz.
 
Reddit bizim sözlükleri andıran bir sosyal medya platformu. Pek bir olayı yok. Direkt sitesine girip kaydolabilirsiniz.
Subredditler var, insanlar konuyla alakalı fotoğraflar paylaşıyor, yazılar paylaşıyor. Ben genelde memeler ve müzik, resim gibi sanat mecralarını takip ediyorum. r/art subredditinde insanlar yaptıkları çizimleri falan paylaşıyor mesela. Üyeler de upvote veya downvote atıyor, like ve dislike karşılığı bunlar. Bazı konular altında ciddi tartışmalar dönebiliyor.

 
SFW veya NSFW içerikleri içinde barındırabilen, Türkçe dili bulunmayan ama Türkçe toplulukları da yeni yeni barından bir sosyal medyadır. Kayıt olmak ücretsiz ama kullanıcı adınla dolaşırsın Instagram gibi.
Grup mantığı ile çalışır biraz. Mesela bir grup r/technopat ismini alır ve herkes bu alanda paylaşım yapabilir. Grup kurabilirsin ve moderatör atayabilirsin denetlemek için. Bu r/ olayına alışırsan kavrarsın hemen.

Upvoted like tuşu, downvoted de disslike tuşudur. Ama ikisini aynı anda görmeyiz, diğer medyalardan farkı bu. Mesela 50 kişi down attıysa, 100 kişi up atarsa +50 up gözükür. 50 kişi yorumuna tekrar down atarsa up - down sayın sıfır gözükür gibi gibi. :D
 
Bir sosyal medya platformu. Subreddit adı verilen sunucu tarzı yerlere post atarsınız. Her konunun farklı subredditi var neredeyse. Bulgurland gibi yerlere girmeyin.
 
Reddit'i ben de kullanmayı denedim. Ancak öğrenemedim. Sistemi biraz saçma veya ben ayarlıyamadım. Kayıtlı değilken Türkçe içerikler gösteriyor. Kayıt olup giriş yaptıktan sonra yabancı içerikler görünüyor. Türkçe'ye geçiş de yapamadım.
 
Reddit'i ben de kullanmayı denedim. Ancak öğrenemedim. Sistemi biraz saçma veya ben ayarlıyamadım. Kayıtlı değilken Türkçe içerikler gösteriyor. Kayıt olup giriş yaptıktan sonra yabancı içerikler görünüyor. Türkçe'ye geçiş de yapamadım.
Popular sekmesinden konumu Turkiye secersen Turkiyedeki yuksek upvote almis postlari ve subredditleri gorebilirsin. Ana sayfada gormek icin de abone olman lazim subredditlere.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı