Reddit Place benzeri oyun için piksel verisi nasıl optimize edilir?

Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
5.701
Makaleler
12
Çözümler
44
Bildiğiniz üzere bu sitede belirli aralıklarla piksel ekleniyor. Ben buna benzer bir sistem kodlamayı düşünüyorum. Örneğin 1000x1000 alan olsun. Bu 1.000.000 piksel eder. Her bir piksel ayrı değişken veya dizi değişkeni olsa bu büyük bir veri anlamına geliyor. Dizileri satır satır bölsek yine fazla olacak gibi. Belki alan sistemi ile parça yani chunk olayı kullanılabilir. Bu da optimizasyon sağlar.

Özet geçmek gerekirse bu kadar piksel verisini saklamak gecikmeye yol açabileceği için en uygun saklama ve çekme yöntemi sizce hangisi olur? PHP ve JS ile yapacağımı hatırlatmak istiyorum.
 
Kendi Discord botumdaki pixel verilerini dumduz bir sekilde sakliyorum ben. 0-9 arasi bir sayi oluyor her renk. Ornegin, her yerin beyaz oldugu 2x2 bir sey, 0000 oluyor. Istedigim sayi ve sutuna erismek icin de satir * 2 + sutun (2x2 oldugu icin 2) kullaniyorum. 32x32 oldugu icin depolama alani sorun olmuyor, 1000x1000'de olur mu bilmiyorum. Yine de, buldugum en az yer kaplayan cozum buydu.
1648994542442.png


Duzenleme: 1000x1000'lik bir tabloda, 1 MB'dan az yer kapliyor.
1648994721901.png
 
Bu tür olaylar için ya object-key yada map veri yapısı kullanılır.
Mozillanın önerisi map kullanın diyor.
1m veriyi kaydetmek yaklaşık 500ms sürüyor. Bunu online bir editorde yaptım. Sende test edebilirsin.

Bu olayı php de yapacağın için güçlü bir makinada sorun olacağını sanmıyorum.

 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı