Redirect Virüsü Nasıl Silinir?

Hocam, öncelikle CCleaner işlemiyle başlıyım. Program tarama işlemini kendi internet siteleri aracılığı ile yapıyor. Virüsler kendini sürekli yeniliyo dememin sebebi ise CCleaner ile bulunan çerezler silmeme rağmen 2 dakika sonra tekrar tarama yapınca tekrar ortaya çıkıyor. Modem işlemi ile devam ediyorum, burada belirtmek isteğim şey bu model modemin arayüzüne ip yazarak girilmiyo, hatalı üretim sanırım. CD de bende mevcut değil, yani reset atarsam tekrar kurma imkanım yok. Son olarak, ''DNS'' adresini otomatik al kutucuğunu doldurmuştum, daha sonra 8.8.8.8 - 8.8.4.4 olarak değiştirdim. Bunu yapınca Anti-malware uyarı vermeyi durdurdu, Kasper sky'da herhangi bi site engellemesi yapmıyor. Ama CCleaner o fotoğraflardaki çerezleri buluyo sürekli. Sonuçlar bu şekilde hocam, şimdi size bi sorum var bu virüs kendiliğinden durmuş olma ihtimali varmı? Çünkü ''DNS'' değişimi dışında herhangi bir işlemde bulunmadım. Kasper sky bu çerezleri kontrol altına almış olabilir, diyelim kasper sky bilgisayarımı yavaşlattı silmek durumunda kaldım, yeniden bu virüsler etkin hale gelip saldırıya geçermi? Ne yapacağımı bilemez durumdayım, en son çare bilgisayarcıya götürmek olacak, ikinci olarak 100-120 lira verip lisanslı bi anti virüs satın almak şart bu koşullarda. Şimdilik bukadar teşekkür ederim. Bide şeyi merak ettim, system32 nin içinde kayıtlı olan scvhost.exe nedir?

Ama CCleaner o fotoğraflardaki çerezleri buluyo sürekli.
Bulması sorun değil. Modeme firmware güncellemesi yapın.
bu virüs kendiliğinden durmuş olma ihtimali varmı?
Kendi kendine durmaz :) Dediklerimi yapmasaydın devam ederdi.
diyelim Kaspersky bilgisayarımı yavaşlattı silmek durumunda kaldım, yeniden bu virüsler etkin hale gelip saldırıya geçer mi?
Eğer Kaspersky hala engellemeye çalışıyorsa, evet kaldırınca etkin hale gelir. Ancak yavaşlattı diye antivirüs kullanmamak olmaz.
system32'nin içinde kayıtlı olan scvhost.exe nedir?
Yazdığında bir hata yoksa zararlı olma ihtimali yüksek. Ancak svchost ise bunda sorun yok sistem dosyasıdır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı