İnceleme Redmi 10C

Özellikleri ve fiyatı için tıklayın.

1-Kutu İçeriği: Şarj aleti, garanti belgesi ve telefonun kendisi kutunun içinden çıkıyor. Açıkçası kılıf ve ekran koruyucu olmasını beklerdim.

2-Günlük Kullanım: Parmak izi okuyucu iyi çalışıyor. Yüz tanıma özelliği var. Ses olarak tatmin edici değil, sesi sona getirseniz bile yetersiz. Pusula sensörü yok ve bu yüzden haritalarda nereye baktığınızı göremiyorsunuz kullanımı zorlaştırıyor.

3- Ekran ve Tasarım: Ekran parlaklığı iyi değil, Güneş tam tepenizdeyse telefonu görmek zor. HD+ düşündüğüm kadar kötü değilmiş sizi piksellere boğmadan yeterli bir performans sağlıyor. Damla tasarıma sahip alt çentiği biraz fazla kalın.
Uzun ve ince bir telefon. El ile tutulması zor ve ceplere sığmıyor. Elinizde tutarsanız kalite değilde plastik oyuncak hissi veriyor. Kamerası sırıtmıyor ve dengesizlik yaratmıyor, masaya koyduğunuzda sallanmıyor.

4- Batarya ve Şarj Süresi: Bataryanın şarj süresi yaklaşık 3 saat 10 dakika tabi kutu içinden çıkan şarj aleti ve kablosuyla. 18W hızlı şarj özelliği var ama deneyemedim, 15W şarj aletim pek etkili olmadı. Günü çıkarmak için yeterli bataryaya sahip.

5-Kamera ve Performans: Kamera gece çekimlerinde çok pikselli fotoğraflar çekerken gündüz fotoğraflarını gayet iyi çekiyor. Ön kamera ise iyi ışıkla ortalama performansa sahip. Video performansları iyi ve oynatırken sorun çıkarmıyorlar. 30fps 720p ve 1080p seçenekleri var.
İşlemci oyunlarda oynanabilirlik sağlıyor ama normalde bile 35-40 derecelerde geziyor. Oyunlarda elim ısındığı için çoğu zaman oynamayı bırakmıştım. Oyun cihazı değil ama günlük kullanım için yeterli.

6-MIUI: Kötü bir arayüz. Siz daha kurulumdayken anlaşmalı uygulamaları yüklemeye başlıyor. Kurulumdan sonra yine uygulama yüklüyor en azından kaldırabiliyorsunuz. Sistemin kendi müzik, video gibi uygulamalarını yetersiz buluyorum. Bunları kaldıramıyorsunuz sadece uygulama çekmecesinden kaldırabilirsiniz ama uygulama telefonda bulunmaya devam eder. Android 12 güncellemesini kullanabilirsiniz.
Agresif bir pil tasarrufu moduna sahip ayrıca RAM için aynısı geçerli. Boşta RAM kullanımı 1.4/4GB. Uygulamaları devamlı kapattığı için çoğu uygulamayı kapatmasını el ile durdurmanız gerek. Birden fazla arka plan uygulaması kullanıyorsanız her seferinde yapmak bazen yapmayı unutmak çok sinir bozucu.

Bence bu telefonu almamalısınız. Üzerine biraz daha para koyup Vivo Y22s almanızı tavsiye ederim. Ben koyamıyordum (arada 400TL vardı) ondan bunu aldım siz almayın. Böylece NFC, pusula sensörü, 90Hz ekran, makro çekim, 720p 60fps video çekimi ve hızlı şarja yaklaşık 150TL fazla vererek sahip olabilirsiniz.
 
Alınmamalı zaten. Düz Redmi serisinin hiçbiri alınmaz. Giriş seviye telefon için beklenir. Hele ki Redmi ise.

O fiyata 2. el olarak kat kat daha iyi telefonlar bulurdun.
 
Belki bulabilirdim. Bu fiyata öneri yapabilirsin tabii ama geçmişte kaldığı için üstüne düşünmeyeceğim. Ben Redmi alacaklar alternatife yönelsinler diye incelemeyi yazdım.🙂
 
Bende yakınıma bir ara 5000 TL'ye cihaz bakıyordum Redmi 10C beğenmişti sonra daha ucuza (2000 TL) ikinci el ve kaçak mi Note 10 Lite bulduk. Cihazın sıfırı 10000 TL değerinde.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı