Redmi Note 10 Pro Bluetooth, ön arka kameralar, NFC vb. çalışmıyor

FalconNinja

Decapat
Daha fazla  
Redmi Note 10 Pro telefonumda Bluetooth, ön arka kameralar, NFC tarzı şeyler çalışmıyor en son aldığı MIUI 14 güncellemesinden sonra bu sorunlar ortaya çıktı ilk başta kafama takmamıştım ama gerçekten can sıkmaya başladı. Custom ROM'ya da normal orijinal ROM'u telefona en baştan flashlasam sorunumu çözer mi? Custom ROM olarak Pixel OS güvenilir midir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bu biraz eski fakat aynı mantık ile yapabilirsiniz. Cihazın OrangeFox'ya da TWRP'sini kurun. Ve MIUI 14 ROM indirip içinden persist img yi alıp kurtarma modunda iken kurun.

Pixel OS kurarken kendi recovery sayfası olduğunu görmüştüm yine de TWRP gerekli mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Video bu biraz eski fakat aynı mantık ile yapabilirsiniz. Cihazın OrangeFox'ya da TWRP'sini kurun. Ve MIUI 14 ROM indirip içinden persist img yi alıp kurtarma modunda iken kurun.

Sonradan IMEI atıldı mı? Genelde Türkiye cihazında böyle bir sorunun olmaması gerekiyor.

Hayır atılmadı o konuda benim de kafama yatmamisti ilk başta ama aldığım zamanlarda telefonun Xiaomi garantisini sorgulamıştım.

Pixel OS kurarken kendi recovery sayfası olduğunu görmüştüm yine de TWRP gerekli mi?

Hayır atılmadı o konuda benim de kafama yatmamisti ilk başta ama aldığım zamanlarda telefonun Xiaomi garantisini sorgulamıştım.

Hocam gerçekten tuhaf ki bu sorunu bu koşullarda yaşayan ilk sizsiniz. Çünkü IMEI onarımı yapılmayan herhangi bir Türkiye cihazında güncelleme ile ilgili hiçbir sorununuz olmaması gerekiyor. Tekrar bir sorgulama yapın boşa işlem yapmayın.

Hocam gerçekten tuhaf ki bu sorunu bu koşullarda yaşayan ilk sizsiniz. Çünkü IMEI onarımı yapılmayan herhangi bir Türkiye cihazında güncelleme ile ilgili hiçbir sorununuz olmaması gerekiyor. Tekrar bir sorgulama yapın boşa işlem yapmayın.

Telefonumun garantisi bitti ama orijinalligini hemen sorgulayıp bildireceğim.

Hocam telefon ithalat olarak kaydedilen çıktı bir sorun çıkar mı acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-28-01-10-47-967_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-28-01-10-47-967_com.android.chrome.jpg
    41,8 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20240628_011349.jpg
    IMG_20240628_011349.jpg
    65,3 KB · Görüntüleme: 20
Yani şöyle söyleyim. Nasıl olur ise olsun isterse yurt dışı bile olsun eğer sonradan herhangi bir IMEI işlemi yapıldıysa Türkiye cihazı bile olsa böyle bir problem ile karşılaşıyor olmanız doğal. Aşağıya Türkçe bir kaynak bırakıyorum. Aynı cümleleri bir de videoda duyabilirsiniz. Normalde olmaması gerekli. Yaptığınız işleme yine de dikkat edip gerekli tedbirleri alın bir sorumluluk kabul etmem.

Son düzenleme:
Yani şöyle söyleyim. Nasıl olur ise olsun isterse yurt dışı bile olsun eğer sonradan herhangi bir IMEI işlemi yapıldıysa Türkiye cihazı bile olsa böyle bir problem ile karşılaşıyor olmanız doğal. Aşağıya Türkçe bir kaynak bırakıyorum. Aynı cümleleri bir de videoda duyabilirsiniz. Normalde olmaması gerekli.

Anladım şu an sizin belirttiğiniz yöntemlerle telefonu kurtarma ihtimalim var değil mi yarin denemeyi düşünüyorumda işlem sırası olarak yarin gece telefona ancak unlock atabilirim onay süresi gece dolacak ardindan TWRP yukleyip ROM'u atacağım dogrudur değil mi?

Anladım şu an sizin belirttiğiniz yöntemlerle telefonu kurtarma ihtimalim var değil mi yarin denemeyi düşünüyorumda işlem sırası olarak yarin gece telefona ancak unlock atabilirim onay süresi gece dolacak ardindan TWRP yukleyip ROM'u atacağım dogrudur değil mi?

Donanımsal bir sorunu yok ise bu yöntem ile kurtulması gerekli. ROM işinde de kurmak istediğiniz yer size kurulum notlarını telefondan telefona veriyor zaten. Farklı olabileceği için orayı kontrol etmeniz daha iyi olur.

Bunun gibi mesela.

Donanımsal bir sorunu yok ise bu yöntem ile kurtulması gerekli. ROM işinde de kurmak istediğiniz yer size kurulum notlarını telefondan telefona veriyor zaten. Farklı olabileceği için orayı kontrol etmeniz daha iyi olur.

Bunun gibi mesela.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim telefonu halledebilirsem size haber edeceğim.

Bunun gibi mesela.

Bunun yabancı kaynaklarından yararlanip kuracağım zaten ancak telefonun ROM'u değişeceği için bu modem işlemi sıkıntı çıkartabilir mi ilk modemi denesem daha mantıklı mı olur?

Bunun yabancı kaynaklarından yararlanip kuracağım zaten ancak telefonun ROM'u değişeceği için bu modem işlemi sıkıntı çıkartabilir mi ilk modemi denesem daha mantıklı mı olur?

İlk önce bu ana sorununuzu düzeltmeye çalışın eğer yüklediğiniz ROM da bir sorun var ise boşuna telefon ile uğraşmış olursunuz. Şu an en azından stok yazılımdasınız. Custom ROM'a göre hata var ise daha az olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı