Redmi Note 10'un LDAC desteklememesi

Mustafa KILINÇ

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2014
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selamlar. Redmi Note 10 kullanıyorum, sanırım dahili Bluetooth codec olarak LDAC desteklemiyor kulaklığım destekliyor olmasına rağmen. Geliştirici ayarlarında gözüküyor ama bir türlü set edemedim, her seferinde AAC'ye geri dönüyor. Burada iki sorum olacak;

1- Bu sorunla karşılaşan ve çözebilen var mıdır?
2- Note 10 Pro modelinde Hi-Res Audio Wireless sertifikası var. Bu sertifika kapsamında Note 10 Pro dahili olarak LDAC (990Kbps) destekliyor mu?

- Redmi Note 10 - 4GB/64GB - Android 11 - MIUI 12.0.9
- Sony WH-1000MX4.

Duruma göre Note 10 Pro'ya geçebilir, ikinci el LG V30+ alabilir ya da müzik Setup'ını harici DAC/AMP + referans kulaklıkla değiştirebilirim.

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet destekliyor. Android 8.0 güncellemesi almış tüm Xiaomi telefonlara LDAC desteği geldi.
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Resmi olarak 8.0 sonrasında bu destek gözüküyor evet. Dediğim gibi benim de geliştirici ayarlarımda LDAC dahil olmak üzere diğer codec'ler ve ayarlar gözüküyor hatta seçilebilir durumda ancak seçip, geliştirici menüsünden çıkıp, sonrasında tekrar geliştirici ayarlarına girildiğinde ayarlar eski haline: AAC, 44.1 khz ve 16 bit'e geri dönüyor ve Bluetooth menüsünde ise sadece AAC aktif edilebilir gözüküyor. Bununla alakalı bir çok cihazda geliştirici forumlarında bu sorunun olduğunu gördüm. Hatta Android 10'da LDAC kullanabilirken, 11'e geçtikten sonra sorun yaşayanlar da var. Ayrıca 990 kbps yine default olarak gelmiyor çoğu cihazda. Bulamadığım tek yanıt ise Note 10 pro'daki "Hi-res Audio Wireless" sertifikasına ait detaylar. En iyisi pandemi sonrasında bir mağazada test etmek olacak sanırım. Tekrar teşekkürler.
 
seçip, geliştirici menüsünden çıkıp, sonrasında tekrar geliştirici ayarlarına girildiğinde ayarlar eski haline: AAC, 44.1 khz ve 16 bit'e geri dönüyor

Evet öyle oluyor. Acaba kulaklık bağlı olmadığı için mi? Kulaklığı bağlayıp deneyin bir de.

. Bulamadığım tek yanıt ise Note 10 pro'daki "Hi-res Audio Wireless" sertifikasına ait detaylar

Sertifika Pro modelinde var görünüyor. Ama daha fazla detay yok:


Bence bu destek var görünüyor ama iş çalıştırmaya gelince olmuyor. Sorunu Xiaomi'nin bir güncelleme ile çözmesi gerekiyor gibi.

Ayrıca epey'de şöyle bir liste buldum:


Redmi note 10'da yok. Acaba liste mi eksik yoksa gerçekten yok mu bilemedim.
 
Evet öyle oluyor. Acaba kulaklık bağlı olmadığı için mi? Kulaklığı bağlayıp deneyin bir de.
Kulaklı, kulaklıksız; Sony uygulamalı, uygulamasız; uygulamanın içindeki diğer ayarları da tek tek değiştirdim ve geliştirici opsiyonlarını n! şeklinde seçmek de dahil olmak üzere tüm varyasyonları denedim :) Sonuç AAC maalesef.

Sony burada LDAC desteği bulunan diğer cihazlar olarak Xiaomi'yi belirtmiş ancak bir ürün listesi sağlamamış.
Sony Corporation - LDAC™: High quality wireless listening

Sertifikayı veren kuruluşun sitesinde model numarası olarak note 10'da hi-res, note 10 pro'da ise hem hi-res hem de hi-res wireless sertifikası onaylı orada da bir sıkıntı yok ancak kbps bilgisini bulamadım maalesef.

xda'da, reddit'te, bir çok hi-fi forumda da gördüğüm; uzun zamandır farklı android cihazlarda insanlar aynı sorunu yaşıyorlarmış maalesef. Hatta google support sayfasında da bayağı şikayet var. O sebepten note 10'dan ümidi kesip note 10 pro'ya olmadı ikinci el v30+'a doğru yöneldim. Ayrıca uzun uzun yazıyorum ki sonradan bir arkadaş daha bu başlığa gelirse belki bir faydası olur diye :)

Tekrar teşekkürler. Tam kapanma kalktı ben de ufak ufak kendimi bir xiaomi mağazasına atayım :)
 
Son düzenleme:
Merhabalar, tam olarak sorduğunuz sorunun cevabını ben de ararken sizin açtığınız başlığı gördüm. Bendeki kulaklık da Sony XM3, LDAC destekliyor. Telefon araştırması yaparken Redmi Note 10 Pro nun bahsettiğiniz üzere yüksek çözünürlüklü ses ve kablosuz yüksek çözünürlük sertifikası olduğunu gördükten sonra araştırsam da sizin gibi geçerli bir bilgiye ulaşamadım. Merak ettiğim soruları ve kısmen ulaştığım kaynakları birebir yazmış olduğunuz için en son nasıl bir tercih yaptınız merak edip sormak istedim. Redmi Note 10 Pro nun sertifikaları dolayısıyla LDAC destekli olacağını düşünüyor insan otomotik olarak ama söylediğiniz yazılımsal aksaklıklar sebebiyle oluşan durum keyif kaçırabilir. Mağazada fiziken deneme şansınız olduysa ya da başka faydalı, sorunsuz cihaz bilgisine ulaştıysanız paylaşımınızdan çok mutlu olurum. Birkaç güne cihaz almayı düşünüyorum çünkü. Şimdiden teşekkür ederim :)
 
@suigeneris selamlar, geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın lütfen. Bildiriminizi gördüm ve yanıt vermek için sekmede açtım ama yanıt vermeden kapatmışım sanırım iş yoğunluğunun arasında. Maalesef henüz deneme şansım olmadı mağazada. Ancak V30+ kullanmış olan bir arkadaşım 990kbps Ldac bağlantısını teyit etti. İkinci el olarak 1800 lira civarında bulunabiliyor bakmak isterseniz. Bu sırada araştırmalarıma TR tarafinda devam ettim belki hayrına biri az da olsa bir bilgi verir diye ancak sağlıklı bir sonuç alamadım. Özellikle xioami telefonlar için insanların dertleri ve yorumları; IMEI atılır mı, kaç GHz işlemcisi var, ooo o ram yetmez abi, note 10 çöp vs. olduğu için zor gibi gözüküyor. Herhangi bir bilgiye ulaştığımda muhakkak buraya ekleyeceğim.

Ek olarak: xm3'lerde aptx ve aptx HD desteği de var, Sony xm4'te bu codec'leri kaldırdı maalesef. Aptx HD 576kbps 24bit/48khz imkanı sunuyor en azından. Belki deneyimleyen bir arkadaş buraya ekleme yapar.

Sevgiler
 
Son düzenleme:
Note 10 pro kullanıyorum. Xm3 veya xm4 almayı planlıyordum ve LDAC desteklememesi gibi bir saçmalık çok sinirimi bozdu benim şu an. Daha sonradan gidip denediniz mi acaba hocam?
 

Geri
Yukarı