Custom ROM Redmi Note 12 için crDroid yüklemeye değer mi?

berkayaktas395

Decapat
Katılım
30 Ocak 2022
Mesajlar
170
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Redmi Note 12 kullanıyorum ve tahmin edersiniz ki gerek gri kontrol merkezi vs. arayüzü iğrenç ötesi, Launcher da kurtarmıyor. Custom ROM olarak resmi crDroid var yüklemek istiyorum ancak kararsızım garanti konusundan dolayı. Sizce crDroid yüklemek garantinin gitmesine değer mi?
 
Garantisi giderse ne gibi sorunlar doğar tekrar stock rom kurulup bootloader kapatılırsa sorun olur mu
Normal şartlarda sonradan bl kapatsan bile garanti geçersiz olur diye biliyorum . Ama bazı kişiler bu şekilde garantiye yollayıp sorun yaşamadıklarını söylemişti. Aosp romlar için bence de değer. Ben de aynı cihazı kullanıyorum bir problem var telefonumda. O yüzden şuanlık bekliyorum bl için garantiye yollayabilirim.
 
Normal şartlarda sonradan bl kapatsan bile garanti geçersiz olur diye biliyorum. Ama bazı kişiler bu şekilde garantiye yollayıp sorun yaşamadıklarını söylemişti. AOSP ROM'lar için bence de değer. Ben de aynı cihazı kullanıyorum bir problem var telefonumda. O yüzden şu anlık bekliyorum bl için garantiye yollayabilirim.

Özellikle gri kontrol paneli çok sinir bozucu.
 
Pil ve arayüz akıcılığı açısından çok iyi olur. Eğer MIUI arayüzünü seviyorsanız modlu MIUI versiyonlarına bakabilirsiniz. (Xiaomi.eu, MIUITN, VietSub vs.)
 
MIUI optimizasyon açısından çok kötü bir arayüz. Gerçi size HyperOS geldi mi bilmiyorum ama gelmediyse isterseniz bir de onu bekleyip deneyin derim. Hala performans açısından tatmin edici değilse o zaman geçersiniz. Şahsen eski telefonumda hep AOSP romlar kullandım ve performans açısından hep tatmin edici sonuçlar aldım.
 
Merhaba, Redmi Note 12 kullanıyorum ve tahmin edersiniz ki gerek gri kontrol merkezi vs. arayüzü iğrenç ötesi, Launcher da kurtarmıyor. Custom ROM olarak resmi crDroid var yüklemek istiyorum ancak kararsızım garanti konusundan dolayı. Sizce crDroid yüklemek garantinin gitmesine değer mi?

Orijinal ROM her zaman en stabili olmuştur. Cihaz düşük bir donanımı varsa, Custom ROM'larda az uygulama yüklü olduğunda daha seri çalışır ve hata daha iyi batarya performansı alınabilir. MIUI arayüzüne alışıksaniz tekrar geri dönmek isteyeceksiniz. Sahsen ben kurduğumda gözüm hep MIUI arıyordu.

Stock arayüz çok sade zaten mecburen MIUI kullanmak zorundayım. Hyber OS ile de hiç değişik olmadi neredeyse Aynı ve IPhone'a benzeme çalıştırıyorlar, iPhone sevsem gider iPhone alırdım. Umarim Xiaomi arayüzde büyük bir değişikliğe gider.

Garanti konusunda iyise net bir şey söyleyemecem.Bu konuda tamamen tercih meselesi.Bence daha günceleme alacak bir cihazın custom rom kurmanın pek artısı yok.
 
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki yöntem ollur mu sizce?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı