Redmi Note 12 Pro mu yoksa Samsung A34 mü?

• Konuyu başlatan onurvr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.812
Genshin en yüksek ayarlarda 45 FPS takılmadan oynatıyor.

Note 12 Pro 5G 8500 TL satan bir tanıdık buldum. Aklım karıştı A34 256 GB TR garantili adıma faturalı 11889 TL. Redmi özellik olarak, A34 arayüz olarak daha iyi. Redmi'ye yöneteceğim fakat yurt dışı olması tereddütte bırakıyor. Ama aradaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum. Gündelik kullanıma alacağım dreams League, FC 24 Mobile oynuyorum. Telefonu değiştireceğim zaman sattığım zaman yurt içi bir tık avantajlı ne yapmalıyım? Siz aynı şartlarda olsanız ne yapardınız?

Güvenilirlik vs. o konuda bir şey diyemem ama 8500'e ben Note 12 Pro 5G'yi direkt alırdım. Aynı fiyatta olsa bile ben Note 12 Pro tercih ederdim bence donanım olarak çok daha üstün her anlamda. 12 ye bir de kılıf, şarj aleti ekleyince12500tl oluyor aradaki fiyat farkı 4bin tl. Yani bence A34 için performans/fiyat oranı 70/100 dersek Note 12 90/100 gibi bir şey bence. Tek sıkıntısı IMEI vs. orası da sizi ilgilendirir. A34'ün kamerası çok kötü mesela Note 12 daha iyidir. Şarjı 25w iken Note 12 67w şarja sahip. Note 12 Pro ekran olarak 1milyar renk veriyorken A34'te 16 milyon olması lazım. A34'te Kulaklık girişi yok şarj ile aynı yeri kullanmak zorundasın ve bir çevirici almak zorundasın. Parmak izi A34'te çok başarılı çalışmıyor. Benim eski telefonumdan farksız. Ama ekranın yanında olan parmak izi çok daha verimli çalışıyor. Bu bile önemli bir fark. Eğer telefoncu güvenilir ise atıyorum yarın öbür gün abi şuna bir güncelleme yapalım imei'yi de tekrardan atalım dediğinde yaptırabileceksen bence mantıklı. Ama benim kameradan bir beklentim yok dersen günlük kullanım için seni uzun süre üzmez. Burada yazdığım sözde eksi yönler günlük kullanımda seni çok rahatsız etmez. Eğer ki bu özellikler sana yeterli ise daha güvenilir seçenek olan A34'ü tercih edebilirsin ama yahu bu kadar para verip bunlarla uğraşmak istemiyorum dersen IMEI riskini alıp telefoncuyla uğraş :)

Bana göre A34'ün eksi yönleri:
  • Parmak izi çok hızlı çalışmıyor.
  • Bataryasının dolumu için 1.5 saat gerekiyor bence çok yavaş.
  • Tek elle tutmak bir tık zor. Note 12 pro daha iyidir bu konuda ama bu segmentte normal diyebilirim.
  • Kamerası vasat.
  • Stereo hoparlör olarak ahizeyi kullanıyor ama bu şekilde dengesiz bir sesi var ve yüksek seviyesinde arka kapak titriyor.
  • 3.5mm jack girişi yok. Şarj soketi ile aynı yerden ekstra çevirici satın alarak kullanmalısın.

İyi yönleri:
  • 8gb ram ile arka plandaki uygulamalar arası rahatlıkla geçiş yapabiliyorum.
  • İşlemcisi iyi hiç bir şekilde kasma donma bir problem yaşamadım.
  • 120 hz ekran gayet akıcı.
Bu durumda Note 12 Pro'nun eksilerine bakmak son kararını etkiler. Baktığın zaman A34'ün eksilerinin hepsini Note 12Pro gideriyor. Artı yönlerinde de zaten Note 12'de fazlası var ekran olarak.

Son düzenleme:
Güvenilirlik vs. o konuda bir şey diyemem ama 8500'e ben Note 12 Pro 5G'yi direkt alırdım. Aynı fiyatta olsa bile ben Note 12 Pro tercih ederdim bence donanım olarak çok daha üstün her anlamda. 12'ye bir de kılıf, şarj aleti ekleyinCE12500TL oluyor aradaki fiyat farkı 4bin TL. Yani bence A34 için performans/fiyat oranı 70/100 dersek Note 12 90/100 gibi bir şey bence. Tek sıkıntısı IMEI vs. orası da sizi ilgilendirir. A34'ün kamerası çok kötü mesela Note 12 daha iyidir. Şarjı 25W iken Note 12 67W şarja sahip. Note 12 Pro ekran olarak 1milyar renk veriyorken A34'te 16 milyon olması lazım. A34'te kulaklık girişi yok şarj ile aynı yeri kullanmak zorundasın ve bir çevirici almak zorundasın. Parmak izi A34'te çok başarılı çalışmıyor. Benim eski telefonumdan farksız. Ama ekranın yanında olan parmak izi çok daha verimli çalışıyor. Bu bile önemli bir fark. Eğer telefoncu güvenilir ise atıyorum yarın öbür gün abi şuna bir güncelleme yapalım IMEI'yi de tekrardan atalım dediğinde yaptırabileceksen bence mantıklı. Ama benim kameradan bir beklentim yok dersen günlük kullanım için seni uzun süre üzmez. Burada yazdığım sözde eksi yönler günlük kullanımda seni çok rahatsız etmez. Eğer ki bu özellikler sana yeterli ise daha güvenilir seçenek olan A34'ü tercih edebilirsin ama yahu bu kadar para verip bunlarla uğraşmak istemiyorum dersen IMEI riskini alıp telefoncuyla uğraş :)

Bana göre A34'ün eksi yönleri:
  • Parmak izi çok hızlı çalışmıyor.
  • Bataryasının dolumu için 1.5 saat gerekiyor bence çok yavaş.
  • Tek elle tutmak bir tık zor. Note 12 Pro daha iyidir bu konuda ama bu segmentte normal diyebilirim.
  • Kamerası vasat.
  • Stereo hoparlör olarak ahizeyi kullanıyor ama bu şekilde dengesiz bir sesi var ve yüksek seviyesinde arka kapak titriyor.
  • 3.5mm jack girişi yok. Şarj soketi ile aynı yerden ekstra çevirici satın alarak kullanmalısın.

İyi yönleri:
  • 8 GB RAM ile arka plandaki uygulamalar arası rahatlıkla geçiş yapabiliyorum.
  • İşlemcisi iyi hiçbir şekilde kasma donma bir problem yaşamadım.
  • 120 Hz ekran gayet akıcı.
Bu durumda Note 12 Pro'nun eksilerine bakmak son kararını etkiler. Baktığın zaman A34'ün eksilerinin hepsini Note 12Pro gideriyor. Artı yönlerinde de zaten Note 12'de fazlası var ekran olarak.

Artı yönleri diye yazdıklarının hepsi Pro 5G versiyonunda mevcut. Tek düşündüren IMEI attıktan sonra cihazda problem yaşayanlar. Bazı forumlarda NFC vb şeylerde problem yaşayanlar gördüm. Telefoncu tanıdık sıkıntı değil 7500-8000 TL bandına da bulunuyor telefon. Tek dezavantajım başıma gelenler ve yaptıklarmıdan dolayı şu: Cihazı yenilerken elimdekini formatlayıp satıyorum. Yurt içi olunca bir tık daha para ediyor ama A34 ile Note 12 Pro ile arasında fark var bayağı şu an. Diğer sebep ise ben ekranı kırdığımda her telefoncu (elimdeki Samsung) modeli çıkarabiliyordu her ne kadar 3 senelik bir cihaz olsa da. Bunlarda Note 12 Pro 5G beni düşündürüyor fakat özellik bakımından A34 bazı konularda rakibi değil bence. Bir diğer takıldığımda arayüz.

Telefoncu tanıdıksa bence Note 12'yi düşün. Evet risk ama sorun olursa yine gidersin bir şekilde imei yaptırılır herhalde. Arayüz için de ben de Samsung kullanmak istiyordum özellikle tercih ettim ama bir farkı var mı dersen yok aslında. Hatta klavye için google klavye kurdum rahat edemedim Samsung klavyesi ile.

Dediğin gibi Format ve güncelleme sıkıntı sadece o kadar. İkinci elde satmak sıkıntı olabilir bilemiyorum valla ben genelde kendime saklıyorum telefonu değerinden çok düşüğer gitti için. Bir çok kişi güncelleme gelmediğinden bahsetmiş ama bir eksiklik yaşatır mı dersen bence yaşatmaz. IMEI sorun çıkartmasın gerisi önemli değil. A34 9500 tl olsa belki riske girme derdim ama A34'ün maliyeti 12000TL+şarj aleti+kılıf vs. geliyor. İkisini kıyaslayınca benim kafam Note 12pro'ya kayıyor direkt.

Ben sadece fikirlerimi söylüyorum eski MI A3 telefonumda kendim imei yapıyordum sorun olmuyordu ama bu yeni telefonları hiç tercübe etmedim. Yanlış yönlendirmek istemem.

Telefoncu tanıdıksa bence Note 12'yi düşün. Evet risk ama sorun olursa yine gidersin bir şekilde IMEI yaptırılır herhalde. Arayüz için de ben de Samsung kullanmak istiyordum özellikle tercih ettim ama bir farkı var mı dersen yok aslında. Hatta klavye için Google klavye kurdum rahat edemedim Samsung klavyesi ile.

Dediğin gibi format ve güncelleme sıkıntı sadece o kadar. İkinci elde satmak sıkıntı olabilir bilemiyorum vallahi ben genelde kendime saklıyorum telefonu değerinden çok düşüğer gitti için. Birçok kişi güncelleme gelmediğinden bahsetmiş ama bir eksiklik yaşatır mı dersen bence yaşatmaz. IMEI sorun çıkartmasın gerisi önemli değil. A34 9500 TL olsa belki riske girme derdim ama A34'ün maliyeti 12000TL+şarj aleti+kılıf vs. geliyor. İkisini kıyaslayınca benim kafam Note 12Pro'ya kayıyor direkt.

Ben sadece fikirlerimi söylüyorum eski mı A3 telefonumda kendim IMEI yapıyordum sorun olmuyordu ama bu yeni telefonları hiç tercübe etmedim. Yanlış yönlendirmek istemem.

Direnç diyorlar oda çok sakat işlem telefonu açmaları gerekiyorlar hevesimi kırıyor yoksa Note 12 Pro 5G alacağım.

Biraz araştırdım direnç işini ve benim görüşüm sakın bulaşma. Realme 10, GM24 Pro falan al yine de bulaşma. Bütçene göre A34 alternatifi araştırabilirsin. Duruma göre bir tercih yapabilirsin. Çünkü 9500 civarında A34 mantıklıydı ama 12k 13k fiyatlara çıkarsan farklı alternatiflerin olabilir bence beklentiye uygun olarak. (Yukarıda bana göre eksi yönlerinden bahsetmiştim.) O kadar çıkmak istemezsen de 9k civarına, Note 12 Pro fiyatına dediğim cihazları düşünebilirsin. Bence günlük kullanımda yeterli olur. Sıkı bir oyuncuysan işlemci olarak G99, 1080 kadar başarılı olmasa da idare eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı