3D yazıcı almak mantıklı mı?

YusufINT

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım 10 binlik 3D yazıcılara bakıyor kendine. Bir şeyler yapmak istiyor ve yazıcı iyiyse bir şeyler yapıp satabilirim diye düşünüyor. Bu paraya en mantıklısı Creality Ender 3 V3 SE hızlı 3D duruyor. Başlangıç için mantıklı mı? Filement fiyatları ne kadar? Yazıcıdan anlayanları bekliyorum.

Hocam ben de Ender V3 S1 kullanıcısıyım. Bir hevesle aldım, istediklerimi bastırır, kendimi geliştiririm dedim lakin Ender tarzı yazıcılarda çok hata çıkabiliyor. Tablası sağlam tutmuyor, ucu sürekli tıkanıyor, anlamsızca parçaya çarpıp atıyor. Eğer uğraşırım çözerim diyorsanız size kalmış ama internetteki videolar gibi hatasız tertemiz baskı Ender tarzı yazıcılarda zor alınıyor. Benim tavsiyem bütçe toplayım Bambulab tarzı daha kaliteli başlangıç tipi yazıcılara yönelebilirsiniz.

Hocam ben de Ender V3 S1 kullanıcısıyım. Bir hevesle aldım, istediklerimi bastırır, kendimi geliştiririm dedim lakin Ender tarzı yazıcılarda çok hata çıkabiliyor. Tablası sağlam tutmuyor, ucu sürekli tıkanıyor, anlamsızca parçaya çarpıp atıyor. Eğer uğraşırım çözerim diyorsanız size kalmış ama internetteki videolar gibi hatasız tertemiz baskı Ender tarzı yazıcılarda zor alınıyor. Benim tavsiyem bütçe toplayım Bambulab tarzı daha kaliteli başlangıç tipi yazıcılara yönelebilirsiniz.
Her modelde öyle midir genel marka sorunu olarak düşünüp ve onun çözümü yok mu karşıma çıkıyordu sprey falan sıkıyorlardı tablamı ne değiştiriyorlardı hatırlamıyorum şuanda bambulab en az 20 binden başlıyor galiba başka çözümü yok mu dersin

Flament olarakda kalitelilerin kilosu 650TL civarından başlıyor. Ama genelde çok sağlam şeyler basmıcaksan %20 doluluk gayet yeterli olacaktır. Seni 1kg flament düşündüğünden fazla götürür.

Her modelde öyle midir genel marka sorunu olarak düşünüp ve onun çözümü yok mu karşıma çıkıyordu sprey falan sıkıyorlardı tablamı ne değiştiriyorlardı hatırlamıyorum şuanda bambulab en az 20 binden başlıyor galiba başka çözümü yok mu dersin
Hocam benim yazıcımda farklı marka prit yapıştırıcılar, tabla spreyi, tabla yapıştırıcısı denedim lakin hiçbiri çözüm olmadı. Uzun süredir bu sektördeki kişilere sorunca tablayı değiştir diyorlar lakin onlarında fiyatı 1000tl den başlıyor. Ve evet genel olarak Ender markasında sorun var. Kısacası eğer bütçeniz çıkmıyorsa alınmaz demiyorum ama aldım masrafı bitti denilmiyor ara ara masraflar çıkarabiliyor.

Hocam benim yazıcımda farklı marka prit yapıştırıcılar, tabla spreyi, tabla yapıştırıcısı denedim lakin hiçbiri çözüm olmadı. Uzun süredir bu sektördeki kişilere sorunca tablayı değiştir diyorlar lakin onlarında fiyatı 1000tl den başlıyor. Ve evet genel olarak Ender markasında sorun var. Kısacası eğer bütçeniz çıkmıyorsa alınmaz demiyorum ama aldınım masrafı bitti denilmiyor ara ara masraflar çıkarabiliyor.
ELEGOO Neptune 4 modelinide önerdiler ikinci elden alırsın ucuza diyorlar bu markada bir sorun var mı?

Hiç ELEGOO marka yazıcı kullanmadım hocam, kullanan tanıdığımda yok maalesef. O marka ile ilgili bir bilgiye sahip değilim.

Ama elden alıcaksanız gidin bir baskı aldırın baskı sırasında anormal birşey yapıyor mu bakın, genel anlamda memnun kalırsanız 2.elden çok problem olmaz fikrimce.

Arkadaşım 10 binlik 3D yazıcılara bakıyor kendine. Bir şeyler yapmak istiyor ve yazıcı iyiyse bir şeyler yapıp satabilirim diye düşünüyor. Bu paraya en mantıklısı Creality Ender 3 V3 SE hızlı 3D duruyor. Başlangıç için mantıklı mı? Filement fiyatları ne kadar? Yazıcıdan anlayanları bekliyorum.

Bence alabilirsiniz hocam. Ben okulda k1C kullanıyorum K1 Max'e geçeceğim, k1C çok iyi. İstediğim şeyleri bastırabiliyorum, gayet hızlı. İstediğiniz şeyleri basarsınız. Hatta tutacak bir ürün bulabilirseniz satarsınız falan.

Hobi başka satış başka, satış için alıyorsa filement boya masrafı derken malzeme pahalıya gelecek ve siz de kâr edebilmek için illaki üst fiyata koyacaksınız.

1.5kg filament ile hocam RC plane uçak bastık biz TEKNOFEST'e katılacağız. Ve dev gibi bir şey, 1kg filament 500 TL. Siz düşünün, bir mouse boyutunda bir figürden 5'ten fazla basar 1kg filament. Tanesini 150 TL'ye satsanız 250 TL kaar ediyorsunuz. Çok fazla değil ama 10 tane satış yapsanız 1kg filamentin parasını cıkarıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı