Redmi Note 7 32/3 VS 64/4 Hangisi Alınmalı?

Killshot011

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
1 GB RAM vs 32 GB depolama farkı olarak 160 lira fark var iki model arasında. Hali hazırda elimde 128 GB SD kart olduğu için depolama yanında sıkıntım yok, ancak RAM için 4GB değer mi? Sizce hangi model alınmalı?

1640 liraya 32/3 mü?
1800 liraya 64/4 ithalatçı garantili mi?
1900 liraya 64/4 Xiaomi garantili mi?

32 ve 64 depolama seçenekleri arasından; eğer bütçen varsa 64GB olanı seçmeni tavsiye ederim zira arka kameranın MP değerinden ötürü çektiğin fotoğraflar oldukça detaylı ve bir o kadar da yüksek boyutlu olacaktır. Tabi ilgili ayarı 2 tık ile ayar menüsünden kapatabilmektesin dilersen.

İthalatçı ve Türkiye Distribütör garantisi arasında ise 100TL fiyat farkı varsa; 1900 lira üzerinden hesapladığımızda %6 fark ortaya çıkıyor düz hesapla. Kısacası bu kadar minimal bir fark için ithalatçı garantiye yönelmenin anlamı yok. 1900TL olan ürünü 1650TL'ye alabilecek olsanız işte o zaman anlamı olurdu.
Ben de Note 7 64/4 almayı düşünüyorum. 32/3 de tercih edilebilir ancak RAM belleğin fazla olması her daim avantajdır. Aradaki fiyat farkını yüzdeye vurduğunda son derece ufak rakamlar olduğunu göreceksin aradaki farkın. Bir ürüne 100TL verene kadar 110 -115TL verip kafanı ferahlatmak her zaman daha mantıklıdır, telefon sonuçta bu; uzun süre kullanacaksın.

Aradaki fiyat farkına değer diye düşünüyorum. Çünkü SD kart ile Dahili Depolama bir olmuyor. Benim telefonumda 16 GB hafıza var, yanında 32 GB SD kartta var ancak dahili depolamada olduğu kadar verimli değil. Neyseki telefonla fazla uğraşmıyorum. Elimde 256 GB İpad var. Kafam rahat. Ayrıca o düşük farka 1 GB fazladan RAM olmasıda her yönden performansı etkileyecektir. Garanti konusunda ise eğer telefonu dikkatli kullanırım garantiyle işim olmaz diyorsan 100 TL fazla para vermeye gerek yok. Ama tam güvence altına almak her zaman daha iyidir.

32 ve 64 depolama seçenekleri arasından; eğer bütçen varsa 64GB olanı seçmeni tavsiye ederim zira arka kameranın MP değerinden ötürü çektiğin fotoğraflar oldukça detaylı ve bir o kadar da yüksek boyutlu olacaktır. Tabi ilgili ayarı 2 tık ile ayar menüsünden kapatabilmektesin dilersen.

İthalatçı ve Türkiye Distribütör garantisi arasında ise 100TL fiyat farkı varsa; 1900 lira üzerinden hesapladığımızda %6 fark ortaya çıkıyor düz hesapla. Kısacası bu kadar minimal bir fark için ithalatçı garantiye yönelmenin anlamı yok. 1900TL olan ürünü 1650TL'ye alabilecek olsanız işte o zaman anlamı olurdu.
Ben de Note 7 64/4 almayı düşünüyorum. 32/3 de tercih edilebilir ancak RAM belleğin fazla olması her daim avantajdır. Aradaki fiyat farkını yüzdeye vurduğunda son derece ufak rakamlar olduğunu göreceksin aradaki farkın. Bir ürüne 100TL verene kadar 110 -115TL verip kafanı ferahlatmak her zaman daha mantıklıdır, telefon sonuçta bu; uzun süre kullanacaksın.
İthalaat garantiden bir şikayeti olan görmedim internette. Sanki Türkiye garantisi için gereksiz fazla para ödüyoruz gibime geliyor.

Bir de Redmi Note 7 özellikleri çok güzel ama onun fiyatında olan Huawei telefonlarının arayüzü ve simgeleri daha çok hoşuma gitti. Siz hangisini tercih ediyorsunuz?

Şunu bilmelisin ki bu mesajı yazan kişi Distribütör garantili telefon almadı henüz hayatında :) O konuda için rahat olsun. Bu senaryoda ithalatçı firma tercih etmenin bir mantığı yok.

Diğer meseleye gelecek olursak Huawei'nin hangi telefonu ile karşılaştırdığını ve bir telefonda aradığın öncelikleri bilmeden yorum yapamam açıkçası.

Redmi Note 7'nin olayı; kaliteli arka kamerası, yeterli işlem gücü ve batarya performansıdır. Tasarım olarak kullanılan malzeme hoş olsa da kalınlık anlamında bazı insanlar hoşlanmayabilyor. Bu yüzden eline alıp beğenen kişilerin selfie kamerası veya video kamerası anlamında çok yüksek beklentileri yoksa gönül rahatlığı ile Note 7'yi alabileceklerini aktarıyorum.

Kaldı ki selfie ve video kamera özellikleri de kusursuz bir telefon olsa 1800TL fiyattan alamazdın.

Şunu bilmelisin ki bu mesajı yazan kişi Distribütör garantili telefon almadı henüz hayatında :) O konuda için rahat olsun. Bu senaryoda ithalatçı firma tercih etmenin bir mantığı yok.

Diğer meseleye gelecek olursak Huawei'nin hangi telefonu ile karşılaştırdığını ve bir telefonda aradığın öncelikleri bilmeden yorum yapamam açıkçası.

Redmi Note 7'nin olayı; kaliteli arka kamerası, yeterli işlem gücü ve batarya performansıdır. Tasarım olarak kullanılan malzeme hoş olsa da kalınlık anlamında bazı insanlar hoşlanmayabilyor. Bu yüzden eline alıp beğenen kişilerin selfie kamerası veya video kamerası anlamında çok yüksek beklentileri yoksa gönül rahatlığı ile Note 7'yi alabileceklerini aktarıyorum.

Kaldı ki selfie ve video kamera özellikleri de kusursuz bir telefon olsa 1800TL fiyattan alamazdın.
Xiaomi Mi 9T
300 dolarken ülkemizde 4000 liradan giriş yapmış ancak her hafta fiyatı yüzlerce düşüyor. Şu an 3.100. Yakın zamanda 2500'e kadar düşer diye düşünüyorum. Sizce o beklenmeli mi?

Şuan insanlar Xiaomi mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor olsa da her telefonun giriş fiyatı pahalıdır. Bundan ötürü satışa sunulduğu tarihe yakın almak pek mantıklı bir hareket olmaz. Yalnızca ön satışta uygun fiyattan alabilirseniz almak mantıklı olabilirdi.

Şuan 3200 olarak görüyorum en uygun Delta garantili vs olarak. Distribütör garantili ise 3400 minimum. Açıkçası 2500'e düşmesini beklersen çok beklersin :)

Mi 9T'nin 2500'e düşmesi için Note 7'nin kaça düşmesi gerektiğini hesap edersen anlayacaksın söylemek istediğimi. Yakın zamanda belirgin bir düşüş bekleme derim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı