Redmi Note 8 GetApps üzerindeki XClean - Telefon Temizleyici Virüsü

Bütçe
8,99

Sxinar

Hectopat
Makaleler
10
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 , 16GB Ram 1TB SSD
Merhaba.
Nasılsınız?
Dün başıma gelen bir olayı anlatacağım.
Ben normalde kendi ve evimdeki telefonların hepsinde cihazları debloat yaptım. Yani gereksiz uygulamaları sildim.
Dün bir komşum beni aradı ve telefonunun her yerinde reklam çıktığını söyledi.
Başta virüs falan bulaşmıştır dedim fakat 8 antivirus ile tarattım tek tehdit APK dosyaları.
Tarama yaparken bile dakikada 1 reklam çıkıyordu.
Reklam çıkarken son uygulamalar bölümünde isim olarak "BROWSER" yazıyordu.
Ayarlarda uygulamalar seçeneğinde ise browser adında bir uygulama bulunmuyordu.
En son aklıma gelmeyen basit bir şekilde son uygulamalardan uygulamaya basılı tuttum uygulama adı "XClean - Telefon Temizleyici" olarak gözüküyordu.
Ayarlardan baktığımda ise uygulamanun yüklenme kaynağının GetApps olduğunu ve kendi kendine yüklendiğini fark ettim.
Uygulamayı sildiğim anda reklamlar silindi. Fakat telefona o kadar yük yapmıştı ki inanılmaz ağır çalışıyordu.
SD Maid Pro ile uygulama önbelleklerini sistem dosyalarını temizledim.
Hem telefon hızlandı hem de reklamlar gitti. Olay da burada bitti.
Uygulama linkini bırakıyorum:
Uygulama paket adı ise: com.mobikeeper.global
Gerçi asıl sorun ise telefonda GetApps uygulamasının bulunması.

NOT: Telefon Redmi Note 8/MIUI 11

Küçük bir bilgi vereyim: Xiaomi cihazlarda bölgeyi Amerika gibi farklı bölgelere aldığınızda getapps uygulaması kayboluyor. Kendim gıcık olmuştum o uygulamaya ve sonunda böyle bir çözüm bulmuştum. Bölge değiştirince herhangi bir sorun olmuyor, korkulacak bir şey yok. Amerika seçip deneyebilirsiniz...

Getapps sanırım sadece Hindistan bölgelerinde oluyor. Ayarlardan bölgeyi Hindistan (Bharat mı demeliyim?) yapınca getapps geliyor diye biliyorum.

Küçük bir bilgi vereyim: Xiaomi cihazlarda bölgeyi Amerika gibi farklı bölgelere aldığınızda getapps uygulaması kayboluyor. Kendim gıcık olmuştum o uygulamaya ve sonunda böyle bir çözüm bulmuştum. Bölge değiştirince herhangi bir sorun olmuyor, korkulacak bir şey yok. Amerika seçip deneyebilirsiniz...
Hocam o dediğiniz eskidendi, şuan sanırım her bölgede geliyor. En azından bende var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı