Redmi Note 8 Pro çok yavaş şarj oluyor

BıyıklıAdam

Decapat
Katılım
4 Temmuz 2023
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Arkadaşlar, bende Redmi Note 8 Pro 128 GB var. Cihazda şöyle bir sorun var: telefonu şarja takıyorum, ancak çok yavaş şarj oluyor. %30'dan %100'e tam 4 saatte şarj oluyor ve şarjda iken 1 dakika bile baksam şarj yüzdesi yükselmemeye başlıyor. Bu sorun neden kaynaklı sizce? (Adaptörü eski, 15-18 wattlık bir adaptörden almıştım. Kablosu da BİM'deki Polosmart'ın 3'lü kablosu. Ayrıca geçen iğne ile şarj girişini temizlemiştim.)
 
Hocam aynı telefon bende de var. boştan yere soket değişimi için tamirciye verme. Ben verdim ve sonuç yine aynı. Tabi sende ki durum farklı olabilir net bir şey diyemeyeceğim ama bir telefoncuya gidip test ederek şarj aleti almak istediğini söyle (65 watt olan iyi şarj aletlerinden aldım ben) Adama bırak telefonu 1 saat şarj olsun telefon. Eğer dolmuşsa al şarj aletini.
 

Hocam telefonun çıkış tarihi de pek yeni değil ne zamandır ne sıklıkta kullanıyorsunuz?
 
Harbi bu fikir çok mantıklıymış bunu bi denerim ancak bütçem çok yok max 400 tl fln bi bütçen var iyi bi şarj aleti alabilirmiyim sence
 

Kablonuz adaptörünüz kurtarmıyor
 
Hocam telefonun çıkış tarihi de pek yeni değil ne zamandır ne sıklıkta kullanıyorsunuz?

2 sene önce alındı, PUBG Mobile ve LoL Wild Rift oynuyorum (PUBG HD de 30-45 dk falan LoL ise düşük-orta ayarlarda 30 dk oynuyorum internet film izliyorum o kadar)

Kablonuz adaptörünüz kurtarmıyor
Peki ucuz yollu max 350-400 tl bütçe ile iyi bi şarj aleti nerden bulabilirim öneriniz var mi
 

Bulamazsınız orijinal şarj aleti kaçak telefon satan yerlerden ısrarla isterseniz belki satar. Ama bu tip sorunlar genelde bataryanın eskimesiyle de alakalı mi 11T var bende eskiden 32 dakikada 0 100 olan cihaz 1 saatte anca dolmaya başlamıştı sıfır orijinal batarya aldım taktım yine 32 dakika da doluyor
 
Şarj kablosundan kaynaklı diye düşünüyorum, adaptör de çakma veya kalitesiz ise bu süre normal. Zaten bunlar da kaliteli ürünlerse 2.5-3 saat arasında dolduruyordur. Veya adaptör 10-15 watt ile şarj ediyor olabilir 18 için orijinal Xiaomi adaptörü lazım.
 

Benimki 1 saate dolsa şükredeceğim benim telefon 5 saate fulleniyor keşke orijinal şarji satan adamakıllı bir yer bulsam alacağım da işte hep çakma satıyorlar (ben 2.el bir de eskiden "orijinal" almiştım ancak o da çok şey değildi şu an kulandiğim şarj aletinden %30 belki daha iyiydi o kadar)
 

Dediğim gibi kablonuz adaptörünüz büyük etken fakat telefon modelinden anlayacağım bataryanızda gitmiştir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…