Redmi Note 8 Pro çok yavaş şarj oluyor

Peki sizce bu şarj aleti dışında bi sorun olabilirmi geçen hafta iğne ile şarj yerini temizlemiştim (2 seneden sonra ilkkez temizlenmiş oldu orası ve en az 1 saat uğraşdım)

Dediğim gibi kablonuz adaptörünüz büyük etken fakat telefon modelinden anlayacağım bataryanızda gitmiştir.

Bataryası pill sağlığını ölçduğumde %90 civarı göstermişti.

Benimki 1 saate dolsa şükredeceğim benim telefon 5 saate fulleniyor keşke orijinal şarji satan adamakıllı bir yer bulsam alacağım da işte hep çakma satıyorlar (ben 2.el bir de eskiden "orijinal" almiştım ancak o da çok şey değildi şu an kulandiğim şarj aletinden %30 belki daha iyiydi o kadar)

300 liraya bunu.

400 liraya da bunu önerebilirim. Ama muhtemelen 15 watt ile şarj edecektir.

Şarj kablosundan kaynaklı diye düşünüyorum, adaptör de çakma veya kalitesiz ise bu süre normal. Zaten bunlar da kaliteli ürünlerse 2.5-3 saat arasında dolduruyordur. Veya adaptör 10-15 watt ile şarj ediyor olabilir 18 için orijinal Xiaomi adaptörü lazım.
Adaptör çakmamı bilmiyorum sarı site de birinden biraz tuzlu bi fiyata almıştım

Peki sizce bu şarj aleti dışında bir sorun olabilir mi geçen hafta iğne ile şarj yerini temizlemiştim (2 seneden sonra ilk kez temizlenmiş oldu orası ve en az 1 saat uğraşdım)

Bataryası pill sağlığını ölçduğumde %90 civarı göstermişti.

İğne ile temizlemenin oraya zarar vereceğini düşünmüyorum. Batarya ya da şarj cihazınında sıkıntı vardır. Markası ne adaptörün?

İğne ile temizlemenin oraya zarar vereceğini düşünmüyorum. Batarya ya da şarj cihazınında sıkıntı vardır. Markası ne adaptörün?
Böyle bişey adaptör

Dosya Ekleri

• 20250418_214208.jpg
    20250418_214208.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 17
Böyle bir şey adaptör.

Adaptör 15 watt, fakat ne sarı sitede ne de e-ticaret sitelerinde bu adaptörlerin orijinaline hiç denk gelmedim. Sizin adaptörünüz de sahte olabilir, kablonuz 15 watt desteklemiyor olabilir, veya bataryanız sıkıntılı olabilir. İyi bir kablo ile denedikten sonra sorunun artık neyde olduğunu anlarsınız. Şarj portu veya entegresinden kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum, öyleyse ya şarjı tutmaz ya da şarj olmazdı.

Adaptör 15 watt, fakat ne sarı sitede ne de e-ticaret sitelerinde bu adaptörlerin orijinaline hiç denk gelmedim. Sizin adaptörünüz de sahte olabilir, kablonuz 15 watt desteklemiyor olabilir, veya bataryanız sıkıntılı olabilir. İyi bir kablo ile denedikten sonra sorunun artık neyde olduğunu anlarsınız. Şarj portu veya entegresinden kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum, öyleyse ya şarjı tutmaz ya da şarj olmazdı.

Teşekkürler hocam ben az önce bir arkadaşın tavsiye ettiği yontemi deneyeceğim (yontem şu telefoncuya gidip kalitelisinden bir şarj aleti sormak ve 1 saat orada şarj edip test etmek bu şekilde hem şarj oluyor mu hızlı bir şekilde hem de bataryada bir sorun var mı anlamış oluruz)

2 sene önce alındı, PUBG Mobile ve LoL Wild Rift oynuyorum (PUBG HD de 30-45 dk falan LoL ise düşük-orta ayarlarda 30 dk oynuyorum internet film izliyorum o kadar)

Peki ucuz yollu Max 350-400 TL bütçe ile iyi bir şarj aleti nereden bulabilirim öneriniz var mi?

Bu konu hakkında birçok başlık gördüm hocam sıkıntı tamamen telefonda gibi zaten çok da iyi olmayan bir cihaz üstüne 2 yıldır aktif olarak kullanılıyorsa böyle olması tamamen normal bence.

Benimki 1 saate dolsa şükredeceğim benim telefon 5 saate fulleniyor keşke orijinal şarji satan adamakıllı bir yer bulsam alacağım da işte hep çakma satıyorlar (ben 2.el bir de eskiden "orijinal" almiştım ancak o da çok şey değildi şu an kulandiğim şarj aletinden %30 belki daha iyiydi o kadar)
Hocam orjinal şarj aleti çözüm değil. Ben kendi kutusundan çıkan şarj aletiyle yaşadım bu sorunu. Sonra daha üst bir modelin orjinal şarj aletini denedim o bile olmadı. Ama çin malı 65 watt bir şarj aleti hiç tahmin etmediğim bir şekilde durumu çözdü. Ama dediğim gibi sokette bir sorun olsa şarjı ya hiç almazdı, ya da kabloyu hareket ettirdiginde şarjda kopukluklar olur. Batarya sorunu olsa şarjın dolduğunda çok hızlı bir şekilde bitmesi gerekirdi. Benimkisi biraz hızlı bitiyor ama hala 1 günü çıkarıyor. Batraya sağlığı fena değil. Bu nedenle eğer internetten alınan şarj aletlerinde iade varsa internetten alıp şarj etmezse geri iade edebilirsiniz. Ama dediğim gibi ben 65 watt ve kötü marka satılabilecek bir şarj aleti ile sorunu çözdüm.

Hocam ben Redmi Note 8 kullanıyorum. Sizin şikayetlerinizle aynı şikayetlerim vardı. Üstelik oyun da oynamıyordum. Çok yavaş şarj oluyordu ve şarjım çok hızlı gidiyordu. Artık canıma tak etti. Götürdüm servise. Adam telefonu kapaktan açtı ve dedi ki batarya hamurlaşmış, patlamaya yakın dedi. 1000 TL batarya değişimi parası verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı