Çözüldü Custom ROM Redmi Note 8 Pro Custom ROM nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AhmetFarukD

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Redmi Note 8 Pro'ya crDroid kurmak istiyorum şu an cihazı sıfırladım, root attım, TWRP yüklü. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? crDroid sitesinde sadece ADB komutları ile yapmayı anlatıyor ama internette o yöntem ile ilgili çok kaynak görmedim. Yapmam gereken şeyleri anlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ilk olarak 4 wipe yaptım ama cihaz bootloopa girdi sonra tekrar 5 wipe yaptım şimdi cihazı PC'ye bağladım ancak 2 adet internel Storage gözüküyor ve dosya atamıyorum.

Sideload üzerinden yapabilirsin veya SD'yi telefona tak ROM dosyasını SD'ye at SD'yi tekrar tak düzelir.

TWRP üzerinden crDroid ZIP'i yuklemeniz lazım. Google servisleri için GApps kurmanız lazım.

TWRP üzerinden crDroid ZIP'i yuklemeniz lazım. Google servisleri için GApps kurmanız lazım.
Ondan önce veya sonra bir işlem gerekiyor mu? bazı yerlerde başlamadan önce yedek alın, bazı şeylerin temizlenmesi lazım. kurulumdan sonra da factory reset lazım diyorlar. Farklı yerlerde farklı bilgiler var hangisini yapmam lazım emin olamadım

Tabii ki yeni ROM'u kurmadan once TWRP üzerinden format data yapman lazım.

Eğer sizin için de uygunsa adım adım ne yapmam gerekiyor yazar mısınız?

Cihaz eğer TWRP modunda değilse TWRP'yi başlatmak için cihazınızı kapatın ve ses açma+güç(Power)tuşuna basılı tutarak Mi/Redmi logosu gelene kadar bekleyin sonrasında TWRP menüsü gelecektir(önceki işlemleri doğru yaptıysanız tabii )
(Burada önemli bir bilgi TWRP de her ihtimale karşı olası bir sıkıntı durumunda geri yükleme yapmak için Backup kısmından efs ve diğer yedeklerinizin alınması tavsiye edilir. Yedeği aldıktan sonra cihazı sıfırlamadan bilgisayara atabilirsiniz.)
Daha sonra wipe bölümüne gelip tercihim 5 wipe eğer 5 wipe yaparsanız cihazdaki aklınıza gelebilecek her şey silinecektir 4 wipe yaparsanız dahili hafıza kalacaktır. 4 wipe da cihaza ROM'u bilgisayara bağlayarak şimdi atabilirsiniz ancak 5 wipe da henüz ROM'u atma aşamasına gelmedik.
TWRP sekmesinde wipe kısmına gelerek System, dalvik, cache, ınternal Storage ve datayı seçip çubuğu kaydırın.(4 wipe da tek eksik ınternal Storage'yi seçmiyoruz.)Daha sonra geri gelip cihazı bilgisayara bağlayın ve indirdiğiniz ROM'u cihaza atın. Ardından atma işlemi başarılı olursa install kısmına girdiğinizde yüklediğiniz ROM gözükecektir.(4 wipe yaparak ilerliyorsanız bilgisayara bağlamadan direk install kısmına gelip ROM'u seçebilirsiniz.)Ardında seçilen ROM'u alttaki çubuğu kaydırarak flaşlayın. Bu işlem birkaç dakika sürecektir sabırlı olun ve işlemin bitmesini bekleyin cihazı kapatmayın veya herhangi bir müdahale etmeyin cihazı kullanılamaz hale getirebilirsiniz.Rom işlemi bittiyse ve success dediyse tebrikler! bütün işlemleri başarıyla tamamladınız. Menüde geri gelip reboot/system deyip cihazı yeniden başlatıp yüklediğiniz ROM'u kullanmaya başlayabilirsiniz hayırlı olsun.
Burada yapılan işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Hocam GApps kurmak için ROM ile beraber mi kurayım yoksa ROMu kurup sonra tekrar twrp ile GApps mi kurayım

hocam ilk olarak 4 wipe yaptım ama cihaz bootloopa girdi sonra tekrar 5 wipe yaptım şimdi cihazı pc ye bağladım ancak 2 adet internel storage gözüküyor ve dosya atamıyorum

Dosya Ekleri

• burda.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…