Redmi Note 8'den iPhone 6S'e geçmeye değer mi?

Değmez. Güncelleme desteği yok, whatsapp bile elini ayağını çekti telefondan. Note 8 de farklı custom romlar denediniz mi?

Değmez. Güncelleme desteği yok, whatsapp bile elini ayağını çekti telefondan. Note 8 de farklı custom romlar denediniz mi?
Denedim, değişen bir durum yok. Şu anda Android 13 kurulu. Aşırı ısınma var ve pili çok kötü gidiyor.

Güncelleme alıyor 6s bu arada, hatta bu hafta iOS 15.7.2 aldı daha yeni. WhatsApp falan hepsi kullanılıyor. Düz 6 demiyorum 6s'ten bahsediyorum.

Yine EOL -end of life- gözüküyor.

Bu arada rom olarak ne kullanıyorsunuz? Öneride bulunayım ben.

Yine EOL -end of life- gözüküyor.
iOS 16 almadığından dolayı sanırsam.
Bu arada rom olarak ne kullanıyorsunuz? Öneride bulunayım ben.
Bir sürü ROM denedim. Pixel Experience, CherishOS, PixelOS, Pixel Experience Plus, HavocOS, ArrowOS falan hepsini denedim. Pil performansı çok sıkıntılı. Ondan ötesi cihazda kasma çok var. Şu anda PixelOS kullanıyorum.

Türkiye'ye güncelleme geç geldiği için hala geliyor gibi görünür tabi ama aslında kesildi. Gecikmeleri "güncelleme devam ediyor" olarak algılamayın.

Cihazınız tahminen 2-3 yılı doldurmuştur. O pil zaten maksiumum 4 bilemedin 5 saat ekran verir. Deji'den Note 8 bataryası alıp can katabilirsin aslında. Kasma sorununu ben yaşamıyorum 2 tane Note 8 var gayet kanlı canlılar.

Ağustos 2020'de aldım cihazı sıfır olarak. 2021 sonuna doğru bu pil sorunu çıktı. Isınma yoktu ama son 3 aydır ısınma da fırlamaya başladı. Sadece Spotify açıkken işlemci 60 derecelerde çalışıyor. Batarya ise 40 derecede. El basamıyorum resmen telefona o derece kötü performansı.

Telefon zamanının orta düzey modeli ve şu an alt düzey bir model gücünde, onun dışında Redmi Note 8'in seviyesinden ve markadan dolayı(Xiaomi'nin yazılımı genel olarak pek iyi değil) yazılımı da çok iyi olmadığı için normal. Ama gene de bu geçmeye değmeyeceği gerçeğini değiştirmiyor. Gündelik kullanacaksanız zaten en büyük avantaj ekran boyutu olur ve bu konuda mantıklı olan belli zaten.

Bütçenize üst modeller uymuyorsa sadece sosyal medyada gezinmek için gereksiz masraf yapmayın derim elinizdekiyle bir süre daha devam edin. Sırf Apple olsun diye 6 almak 2023'te mantıklı olmaz. İlle de iPhone kullanmak istiyorsanız 7 Plus ve üzeri almak uzun vadeli olacaktır. Ben de takribi ilk çıktığı zamanlardan beri Redmi Note 8 kullanıyorum donanımsal arıza yaşamadım ama yazılımı kötüleşti fakat cihazı aldım alalı hiç formatlamadım.

Ben de aynı şekilde Note 8 kullanıyorum ve yaşadıklarım da tam olarak aynı. MİUİ 12'den sonra yazılım kötüleşti ama hala daha batarya süresi 6saat falan. Xiaomi'yi övemem ama illa İPhone alacağım diye "güç" olarak da Note 8 ile aynı/yakın olan 6-7 serisini almak aşırı mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…