Redmi Note 8'e ROM önerisi

fiqys

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Telefon MIUI'de cok yavas. Cogu AOSP'leri denedim arrow crDroid pixel exp Project Elixir vb fakat bazilarinda mobil veri problemleri ve AOSP'nin arayuzunu sevmedim. Onerebileceginiz hizli MIUI veya baska bir ROM var mı?

Şuan Redmi Note 8 ve stock rom kullanıyorum, root ile gerekli ayarları yapınca hiçte kasma sorunu yaşamıyorum.

Detaylı bir şekilde ROM türlerinden anlamam. Yavaş olan mi 9T cihazımı ilk yazılımına(stock ROM) döndürdüm. Yavaşlık olayı kesilmişti. Deneyebilirsin.

Cihazımda ki uygulamalarda bunlar;

Screenshot_2024-10-13-20-58-21-298_com.miui.home.jpg
Screenshot_2024-10-13-20-58-18-915_com.miui.home.jpg

Screenshot_2024-10-13-20-58-23-638_com.miui.home.jpg

Ne gibi ayarlar yaptınız? bende stock romda hem pil kötü hem cihaz zorlanıp kendini resetliyor
Hocam stock romda işinize yaramayan bütün gereksiz uygulamaları silin. Ancak dikkat edin, sistemle entegre çalışıp, sistem döngüsünü kilitleyen uygulamalar hariç, silin.

Zaten o uygulamaları sildiğiniz zaman göreceksiniz ki performans olarak bir artış olacak cihazda. Bunlara ek olarak kullandığınız uygulamalar neler bilmiyorum ama Facebook uygulaması varsa silin cihazda.

Daha sonra arka planda çalışan servislerden kontrolleri yapın ve işinize yaramayan servisleri ya kaldırın, yada kapatın. Ben silerek kurtuldum ki tekrar tekrar açılmasının önüne geçtim. Bu servisler perormans olarak cihazı etkiliyor ve pili arka planda tüketiyor.

Hocam stock ROM'da işinize yaramayan bütün gereksiz uygulamaları silin. Ancak dikkat edin, sistemle entegre çalışıp, sistem döngüsünü kilitleyen uygulamalar hariç, silin.

Zaten o uygulamaları sildiğiniz zaman göreceksiniz ki performans olarak bir artış olacak cihazda. Bunlara ek olarak kullandığınız uygulamalar neler bilmiyorum ama Facebook uygulaması varsa silin cihazda.

Daha sonra arka planda çalışan servislerden kontrolleri yapın ve işinize yaramayan servisleri ya kaldırın, ya da kapatın. Ben silerek kurtuldum ki tekrar tekrar açılmasının önüne geçtim. Bu servisler perormans olarak cihazı etkiliyor ve pili arka planda tüketiyor.

Teşekkürler deneyeceğim.

Teşekkürler deneyeceğim.
Rica ederim hocam, bu arada Google uygulamalarını da kullanmanızı tavsiye etmiyorum bunlarda arka planda çalışıyor, bunun yerine tarayıcı üzerinden kullanımı gerçekleştirin.

Örnek verecek olursam; Gmail uygulaması çok gereksiz bana göre, bunun yerine Gmail sitesini kullanarak hallediyorum mail işlerimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı