Merhaba. Telefon MIUI'de cok yavas. Cogu AOSP'leri denedim arrow crDroid pixel exp Project Elixir vb fakat bazilarinda mobil veri problemleri ve AOSP'nin arayuzunu sevmedim. Onerebileceginiz hizli MIUI veya baska bir ROM var mı?
Ne gibi ayarlar yaptınız? bende stock romda hem pil kötü hem cihaz zorlanıp kendini resetliyorŞuan Redmi Note 8 ve stock rom kullanıyorum, root ile gerekli ayarları yapınca hiçte kasma sorunu yaşamıyorum.
Hocam stock romda işinize yaramayan bütün gereksiz uygulamaları silin. Ancak dikkat edin, sistemle entegre çalışıp, sistem döngüsünü kilitleyen uygulamalar hariç, silin.Ne gibi ayarlar yaptınız? bende stock romda hem pil kötü hem cihaz zorlanıp kendini resetliyor
Hocam stock ROM'da işinize yaramayan bütün gereksiz uygulamaları silin. Ancak dikkat edin, sistemle entegre çalışıp, sistem döngüsünü kilitleyen uygulamalar hariç, silin.
Zaten o uygulamaları sildiğiniz zaman göreceksiniz ki performans olarak bir artış olacak cihazda. Bunlara ek olarak kullandığınız uygulamalar neler bilmiyorum ama Facebook uygulaması varsa silin cihazda.
Daha sonra arka planda çalışan servislerden kontrolleri yapın ve işinize yaramayan servisleri ya kaldırın, ya da kapatın. Ben silerek kurtuldum ki tekrar tekrar açılmasının önüne geçtim. Bu servisler perormans olarak cihazı etkiliyor ve pili arka planda tüketiyor.
Rica ederim hocam, bu arada Google uygulamalarını da kullanmanızı tavsiye etmiyorum bunlarda arka planda çalışıyor, bunun yerine tarayıcı üzerinden kullanımı gerçekleştirin.Teşekkürler deneyeceğim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.