Redmi Note 9 ArrowOS kurulumu için hangi dosyalar gerekli?

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
Selam. Benim Redmi Note 9 telefonumda şu anda MIUI 13.0.3 kurulu fakat bunda benim hoşuma gitmeyen bazı gıcık şeyler olduğu için ArrowOS'a geçmeye karar verdim. ArrowOS'un kendi sitesinden telefonumla uyumlu dahili GApps desteğine sahip ROM dosyasını indirdim fakat kurulum için neler gerekli ve nasıl bu ROM dosyasını kurarım bilmiyorum. Destekte bulunacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Dosyanın indirme linkini ve nasıl kurulacağını bizimle paylaşırsanız sevinirim.
TWRP olmadan kuruluyormuş. ArrowOS Recovery kullanacağız.

SDK Platform Tools'u, Xiaomi Fastboot sürücülerini ve temel fastboot mantığını bildiğinizi varsayarak anlatacağım.

Bu linkten Recovery'yi indirin. İsterseniz linkteki doğrultuları da takip edebilirsiniz ayrıca.

Platform Tools'u CMD ile açın ve bu komutu girin: fastboot flash recovery "recovery konumu" [linkten indirdiğiniz recovery imajının dosya konumu. Eğer indirdiğiniz imajı platform tools'un içine atarsanız direkt olarak recovery.img yazabilirsiniz.]

Ardından cihazı ses verme ve güç tuşlarına basarak ya da fastboot reboot recovery yazarak açın. Karşınıza ArrowOS Recovery gelmeli.

Wipe kısmından tüm verilerinizi temizleyin, ardından ROM'u oradan kurun. SD kart ile veya CMD üzerinden adb sideload "indirdiğiniz ROM zipi" komutuyla kurun. %47 civarında bitecektir, sorunsuz kurulacaktır merak etmeyin.

Bilmediğiniz herhangi bir şey varsa yazın, akşam bakmaya çalışırım.

Evet ama sizin modelde farklı ise bilemem. POCO X3 Pro, mi 10t, mi 9T gibi popüler modellerde direk kuruluyor.

Son olarak bir şey daha soracağım indirdiğim ROM dosyasında yine Redmi Note 9 yazıyordu fakat kod adı olarak merlinx yazıyordu ama benim elimdeki MIUI 13 yazılımınıda kendim kurmuştum ve onu merlin kod adı ile kurmuştum merlinx ROM'unu kullanmam sorun çıkarır mı sonuçta ikisinde de Redmi Note 9 yazıyordu.

Son olarak bir şey daha soracağım indirdiğim ROM dosyasında yine Redmi Note 9 yazıyordu fakat kod adı olarak merlinx yazıyordu ama benim elimdeki MIUI 13 yazılımınıda kendim kurmuştum ve onu merlin kod adı ile kurmuştum merlinx ROM'unu kullanmam sorun çıkarır mı sonuçta ikisinde de Redmi Note 9 yazıyordu.
İkisinin arasında bölge farkı olmalı sadece, sorun teşkil etmemeli.

Direkt olarak klasik bildiğimiz TWRP ile sorunsuzca kuruluyor mu? @codefl0w @paulhayranı
Bu cihaz için yapılan TWRP'nin çalışıp çalışmadığından emin değiliz. Yine de denemek size kalıyor.

İkisinin arasında bölge farkı olmalı sadece, sorun teşkil etmemeli.

Bu cihaz için yapılan TWRP'nin çalışıp çalışmadığından emin değiliz. Yine de denemek size kalıyor.

Tamamdır hocam kuruluma bugün geçeceğim o zaman zaten ek olarak en fazla 1 gün içinde yine Technopat Sosyal'de ArrowOS deneyimim hakkında bir konu oluşturmak istiyorum kurabilirsem eğer.

Tamamdır hocam kuruluma bugün geçeceğim o zaman zaten ek olarak en fazla 1 gün içinde yine Technopat Sosyal'de ArrowOS deneyimim hakkında bir konu oluşturmak istiyorum kurabilirsem eğer.

@codefl0w hocam ben şimdi kurulumu yapamadım çünkü direkt olarak TWRP kurulumunu yapamadım hatta ek olarak telefon arıza çıkardı kendine sürekli reset atmaya başladı bataryasını çıkardım takrım olmadı bekledim olmadı Fastboot'a almayı denedim olmadı şu an telefon elden gitti artık ne TWRP ne de ArrowOS istemiyorum sadece telefonun tekrar düzelmesini istiyorum hatta bununla alakalı bir konu açıp sizi de etiketledim @codefl0w hocam fakat ne sizden ne de başkalarından yanıt gelmedi nasıl düzelteceğim ben bu telefonu şimdi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı