Redmi Note 9 MIUI 13 güncellemesinden sonra Mi logosunda kalıyor

Makaleler
12
MIUI 13 sürümüne güncelledim ve telefon kapandı, güncelleme tamamlandıktan sonra yeniden açılacaktı ama Mi logosunda takıldı kaldı. Logo geliyor, birkaç saniye sonra görüntü gidiyor ve tekrardan logo geliyor. Telefon açılmıyor. Şarjı tamdı güncellemeden önce, telefona müdahale etmedim. Kendi kendine bozuldu böyle.

Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 578062F5-7E7A-4E6F-B52D-7A6B0BBDA75C.jpeg
    578062F5-7E7A-4E6F-B52D-7A6B0BBDA75C.jpeg
    32,6 KB · Görüntüleme: 456
@462488 Custom recovery'niz varsa (TWRP, orangefox vs.) 50-60 MB'lık bir Firmware dosyası flaşlayarak açmayı deneyebilirdik hocam ama galiba dediğiniz gibi yok sizde. Komple sıfırlamaktan başka bir yol görünmüyor gibi maalesef.

Cihaz kapalıyken güç ve ses açma tuşlarına beraber basıp MIUI recovery ekranına ulaşabilir misiniz hocam? Orada safe mode olması lazımdı. Ona dokunun belki bir şeyler kurtarabiliriz.

Bu telefonu tanıdığımdan aldım ve dediğiniz şeylerden hiçbir şey anlamadım maalesef.

Bu daha önce de olmuştu, 1-2 ay önce yine açılmıyordu ve ROM atmayı denemiştim, hiçbir şekilde açamamıştım. Şimdi elime ulaştı, güncellemeyi yükledikten sonra kendi kendine gitti telefon. Çıldırmamak elde değil.

Yapabileceğimiz hiçbir şey yok o zaman değil mi? Yine yaptırdığım yere götüreceğim olmadı.

Cihaz kapalıyken güç ve ses açma tuşlarına beraber basıp MIUI recovery ekranına ulaşabilir misiniz hocam? Orada safe mode olması lazımdı. Ona dokunun belki bir şeyler kurtarabiliriz.

Ses kısma/artırma tuşlarıyla beraber güç tuşuna basıyorum ve hiçbir şey fark etmiyor. Bir menü gelmiyor.

@462488 benim hatam hocam ben anlatamadım kusuruma bakmayın.

Şöyle tanımlayayım hocam, çoğu telefonun içerisinde bir menü bulunur. Kurtarma menüsü diye geçer. Bu Samsung'ta da vardır Xiaomi'de de vesaire. Bu menüye telefon kapalı iken belirli bir tuş kombinasyonuna basılarak ulaşılabilir.

Bu menüde telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak gibi bilimum özellikler bulunur fakat bunlar markaların kendi koydukları kurtarma menüsü olduğu için fazla komut ve yöntem içermezler. En fazla telefonu sıfırlama ve güvenli mod gibi şeyler vardır.

Custom recovery dediğimiz 3. parti kurtarma menüleri ise bunlardan daha çok işe yarar. Custom rom, root, kernel vs. flaşlama işlemlerini bunlar üzerinden yaparız. Hemen hemen hepsinin bir dosya yöneticisi vardır. Bu sayede bu modda iken telefonu bilgisayara taktığınızda eğer enkriptlenmemişse telefonun içerisinde bulunan resim, müzik vs. dosyaları görüntüleyebilirsiniz.

Aldığınız yerdeki arkadaş yardımcı olacaksa kendisinden bootloader kilidini kırıp bir custom recovery yüklemesini isteyebilirsiniz. Bootloaderın ne anlama geldiğini bilmiyorsanız internette bir sürü makale mevcut bir bakınmanızı tavsiye ederim. Eğer bu modifikasyon işlerine girişmek isterseniz çok güzel bir başlangıç yapmış olursunuz. Modifikasyon yapmasanız dahi bu söylediğim adımları uygularsanız daha az telefoncu ziyaret etmiş olursunuz öyle söyleyeyim.

Telefonu acarken logoyu görünce ses kısma tuşuna basılı tutun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@kaizay benim hatam hocam ben anlatamadım kusuruma bakmayın.

Hic sorun degil, zaten dogru anlatsaniz da bu lanet telefonda ise yaramayacakti.

Kurtarma menusunu hicbir sekilde acamiyorum. Xiaomi'nin bu durumlara karsi en azindan kullanici mudahalesiyle cozulebilecek sekilde telefonlarina kurtarma araci koymasini beklerdim ama bu isler beni asiyormus. Telefonu mecburen tekrardan tamir ettirecegim.

Telefonu acarken logoyu görünce ses kısma tuşuna basılı tutun.

Sadece ses kisma tusuna bastigim zaman telefon yine hicbir tepki vermiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı