Redmi Note 9S'e LineageOS kurmak

freek1e

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bir süredir Redmi Note 9S kullanıyorum ve ısınma kasma donma gibi problerinden gına geldi. Resmen işkence çekiyorum. Daha öncesinde TR sürümü yüklüyken global sürümünü indirmiştim. Root da attım. Bunları internetteki rehberler sayesinde yaptım ama miatoll sürümüne LineageOS kurmak için iyi bir rehber bulamadım. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olmanızı talep ediyorum Technopat okur ve yazarları.

Merhaba. Ben bir süredir Redmi Note 9S kullanıyorum ve ısınma kasma donma gibi problerinden gına geldi. Resmen işkence çekiyorum. Daha öncesinde TR sürümü yüklüyken global sürümünü indirmiştim. Root da attım. Bunları internetteki rehberler sayesinde yaptım ama miatoll sürümüne LineageOS kurmak için iyi bir rehber bulamadım. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olmanızı talep ediyorum Technopat okur ve yazarları.
Öncelikle cihaza twrp yüklemen gerekir. Daha sonra uygun Lineage OS portunu bulman gerek ve bunu sd card yada otg bir belleğe kopyalaman gerekir. daha sonra twrp menüsünden wipe menüsüne gelip advance wipe seçeneğine gelip system ,vendor ,data, internal storage seçeneklerini seçip silmen gerek. Sonra seçtiğin romu install bölümden seçip flaşlıyorsun. En son wipe menüsünden format data yapman gerekiyor.🙃

Öncelikle cihaza TWRP yüklemen gerekir. Daha sonra uygun LineageOS portunu bulman gerek ve bunu SD Card'ya da OTG bir belleğe kopyalaman gerekir. Daha sonra TWRP menüsünden wipe menüsüne gelip advance wipe seçeneğine gelip System, vendor, data, internal Storage seçeneklerini seçip silmen gerek. Sonra seçtiğin ROM'u install bölümden seçip flaşlıyorsun. En son wipe menüsünden format data yapman gerekiyor.🙃

TWRP indirdiğimde şifreleniyordu direk olarak LineageOS'un sitesinden indirmeyi deniyorum şu an recovery image ile Fastboot'tan yapacağım ama Fastboot devices yazınca hiçbir şey çıkmıyor ne yapmalıyım.

Sitesi üzerinden önce recovery.img dosyasını Fastboot'ta flashlayarak, sonrasında cihazdan factory reset atarak, en son olarak da Update kısmından önce LineageOS.zip ardından GApps.zip ve Magisk.zip dosyalarını kurdum. Cihazımda önceden olduğundan çok daha yüksek bir performans artışı gözlemiyorum. Kişiselleştirme ayarları diğer ROM'lara göre biraz daha az olsa da MIUI'den çok daha fazla. Daha özgür bir kullanım için LineageOS tercih edebilirsiniz.

TWRP indirdiğimde şifreleniyordu direk olarak LineageOS'un sitesinden indirmeyi deniyorum şu an recovery image ile Fastboot'tan yapacağım ama Fastboot devices yazınca hiçbir şey çıkmıyor ne yapmalıyım.

Sitesi üzerinden önce recovery.img dosyasını Fastboot'ta flashlayarak, sonrasında cihazdan factory reset atarak, en son olarak da Update kısmından önce LineageOS. ZIP ardından GApps. ZIP ve Magisk. ZIP dosyalarını kurdum. Cihazımda önceden olduğundan çok daha yüksek bir performans artışı gözlemiyorum. Kişiselleştirme ayarları diğer ROM'lara göre biraz daha az olsa da MIUI'den çok daha fazla. Daha özgür bir kullanım için LineageOS tercih edebilirsiniz.

Hocam merhaba aynı telefonu kullanıyoruz hangi lineage sürümünü kullanıyorsunuz ve memnun musunuz şarj ve kamera tarafından herhangi bir sorunu var mı sürümün? Ben de Custom ROM flaşlamayı düşünüyorum.

Hocam merhaba aynı telefonu kullanıyoruz hangi lineage sürümünü kullanıyorsunuz ve memnun musunuz şarj ve kamera tarafından herhangi bir sorunu var mı sürümün? Ben de Custom ROM flaşlamayı düşünüyorum.

Dostum bir süre önce aynı senin gibiydim gördüğün de üzere. Şu an LineageOS 21 kullanıyorum. Şarjım çok daha uzun gidiyor, telefonum çok daha hızlı. Root yardımıyla telefonumdaki tüm reklamları kaldırdım. Daha ne isteyebilirim yani. Kamera uygulamasının orijinal ROM'dan pek farkı yok. Hatta daha güzel ve hızlı çalışıyor. Telefonun arayüzü saf Android 14 olduğu için hem çok hızlı hem de hoş. Kurulumu istersen tamamıyla anlatabilirim. Veya nerede sorun yaşadığını söylersen yardımcı olurum. Install LineageOS on miatoll | LineageOS Wiki bu kılavuzu Türkçeye çevirip uygularsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Dostum bir süre önce aynı senin gibiydim gördüğün de üzere. Şu an LineageOS 21 kullanıyorum. Şarjım çok daha uzun gidiyor, telefonum çok daha hızlı. Root yardımıyla telefonumdaki tüm reklamları kaldırdım. Daha ne isteyebilirim yani. Kamera uygulamasının orijinal ROM'dan pek farkı yok. Hatta daha güzel ve hızlı çalışıyor. Telefonun arayüzü saf Android 14 olduğu için hem çok hızlı hem de hoş. Kurulumu istersen tamamıyla anlatabilirim. Veya nerede sorun yaşadığını söylersen yardımcı olurum. Install LineageOS on miatoll | LineageOS Wiki bu kılavuzu Türkçeye çevirip uygularsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Çok sağ olun hocam ben de bir önceki telefonumda Custom ROM kullanıyordum flash konusunda bayağı bir bilgim var sorun olmadan flaşlayabilirim 9S'den önce Oppo kullanıyordum o telefonda sayısız kez official/unofficial Custom ROM'lar denemiştim ama en sorunsuz olanı bile sorunlu idi o nedenle Custom ROM'larda flaşlarken ki korkudan ziyade flaşlamaya değer mi korkusu olduğu için önceki kadar Custom ROM'lara pek ılımlı yaklaşmıyordum Custom ROM'lar güzeldir ama dediğim gibi sağlamını bulmak biraz uğraştırıcı olabiliyor uzun bir süre Project Elixir kullanmıştım official olmasına rağmen kamera uygulamasında bir takım sorunlar vardı hemen şimdi telefonu yedekler flaşlarım hocam sağ olun tekrardan. Gmail'ime de Technopat'tan bildirim gelmediği için mesajınızı yeni görüyorum kusura bakmayın.

Çok sağ olun hocam ben de bir önceki telefonumda Custom ROM kullanıyordum flash konusunda bayağı bir bilgim var sorun olmadan flaşlayabilirim 9S'den önce Oppo kullanıyordum o telefonda sayısız kez official/unofficial Custom ROM'lar denemiştim ama en sorunsuz olanı bile sorunlu idi o nedenle Custom ROM'larda flaşlarken ki korkudan ziyade flaşlamaya değer mi korkusu olduğu için önceki kadar Custom ROM'lara pek ılımlı yaklaşmıyordum Custom ROM'lar güzeldir ama dediğim gibi sağlamını bulmak biraz uğraştırıcı olabiliyor uzun bir süre Project Elixir kullanmıştım official olmasına rağmen kamera uygulamasında bir takım sorunlar vardı hemen şimdi telefonu yedekler flaşlarım hocam sağ olun tekrardan. Gmail'ime de Technopat'tan bildirim gelmediği için mesajınızı yeni görüyorum kusura bakmayın.
Dostum Redmi Note 9S için Lineage 21 official sürümü saf Android gibi gayet kullanışlı ve ben bir problem göremedim. Telefonunuzun model numarasını atar mısınız?

Ayarlarda seri numarası kısmında yazan şey hocam. Benimki 87ab20a. Başka sürümleri de var sanırım 9S'in o sebeptepten soruyorum sorun yaşama durumu olmasın.

Hocam yönlendirdiğiniz linkte belli model numaralarından bahsediyor 2 saattir seri numara ne alaka diyorum bir sorun yok benimki "M2003J6A1g" versiyon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı