Redmi Note10s sürekli yeniden başlatıyor

**EIC-CIE**

Hectopat
Merhaba.
Redmi Note 10s kullanıyorum. Telefonu alalı 2 yıl oldu herhangi bir sorun olmadı. 2 gün önce birden kendi kendini kapatıp yeniden başlatmaya başladı. Sürekli kendini açıyor tekrar kapatıyor (yere düşürmedim, su vs. kaçmadı, kendi kendine birden bu şekle girdi). Telefonu açamıyorum bile sürekli kendini yeniden başlatıyor. Zorlayarak ses açma+Power tuşu ile reboot menüsüne girdim bir şekilde reboot yapıp açtım ama açılınca ekran aç kapat yapıp yine komple kendini kapatıyor. İnternette aradığımda kesin bir çözümü yok. Tuşu vs. takılmamış kontrol ettim, vurarak tuş takıldıysa yerinden çıkartıp düzeltebilirsiniz veya Power tuşuna sürekli arka arkaya basarak düzelebilir denmiş fakat yine olmadı. En son 3-4 saat boyunca kendi kendine aç kapat yaparken bataryası bitti. Bende şarj etmeden Xiaomi şubesine götürdüm. Anakartı arızalanmış yenisi ile değişmemiz gerek dediler. Bu durumda:

1) Anakartı arızalanmışsa içindeki resim müzik diğer dosyaları alıp kurtarabilme şansım var mı? (yani eski anakarttaki bilgileri aynen diğerine aktarıp herhangi bir ayar vs yapmama gerek kalmayacak şekilde)
2) Anakart değişimi için herhangi bir telefoncuda daha ucuza yaptırabilir miyim yoksa kendi (Xiaomi yetkili servisi-pahalı seçenek) yerinde yaptırsam daha mı uygun?
3) Anakartı değiştiğimde böyle bir sorun tekrar çıkma ihtimali var mı?
4) Bu olay tamamen anakart ile ilgili olmayabilir de belki sadece işçilik çıksın diye böyle söyleniyor olabilir mi? Başka bir çözümü yok mudur?

Uzun zamandır telefon yazılım güncellemelerini yapmadım. Yazılımsal bir sorun olabilir diye de düşünüyorum. Az önce telefonu %25 civarı şarj edip açtım ve hiçbir sorun olmadan açıldı. Sıkıntısız çalışıyor. Tekrar kapanma ihtimalide var tabii ama gittiği kadar kullanmalı mı yoksa tamire mi vermeli bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Evet var ancak yine de bu istediğini kağıda yaz kutuya koy ve belirt bence.
2- Ucuza yaptırırsın ancak güvenemezsin. Yani adam beceremedim kötü deneyimle anakartı değiştirmeye çalışabilir.
3- Muhtemelen çıkmaz ama teknoloji bu, ne olacağı belli değil .
4-İstersen ROM atmayı deneyebilirsin. Çünkü benzer bir şey benim de başıma geldi ben yanlış ROM atmıştım (ilk ROM atışımdı) adamlara götürdüm anakart yanmış olmaz bu falan dediler sonra düzgün ROM'u atıp kurtuldum. Denemek senin elinde.

Bu arada evet, döndüm

Cevap için teşekkürler. Farklı yerlerde araştırdım benzer sıkıntı yaşayanlar olursa faydası olabilir, soruna çözüm olabilecek mevcut ihtimaller şunlar:

1) Klasik reboot yaparak sorun çözülemiyorsa (reboot yapınca telefon yine kapanıp açılıyorsa), bu durumda şarj tamamen sıfırlanınca telefonu 1-2 gün açmayıp daha sonra biraz şarj edip reboot yaparak (power+ses arttırma tuşuna basılı tutuyoruz daha sonra çıkan menüden reboot seçeneğini power tuşuna basarak seçiyoruz) açmak.

2) Takılı Sim kartları çıkarıp reboot yaparak açmak.

3) Reboot ekranında wipe data (fabrika ayarlarına sıfırlıyor) yaparak yeniden kurmak.

4) Eğer telefonu elinize alırken veya başka bir şekilde vs. power tuşuna yanlışlıkla fazla uzun basarsanız (yani telefonu kapat, yeniden başlat seçenekleri çıkıyorsa) 1-2 saat içerisinde telefon arıza veriyor, yine reboot döngüsüne giriyor. Bendeki sorun bu galiba çünkü istemeden çok kez power tuşuna basılı tuttuğum oldu en sonunda sıkıntı çıkardı 😀. Olurda bu şekilde yapan varsa ve reboot döngüsüne girerse 1. çözüm yöntemini deneyebilirsiniz.

Şuan telefon hala çalışıyor herhangi bir tamir işlem vs. yaptırmadım sadece power tuşuna fazla yüklenmemeye çalışıyorum. Ayarlardan ortadaki ana ekran dokunmatik tuşuna basılı tutarak ekranı kapatıp, telefon kapalıyken de ekrana iki kez dokunarak açılacak şekilde ayarladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı