Redragon K568R klavye sorunları

Makaleler
3
Yer
İzmir
Daha fazla  
Redragon K568r modeli yanılmıyorsam 1 veya 2 yıldan beri sıklıkla öneriliyor ki bende zamanında önermiştim ama klavyenin sorunları olduğunu fark ettim. 2021'in yazında arkadaşım klavye istiyordu bende ona Redragon K568r modelini önerdim ve aldı. Önerdiğime ben pişman oldum arkadaşım da aldığına pişman oldu peki neden ?

1.Yay Sesi​

Arkadaşım gün geçtikçe klavyede yay seslerinin iyice arttığını olduğunu söyledi ama normal bir yay sesi gibi değil uzaktan duyabiliyorsunuz ve forumda buna benzer konular gördüm :

2.Tutukluluk Sorunları​

Arkadaşım aldıktan bir kaç ay sonra ''Caps Lock'' tuşunun tutukluluk yaptığını söyledi bende gittim evine test yaptık 10 tıklamanın 7'sini algılıyordu ve aynı şekilde forumda yine buna benzer sorunlar vardı :

Sonuç​

Bu fiyata daha iyileri var RGB modelini çok araştırmadım ama bahsettiğim R modelleri çoğunlukla sorunlu, Gamepower'in Warlock Compact modelinden farkı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkı yok demek yanlış olur. Ürünün giriş seviyesi bir mekanik klavye olduğunu unutmamak lazım. Bu tip sorunlar en üst düzey klavyelerde de görülebiliyor. Giriş seviyesinde daha yaygın olması beklenmedik bir durum olmaz. Yay sesine bir şey diyemeyeceğim. Çünkü mavi anahtarlarda çok yaygın bir sorundur. Corsair'in K serisinde de yaygın. Ürün sanırım Hot swappable özelliğine sahip. Bu da bir sorun yaşandığında evde kolayca çözmemize olanak sağlar. Bu ürünün kutu içeriğinde yedek anahtarlar gelmiyor. Dediğim gibi eğer Hot swappable ise çok kullanılmayan "PgDn" gibi tuşlardan biriyle sorun çıkaran anahtar değiştirilebilir. Outemu Gaote anahtarlar kullanıldığı için sorun çıkarma ihtimalleri Outemu MX'e göre daha az olabiliyor.

Farkı yok demek yanlış olur. Ürünün giriş seviyesi bir mekanik klavye olduğunu unutmamak lazım. Bu tip sorunlar en üst düzey klavyelerde de görülebiliyor. Giriş seviyesinde daha yaygın olması beklenmedik bir durum olmaz. Yay sesine bir şey diyemeyeceğim. Çünkü mavi anahtarlarda çok yaygın bir sorundur. Corsair'in K serisinde de yaygın. Ürün sanırım Hot swappable özelliğine sahip. Bu da bir sorun yaşandığında evde kolayca çözmemize olanak sağlar. Bu ürünün kutu içeriğinde yedek anahtarlar gelmiyor. Dediğim gibi eğer Hot swappable ise çok kullanılmayan "PgDn" gibi tuşlardan biriyle sorun çıkaran anahtar değiştirilebilir. Outemu Gaote anahtarlar kullanıldığı için sorun çıkarma ihtimalleri Outemu MX'e göre daha az olabiliyor.
Hocam zaten yeni Switch almak nereden baksanız mekanik klavye parasına eşit üstelik onun fiyatına bandında daha az sorunlu klavyeler var.

Red Switch olacak şekilde birkaç örnek verir misiniz?
En basitinden Calypso var ki daha ucuz :

En basitinden Calypso var ki daha ucuz:

Fiyatı düşmüş. Normalde 470TL civarındaydı. Umarım düşmeye devam eder. :) Ama bu klavyenin de hot swappable gibi bir nimete sahip olmadığını da hatırlatmak gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı