Çözüldü Redragon K617 Fizz Red Switch klavyesinde switchleri çıkarmanın yöntemi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Subuta1

Decapat
Daha fazla  
Redragon K617 Fizz Red Switch klavye switch çıkartamıyorum. Farklı tuşlarda da denedim, hiçbirini fazla fazla güç uygulasam dahi çıkartamadım. Klavye hot-swap diye almıştım. ChatGPT kullanarak hot-swap olduğunu doğruladım. Kutusundan switch çıkartma aparatı da geldi ama switchler çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Önce bir tarafı çıkartmayı deneseniz, çıkar gibi düşünüyorum. Deneyebilir misiniz?
Switch'in fotoğrafını atma şansınız var mı? Tırnağınızın girebileceği bir çıkıntı olmalı altta. Tırnakla çıkartılmaz tabii ki ama aparatla birlikte çıkması gerekli.

Hocam bu şekilde iyi mi yoksa görünüyor mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20250807_123600_379.jpg
    191,5 KB · Görüntüleme: 23
Hocam bu şekilde iyi mi yoksa görünüyor mu?

Aparatıyla bu iki yerden çıkması lazım. Bendeki switchi gösterdiğim kısımlardan çıkartmıştım, aparatın bir ucunu üstteki küçük boşluğa, bir ucunu alttaki boşluğa geçirip yukarıya doğru çıkartmayı deneyiniz.

Hocam oradan deniyorum, göründüğü üzere W tuşumdaki switch çıkarmaya çalıştığım için deforme oldu biraz. Alt ve üstten tutup sertçe sağa ve sola oynatarak kendime çekiyorum ama gelmiyor aşırı sert.

Hocam onu nasıl yapacağım?

Switch sökücünün tek bir tarafını boşluğa geçirip çıkartmayı deneseniz, bende de çok sıkışık olduğunda ilk önce bir tarafı sonra diğer tarafı yukarıya kaldırarak, gevşeterek çıkartabildim. Böyle bir şey değil mi aparatı?

Hocam belki de benim aparatta sıkıntı vardır benimkisi görseldeki gibi değil daha çok cımbız gibi. Aparat değiştireceğim sipariş verip bir de öyle deneyeyim. Dediğiniz gibi de yapamadım.

Dosya Ekleri

• 17545746528157882625587005993389.jpg
    222 KB · Görüntüleme: 17
Hocam belki de benim aparatta sıkıntı vardır benimkisi görseldeki gibi değil daha çok cımbız gibi. Aparat değiştireceğim sipariş verip bir de öyle deneyeyim. Dediğiniz gibi de yapamadım.
Hocam eğer ki klavye eskiyse ve o switchi çalışmadığı için değiştiriyorsan bir makas yardımıyla zarar vermeden çıkartabilirsiniz.

Böyle sivri uçlu, berber makası varsa. Tabii ki bu işlem riskli, zarar vereceğinizi düşünüyorsanız yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…