Redrock GPATX300 PSU APU sisteme yeter mi?

Bütçe
700

apupc2200G

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
İşlemci
Ryzen 3 2200G
Merhaba benim alacağım sistemin özellikleri (APU)
  • Redrock GPATX300 PSU.
  • Ryzen 3 2200G.
  • 8x2 GB DDR4 RAM.
  • 1 SATA SSD 1 SATA HDD.
  • A320 (CPU girişi 4 pinli olan)
Bu sistemin içinde redrock GPATX300 Power Supply var sizce.
12v kanalından 13amper veriyor fakat şimdi kafam karıştı 12v kanalından 156W veriyorsa ve işlemci 65W anakart 35W yiyor desek 100W geri kalanlarla 30 ya da 20W boşta kalıyor. Fakat size soracağım şey şu;

Bazı forumlarda gördüm ki bu 65W TDP dediğim şey bazen gerçek tam yükte çektiği güç olmayabiliyormuş kimisi tam yükte 110W.
Kimisi tam yükte 70W çekiyor diyor (yabancı forumlarada baktım) sizce bu PC'yi almak mantıklı mı? APU ile oyun oynayacağım için her zaman tam yükte kullanılacak. Sizce değer mi?

PSU olmadan alabilirim ama onun ile uğraşmak istemiyorum sıkıntı biraz.
PSU bütçe maksimum: 700.
Not: PSU sıfır.

Bütçeyi geçemem...

• Redrock GPATX300 PSU.
  • Ryzen 3 2200G.
  • 8x2 GB DDR4 RAM.
  • 1 SATA SSD 1 SATA HDD.
12v kanalından 13amper veriyor fakat şimdi kafam karıştı 12v kanalından 156W veriyorsa ve işlemci 65W anakart 35W yiyor desek 100W geri kalanlarla 30 ya da 20W boşta kalıyor. Fakat size soracağım şey şu;

Bazı forumlarda gördüm ki bu 65W TDP dediğim şey bazen gerçek tam yükte çektiği güç olmayabiliyormuş kimisi tam yükte 110W.
Kimisi tam yükte 70W çekiyor diyor (yabancı forumlarada baktım) sizce bu PC'yi almak mantıklı mı? APU ile oyun oynayacağım için her zaman tam yükte kullanılacak. Sizce değer mi?

Bütçeyi geçemem...

Hem redrock genel olarak çok da kaliteli denemez, hem de 300W çok sınırda oluyor, biraz daha yüksek bir PSU daha iyi olur bence. Ha yine de yeter mi dersen yeter ama önerim değiştirmen yönünde.

• Redrock GPATX300 PSU.
  • Ryzen 3 2200G.
  • 8x2 GB DDR4 RAM.
  • 1 SATA SSD 1 SATA HDD.

Bütçeyi geçemem...

Hocam AMD'nin sitesinden bakmanız daha iyi olacaktır ama bence 300W yeterlidir.

Hem redrock genel olarak çok da kaliteli denemez, hem de 300W çok sınırda oluyor, biraz daha yüksek bir PSU daha iyi olur bence. Ha yine de yeter mi dersen yeter ama önerim değiştirmen yönünde.
Sağolun teşekkürler

Hocam AMD'nin sitesinden bakmanız daha iyi olacaktır ama bence 300W yeterlidir.
Reis iyi ki hatırlattın sitesine baktım tdp 65W burda tamam ama diyor fakat ctdp özelliği mi ne varmış 45w a kadar düşürtüyormuş hem de bu düşürme 3-4 fps artış sağlıyormuş sağol

Sağ olun teşekkürler.

Reis iyi ki hatırlattın sitesine baktım TDP 65W burada tamam ama diyor fakat ctdp özelliği mi ne varmış 45W a kadar düşürtüyormuş hem de bu düşürme 3-4 FPS artış sağlıyormuş sağ ol.

Rica ederim dostum zaten o işlemcinin 100W civarı güç çekmesi hayali bir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00