Reel katsayili tek dereceli her polinomun en az bir reel koku ?

sergen05

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2015
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Reel katsayili tek dereceli her polinomun en az bir reel koku vardir gosteriniz.

Arkadaşlar yarın akşama kadar lazım hoca not verecek bilen veya çözebilecek bir yakınınız varsa yardımcı olur musunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek dereceden denklemler bilinmeyenin üstünün 1 olduğu denklemlerdir veya polinomlardır. y= 4x+5 mesela bu bir tek dereceden polinomdur. Katı reel sayıdan oluşuyor ve çözümünde reel kök bulunur. Ve bu bir tek dereceden polinom olduğu için tek bir kökü vardır. Ama ikinci dereceden denklemlerin iki tane kökü vardır. Üç dereceden denklemlerin 3; 4 dereceden denklemlerin ise 4 tane kökü vardır. Ha bir de reel sayı kümesi dışında kökleri de olabilir bu denklemlerin. mesela x^2= -1 . Normalde hiçbir sayının karesi negatif sayıya eşit olmaz. O sayı negatif de olsa pozitif de olsa karesi alınınca o sayının karesi pozitif olur. Bu durumda bu denklemin kökleri karmaşık sayılar kümesinde bulunur ama. Reelde bulunmaz yani. Diğer sayı kümeleri de var bir sürü. Ama ben bilmiyorum. Lise düzeyinde verilmiyorlar, biraz araştırdım ama çok üst düzey bilgi gerekiyor. Ama başka sayı kümeleri de var onu söyliyim dedim :D
 
Ha anladım. Ben lise seviyesinde bir açıklama yaptım. Daha bilgili arkadaşlar ilgilenebilirler. Bu arada konuyu açarken bunu da söylerseniz daha hızlı şekilde size yardımcı olabiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı