Referans soğutmalı GTX 1070 alınır mı?

BoranK

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Yurt dışında ucuza Gigabyte 1070 referans soğutma buldum. Normal soğutmalara göre ucuz. Onu tercih etmemin bir sakıncası olur mu? Ne gibi eksiler meydana gelir?

Sürekli maksimum sıcaklık limitinde çalışması muhtemel, iyi bir soğutma beklemeyin öncelikle. Bu da kartın daha çabuk yıpranması demek. Ayrıca fan sistemi boşta bile aynı şekilde çalışmaya devam ediyor çünkü soğutma konusunda bariz bir eksikliği olur "FE" kartların. Bunun sonucunda her ne kadar yüksek FPS alınsa da oyun performansını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca biraz gürültülü çalıştığını duydum.

Ben olsam almazdım kısaca. Sık sık değiştirmiyoruz bu bileşenleri, almışken özel soğutmalı modelleri tercih edin derim.

Nvidia'nın referans tasarımına bayılsam da sıcaklık vb. nedenlerden önermiyorum. MSI Gaming X de alabilirsiniz tasarım açısından. Zaten özel soğutmalı modeller arasında pek fark olmadığından -bütçe sorunu da yoksa- tasarım olarak beğendiğinizi alın derim.

Kasanın hava akışı düzgün değilse fazla ısınır, haliyle gürültülü çalışır. Elin yatkınsa garantisi bittiğinde referans soğutucu bloğu çıkarıp yerine Arctic Accelero gibi harici soğutucu takabilirsin. Farkını altta görebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı