Regata OS nasıldır?

Tamamdır hocam peki mesela ben şu an da Brave kullanıyorum veya Discord gibi programlar kullanıyorum bunları oraya kurabilir miyim?

Rahatlıkla kurabilirsiniz. Steamplay aracılığıyla Linux desteklemeyen oyunları heroic ile Epic Games oyunlarını ve Lutris ile leagueof Legends ile EA oyunlarını rahatlıkla oynayabilirsiniz. (Lutris ile teknik olarak her Launcher kullanıkabilir ama heroic Epic ve GOG için üretilmiş güzel bir Launcher onun için heroic önerdim.

Minecraft Java sürümü halihazırda Linux destekliyor. Bedrock sürümü desteklemese de bazı kullanıcılar bunun içim çözümler sundular. Hiç denemedim o çözümleri ama.

Rahatlıkla kurabilirsiniz. Steamplay aracılığıyla Linux desteklemeyen oyunları heroic ile Epic Games oyunlarını ve Lutris ile leagueof Legends ile EA oyunlarını rahatlıkla oynayabilirsiniz. (Lutris ile teknik olarak her Launcher kullanıkabilir ama heroic Epic ve GOG için üretilmiş güzel bir Launcher onun için heroic önerdim.

Minecraft Java sürümü halihazırda Linux destekliyor. Bedrock sürümü desteklemese de bazı kullanıcılar bunun içim çözümler sundular. Hiç denemedim o çözümleri ama.

Hocam şimdi Regatos'u indirecektim karşıma sourceforge ve osdn diye 2 tane seçenek çıktı bunlar nedir ve hangisini seçmeliyim?

Hocam şimdi Regatos'u indirecektim karşıma sourceforge ve osdn diye 2 tane seçenek çıktı bunlar nedir ve hangisini seçmeliyim?

Sourceforge seçin eğer indirme hızı çok düşük olursa osdn seçin. İkisinde dd hız aynıysa sourceforge iyidir.

Hocam Linux dağıtımları arasında ciddi bir performans kaybı yok. 1-2 FPS fazla alırsanız alırsınız onu da mevcut dağıtımınıza yapacağınız birkaç düzenlemeyle kendiniz de elde edebilirsiniz ve evet Linux Mint iyi bir dağıtım. Biraz alıştıktan sonra EndeavourOS'a geçip pamac-GUI gibi araçları indirerek Arch tarafına geçebilirsiniz nispeten daha iyi performans verecektir Arch olduğu için.

Linux'ta AMD sürücüleri kernel ile birlikte geldiği için bir şey indirmene gerek yok.

Nobara Fedora'dan daha iyi bir tercih olur bence.
Regata Opensuse tabanını kullanıyor. Paket yöneticisi tam bir işkence. Aksine çok daha iyi paket yöneticisi olan dağıtımlar var, Fedora, Arch gibi.

Heroic tüm Epic launcher'larından daha iyi çalışıyor.
İndirme kaynakları, değişimi olmaz.

Regata OpenSUSE tabanını kullanıyor. Paket yöneticisi tam bir işkence. Aksine çok daha iyi paket yöneticisi olan dağıtımlar var, Fedora, Arch gibi.

Heroic tüm Epic Launcher'larından daha iyi çalışıyor.

İndirme kaynakları, değişimi olmaz.

OpenSUSE tabanlı olduğu için garip geldi ve paket yöneticisine hiç hakim değilim. Bana kalırsa da Arch en iyisi ama Windows'tan yeni geçen bir kullanıcı için çok iyi bir deneyim olmayabilir. Ama EndeavourOS'u kurup gerekli düzenlemeleri yaparsa Manjaro'dan ya da herhangi bir son kullanıcı odaklı dağıtımdan daha performanslı ve daha iyi olur bence.

Hocam sizin sayeniz de daha şimdi duydum. Biraz araştırdım ve çok hoşuma gitti. Özellikle uygulama mağazası...
Tamamen oyuncu laptopları için dizayn edilmiş bir işletim sistemi OpenSUSE tabanlı. Gayet güzel duruyor.
Eğer zaman bulabilirsem kuracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı