Regedit ayarları ile Turbo Boost kapatmak zararlı mıdır?

NhaleXhale

Centipat
Merhaba. Bilgisayarımın işlemcisi Turbo Boost açık iken oyunlarda sıcaklığı 85-90 dereceyi buluyor. YouTube'dan izlediğim bir videoda arkadaş Regedit üzerinden bir değer değiştirip Turbo Boost'u kapatıyor. Kapattığı sıra işlemci sıcaklığı düşüyor. Işlemcim için bir zararı olur mu? Ve işlemcim için faydaları nelerdir? Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Sistem özelliklerim...

Anakart - ASUS Prime Z-370p
Ekran kartı - MSI NVIDIA GeForce GTX 970 4 GB VRAM.
Işlemci - Intel i5 8600K.
RAM - 16 GB.
SSD - 120GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizlik ve bakım yapın onun yerine. Turbo kapatmak akıl işi değil. Performansınız 5 senelik işlemciden bile kötü oluyor.
Temizlik ve bakım yaptığım halde bir oyunda 3 saat vakit geçirince böyle bir sıcaklık değeri aldığım için turboyu kapatmak istedim. normalde işlemcinin hızı 3.60ghz fakat bu değer oyunlarda 4.3 e çıkıyor ve bu yüzden işlemci sıcaklığı artıyor. Bu yüzden sıcaklıktan dolayı donmalar takılmalarda olabiliyor.

@Lord Raiden Hocam performansı es geçsek böyle bir ayarı kapatmamın zararları veya faydaları nelerdir ?

Son düzenleme:
Performans düşer, sıcaklık azalır. Başka etkisi yok.

Soğutucunuz stok olan mı? Yetersiz geliyor olabilir.
Maalesef hocam o bir o sebepten dolayı da kapamak istedim.

Bu çözümü gördüğümde işlemcime herhangi bir zarar verir mi diye buraya konu açtım.

Hayır herhangi bir zararı olmaz, oyun dışında ben de Turbo Boost kapalı kullanıyorum 2 yıldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…