Regedit dosyası sorunlu bilgisayara kopyalanabilir mi?

Elshad Orujov

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
İşlemci
İntel i7 10. Nesil
Merhaba iyi akşamlar umarım iyisinizdir. Regedit'de yanlışlıkla local_machine içindeki software dosyasını silmişim. Bilgisayar açılmıyor. Geri yükleme noktası yok ve format atmak istemiyorum. Ayarları da resetlemek olmuyor. Format atıyormuş gibi yapıp oradan flash Kart'la C ve D diskine erişebiliyorum. Sorum şu ben sorun olmayan bilgisayardan Regedit ayarlarını sorun olan bilgisayara yollayarak (USB bellekle) laptopun açılmasını temin edebilir miyim? Lenovo Ideapad 3 laptop və Windows 11 kurulu. Çözüm önerisi olan var mı? Kısa zaman içerisinde haletmem gerekli. Şimdiden teşekkürler.

Regedit yedeği dosyaları aktarılabilir.

Kod:
C:\Windows\System32\config

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM : \system32\config\system
HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM : \system32\config\sam
HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY : \system32\config\security
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE : \system32\config\software
HKEY_USERS\UserProfile :  \winnt\profiles\username
HKEY_USERS.DEFAULT : \system32\config\default

Destek dosyaları:

Location of Windows registry files

Regedit yedeği dosyaları aktarılabilir.

Kod:
C:\Windows\System32\config

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM : \system32\config\system
HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM : \system32\config\sam
HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY : \system32\config\security
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE : \system32\config\software
HKEY_USERS\UserProfile : \winnt\profiles\username
HKEY_USERS.DEFAULT : \system32\config\default

Destek dosyaları:

Location of Windows registry files

Bunu tam olarak nasıl yapabilirim anlatabilir misiniz? Kendi bilgisayarımdan bunları kopyalayıb USB belleğe atmayı denedim fakat kopyalanmadı nedeni ise basit sistem dosyası olduğu için her zaman açık olduğundan herhangi bir işlem yapılmıyor. Fakat dosyalara erişe biliyorum (bozuk bilgisayarın dosyalarına) yardımcı olursanız sevinirim.

Bunu tam olarak nasıl yapabilirim anlatabilir misiniz? Kendi bilgisayarımdan bunları kopyalayıb USB belleğe atmayı denedim fakat kopyalanmadı nedeni ise basit sistem dosyası olduğu için her zaman açık olduğundan herhangi bir işlem yapılmıyor. Fakat dosyalara erişe biliyorum (bozuk bilgisayarın dosyalarına) yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemi LIVE diye geçen Windows ile -CD'den çalışan sistemler gibi düşünün- Bootable sistemler ile açabilir ve dosyaları değiştirebilirsiniz. Bu şekilde çalıştırdığınızda mevcut sistem sadece D gibi bir veri dosyasına dönüşür.
Bu sistem ile sistem çöktüğünde verilerinizi de kurtarabilirsiniz ;)
Örneğin;

Sistemi Live diye geçen Windows ile -CD'den çalışan sistemler gibi düşünün- bootable sistemler ile açabilir ve dosyaları değiştirebilirsiniz. Bu şekilde çalıştırdığınızda mevcut sistem sadece D gibi bir veri dosyasına dönüşür.
Bu sistem ile sistem çöktüğünde verilerinizi de kurtarabilirsiniz ;)
Örneğin;

Windows üzerine yeni Windows kurdum öyle geçiştirdim. Teşekkürler zamanınızı ayırdığınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı