Çözüldü Regedit scripti nasıl oluşturulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Mars
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer AN515-55 / RTX 3050 / 16 GB 2933 MHz RAM / i3 10300H
Windows'u her açtığımda "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize dizinindeki enabletransparency" dword değerinin önce 0'a sonra 100'e ayarlanmasını istiyorum ama önce scripti oluşturmam gerek. Nasıl oluştururum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarı her açtığımda çalışması için .bat dosyasının yüklü kalması mı gerek?

Hocam size iki dosya atacağım. "kur.bat" adlı dosyayı açacaksınız, Regedit'de değişiklik yapan dosyayı başlangıca atacak. Bundan sonra indirdiğiniz dosyaları silebilirsiniz. (dosyayı başlangıçtan kaldırmak içinde kod yazacağım. O bir köşede kalsın onu açınca başlangıçtan kaldıracak değişiklik yapan dosyayı.)
Hocam kod hazır.
ZIP dosyasının içindeki "reg" klasörünü mutlaka masaüstüne atmanız gerek hocam. İçindekileri de o klasörün içinden açın ona göre kodlardım.
Ve "kur. CMD" dosyasını yönetici olarak çalıştırmanız gerek hocam.
Hocam çok emin değilim çalışacağından ama bu kodu .bat olarak kaydedip dener misiniz?

Kod:
REG ADD HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize /v enabletransparency /t REG_DWORD /f /d 0
timeout 1
REG ADD HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize /v enabletransparency /t REG_DWORD /f /d 100

Edit: hocam kod çalışmıyor gibi düzeltmeye çalışıyorum şuan
Hocam yarın yeni kodu atacağım bugün vaktim yok.

Son düzenleme:

Şu an yapıyorum hocam.

Hocam ilk attığım kod çalışıyormuş ama Regedit'de değişiklik yapma izni olmadığından değişiklik yapamıyormuş. İlk attığım kodu BAT dosyası olarak kaydedip yönetici olarak çalıştırdığınızda değerlerin değiştiğini göreceksiniz. Şimdi kodu bir daha düzenleyip size tam çalışan versiyonunu atacağım.

Son düzenleme:
Şu an yapıyorum hocam.

Hocam ilk attığım kod çalışıyormuş ama Regedit'de değişiklik yapma izni olmadığından değişiklik yapamıyormuş. İlk attığım kodu BAT dosyası olarak kaydedip yönetici olarak çalıştırdığınızda değerlerin değiştiğini göreceksiniz. Şimdi kodu bir daha düzenleyip size tam çalışan versiyonunu atacağım.
Bilgisayarı her açtığımda çalışması için .bat dosyasının yüklü kalması mı gerek?

Hocam size iki dosya atacağım. "kur.bat" adlı dosyayı açacaksınız, Regedit'de değişiklik yapan dosyayı başlangıca atacak. Bundan sonra indirdiğiniz dosyaları silebilirsiniz. (dosyayı başlangıçtan kaldırmak içinde kod yazacağım. O bir köşede kalsın onu açınca başlangıçtan kaldıracak değişiklik yapan dosyayı.)
Hocam kod hazır.
ZIP dosyasının içindeki "reg" klasörünü mutlaka masaüstüne atmanız gerek hocam. İçindekileri de o klasörün içinden açın ona göre kodlardım.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam kod hazır.
Oldu hocam çok sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı