Regülatör mü yoksa akım korumalı priz mi?

Hayır, bu gayet mantıklı, zaten tek cihaza (UPS veya regülatöre) biz yalnız başına kesinlikle güvenmiyoruz, onunla birlikte akım korumalı prizi de mutlaka kullanıyoruz. Çünkü akım korumalı prizlerin fonksiyonu çok daha farklıdır, onu ayrı takıp regülatörden önce kullanmamız çok mantıklı olur. Herhangi bir regülatörün aşırı pikleri anlık olarak bloke edip edemeyeceğini (iç çalışma yapısına göre) tam garanti edemediğimiz için akım korumalı priz de regülatörden, UPS'lerden önce kullanılarak PC'miz daha güvenle çalıştırılmış olur. Kolay gelsin.
Bu ikisini aldığımda UPS almama gerek var mı ek olarak?

Bu ikisini aldığımda UPS almama gerek var mı ek olarak?
Elektrik kesintisi çok nadir oluyorsa, çok düzenli ve çok fazla olmuyorsa regülatörle akım korumalı priz sizin işinizi görür hocam. Marka olarak regülatörde tunçmatik, makelsan, vb. markalarını, akım korumalı prizde de tunçmatik, schneider electric markasını tercihen seçebilirsiniz. Kolay gelsin.

Elektrik kesintisi çok nadir oluyorsa, çok düzenli ve çok fazla olmuyorsa regülatörle akım korumalı priz sizin işinizi görür hocam. Marka olarak regülatörde Tunçmatik, makelsan, vb. markalarını, akım korumalı prizde de Tunçmatik, Schneider electric markasını tercihen seçebilirsiniz. Kolay gelsin.

Kesintiden kasıt apartmanda ki insanların sigortayı attırması dahil mi hocam yoksa sadece ana yerden gitmesi mi?

Çok teşekkürler, yıllardır normal priz ile kullanıyorum hiçbir sorun olmadı ama ne olur nolmaz risk etmek istemediğinden yeni öğrendim böyle bir şeylerin olduğunu. :)
O zaman ben regülatör tekli alıp ana prize takıp sonra regülatörün üzerine akım koruyuculu priz takıyorum sizin önerebileceğiniz bir regülatör ve koruma prizi var mı?
Benim merak ettiğim husus şu;
Prize önce akım korumalı priz sonra regülatör ve ardından buzdolabı mı takılmalı,
Yoksa önce regülatör, üzerine akım korumalı priz onun üzerine buzdolabı mı takılmalı?

Hayır, bu gayet mantıklı, zaten tek cihaza (UPS veya regülatöre) biz yalnız başına kesinlikle güvenmiyoruz, onunla birlikte akım korumalı prizi de mutlaka kullanıyoruz. Çünkü akım korumalı prizlerin fonksiyonu çok daha farklıdır, onu ayrı takıp regülatörden önce kullanmamız çok mantıklı olur. Herhangi bir regülatörün aşırı pikleri anlık olarak bloke edip edemeyeceğini (iç çalışma yapısına göre) tam garanti edemediğimiz için akım korumalı priz de regülatörden, UPS'lerden önce kullanılarak PC'miz daha güvenle çalıştırılmış olur. Kolay gelsin.

Hocam merhaba.
Prize önce akım korumalı priz sonra regülatör ve ardından buzdolabı fişimi takılmalı,
Yoksa önce regülatör, üzerine akım korumalı priz onun üzerine buzdolabı fişi mi takılmalı?

@vatansever40 @Kastanbolu @Yeni Teknik Sembol

Son düzenleme:
Prize önce akım korumalı priz sonra regülatör ve ardından buzdolabı mı takılmalı,
Yoksa önce regülatör, üzerine akım korumalı priz onun üzerine buzdolabı mı takılmalı?

Hocam merhaba.
Prize önce akım korumalı priz sonra regülatör ve ardından buzdolabı fişimi takılmalı,
Yoksa önce regülatör, üzerine akım korumalı priz onun üzerine buzdolabı fişi mi takılmalı?

@vatansever40 @Kastanbolu @Yeni Teknik Sembol

Önce regülatör, regülatör üstüne akım korumalı priz o prizin üstüne buzdolabı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı