Regular expression tüm karakterleri kullanamama sorunu

muratceylan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben regexp'de ---.----- yanda görmüş olduğunuz gibi maille benzer bir kontrol oluşturuyorum. İlk 3 karakter harf olacak son 5 karakter ise tüm karakter olabilir. Ben mantığını az çok anladım ama bir türlü tüm karakter kullanmayı yapamadım [a-zA-Z]{3}. Buraya kadar tamam noktadan sonra gelecek olan tüm karakterleri nasıl yazarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap: [a-zA-Z]{3}\..{5}

[a-zA-Z] a'dan z'ye veya A'den Z'ye olan bir harfi bulur.
{3} a'dan z'ye veya A'den Z'ye olan harflerin üç kere bulunması gerektiğini belirtir.
\. sadece noktayı bulur. (Başında '\' var çünkü sadece noktanın başka bir anlamı vardır.)
. herhangi bir karakteri bulur. (Sadece noktanın anlamı budur. Satır sonu karakteri hariç bütün karakterleri bulur.)
{5} beş kere herhangi bir karakteri bulur.

Kendin denemek istiyorsan:
Regex101 - online regex editor and debugger

Cevap: [a-zA-Z]{3}\..{5}

[a-zA-Z] a'dan z'ye veya A'den Z'ye olan bir harfi bulur.
{3} a'dan z'ye veya A'den Z'ye olan harflerin üç kere bulunması gerektiğini belirtir.
\. sadece noktayı bulur. (Başında '\' var çünkü sadece noktanın başka bir anlamı vardır.)
. herhangi bir karakteri bulur. (Sadece noktanın anlamı budur. Satır sonu karakteri hariç bütün karakterleri bulur.)
{5} beş kere herhangi bir karakteri bulur.

Kendin denemek istiyorsan:
Regex101 - online regex editor and debugger
Teşekkürler hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı