Rehber Cake İnternet Tarayıcısı

unnamedington

Megapat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
4.602
Makaleler
27
Çözümler
160
Cake-Internet-Tarayıcısı.png

Cake İnternet tarayıcısı hem Android hem de iOS platformlar için üretilmiş bir mobil tarayıcıdır. Kendilerini tanımlarken en hızlı ve en güvenli tarayıcı (bu zamanda tüm tarayıcılar çok güvenliymiş gibi) ifadelerinden faydalanırlar. Bu tarayıcıyı duymamış olabilirsiniz. Gayet normal. Çünkü ortalamanın altında kişi sayısı tarafından kullanıldığı yüzünden rakipleri ile boy ölçüşemiyor. Bakalım ne varmış da bu tarayıcı bu kadar da ünlü değilmiş?
İlk önce tarayıcıyı geliştiren ve piyasaya süren şirketten başlayabiliriz. Cake İnternet tarayıcısı, 2016 yılında Cake Technologies, Inc tarafından ABD’nin Provo şehrinde mobil tarayıcı denemeleri yapılmış ve 30 Ocak 2018 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Tarayıcı şu özellikleri bünyesinde buluşturuyor:
  • HTTPS yükseltmesi
  • VPN (Ücretsiz ve premium farkı bulunuyor.)
  • İzleyici ve reklam engelleyicisi
  • Pop-up engelleme
  • Parola yöneticisi
Genel olarak özellikleri öğrendiğimize göre tüm bu özellikleri ayrıntılı bir şekilde sürprizbozanlarla birlikte açıklayabiliriz. Fakat içinizden şunlar da geçebilir “Bu özellikleri Opera tarayıcısı da sağlıyor. Ne farkı var?” diyebilirsiniz. Sonuna kadar konuyu ayrıntılı bir şekilde incelerseniz asıl mantığını çözebilirsiniz.

Tarayıcıyı ilk açtığınızda sizi kendi ana sayfası karşılayacaktır. Varsayılan olarak gelen ana sayfa çok karmaşık bir yapıya sahiptir. İstemediğiniz birçok sitenin birçok ürünü veya videosu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Ana-Menu.jpg

Ana-Menu-2.jpg

Ana-Menu-3.jpg
Bunları ayarlardan kapatmak mümkündür. Ayarlardan “Today” kısmına gelip istediğiniz sitenin görünüp görünmemesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz tamamen temizlemek için tüm sitelerin ana sayfaya erişimini durdurabilirsiniz.
Ayarlar.jpg
Ana-Menu-Kisisellestirme.jpg

Ana-Menu-Kisisellestirme-Secenekleri.jpg
Ayarlara girdiğimizde en üstte bizleri “Premium sürümüne yükselt” yazısı karşılıyor ve üstüne tıkladığınızda sizlere kendi sunduğu ücretsiz hizmetlerin daha kalitelisini ve hızlısını sunması için üyelik istiyor. Eğer VPN özelliğini kullanmayacaksanız üye olmanıza gerek kalmamaktadır.
Rahatsiz-Edici-Ozellik.jpg

Rahatsiz-Edici-Ozellik-2.jpg
Kişiselleştirme ayarlarında bulunan uygulama temasından, uygulamanın size sunduğu temaları seçip uygulayabilirsiniz.
Uygulama-Simgesi.jpg

Uygulama-Simgesi-Sec.jpg
Son kişiselleştirme ayarı olarak ise karanlık tema seçeneğini sunmaktadır. İsterseniz mobil cihazınızın güç durumuna göre tema değiştirebilirsiniz. Tema seçeneğinin altında bulunan “Darken Web Pages” (Karanlık web sayfaları) modunu Android 10 sistemi bulunan bir cihazda test edebilirsiniz. Bu özellik ile de beraber tarayıcı modern bir tasarıma bürünebiliyor.
Tema.jpg

Tema-Koyu.jpg

Tema-Koyu-Android-10.jpg
Uygulamayı isteğinize göre daha güvenli hale getirmek için kendi içerisinde parola belirleyebilirsiniz. Bu sayede başka birisi sizin tarayıcınıza girmeye çalıştığında engellenecektir.
Parola-Belirle.jpg

Parola-Belirle-2.jpg
HTTPS yükseltmesi yapabileceğiniz bir seçeneği bulunmaktadır. Fakat bazı siteler yüklenirken bu özellik sayesinde yavaş bir biçimde yükleyenbiliyor.
HTTPS.jpg

HTTPS-Aktif.jpg
En şüpheli olan ve geliştirici firmanın da özellikle belirttiği (daha iyi bir özelliği varken) bir özellik olan VPN’e gelebiliriz. Şahsen bu tarz uygulamalarda bulunan VPN yazılımlarına hiç güvenemiyorum. Hem ücretsiz olarak hem de ücretli bir abonelik sistemiyle VPN hizmeti sunabiliyor. Ücretsiz sürümde sadece kendi belirlediği “En hızlı sunucu” yer alırken, premium kullanıcılarına daha fazla sunucu imkanı tanımaktadır.
VPN-Ayar.jpg

VPN-En-Hizli.jpg

VPN-Premium.jpg
Kendi içerisinde izleyici ve reklam engellemesi seçeneğiyle gelmektedir. Bu sayede arama yaparken daha sade bir tasarıma bürünebiliyor. Arada sırada algılayamadığı reklamlar olabiliyor. Onu da belirtmek gerekiyor. Açık kaynak olmadığı için hangi reklam engelleme hizmetini sunduklarını da bilemiyoruz.
Pop-up.jpg
En son ve en önemli özelliğine gelmiş bulunuyoruz. Bu kadar önemli olan özelliğinin adı “Gruplara göre ara” ayarıdır. Şu anda bu seçeneğin ne işe yaradığını anlayamayabilirsiniz. Ayarlarda bulunan “Manage Group Searches” bölümünden ister video aramalarınızı isterseniz de alışveriş aramalarınızı sıralayabilirsiniz.
Grup-Araması.jpg
Peki biz bunları ayarladık da şimdi ne oldu? Bunları ayarlayarak arama motoruna yazdığınız kelimeleri nerede bulunduklarını tamamıyla görebileceğinizi belirlediniz. Örnek olarak arama motoruna “Cake Browser” yazarak hakkında bulunan tüm bilgileri sadece tek bir sol kaydırma ile öğrenebilirsiniz. Sola kaydırarak üstteki bulunan sitelerin de değiştiğini göreceksiniz. Bu sayede bir şeyi ararken daha rahat bir kullanım ve daha fazla bilgi edinebileceksiniz.
En-Onemli-Ozellik-Cake.jpg

En-Onemli-Ozellik-Cake-2.jpg

En-Onemli-Ozellik-Cake-3.jpg
Alışveriş konusunda da örneğin “iPhone XR” yazarak tüm mağazalarda bulunan ilgili telefonun fiyatlarına göz atabilirsiniz.
En-Onemli-Ozellik-Iphone.jpg

En-Onemli-Ozellik-Iphone-2.jpg

En-Onemli-Ozellik-Iphone-3.jpg
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Cake İnternet tarayıcısı hakkındaki görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Eğer Cake’den daha iyi bir mobil tarayıcı istiyorsanız Kiwi tarayıcının özelliklerine bakmayı da unutmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Premium özellik için ücret ödememiz gerekiyor mu yoksa sadece üye olmamız yeterli mi?
Premium özelliklerini kullanmanıza gerek yoktur. Premium kullanınca sadece VPN özelliğinden daha iyi bir şekilde faydalanıyorsunuz. Fakat konuda da belirttiğim gibi VPN özelliği çok şüpheli duruyor. Bundan dolayı tarayıcıyı sadece bir şey aramak veya aramalarınızı gruplandırmak için kullanabilirsiniz. Premium için üye olmanıza veya ücret ödemenize gerek yoktur.
 

Geri
Yukarı