Rehber Matematik 0'dan matematik kampından sonra ne yapılır?

M.FURKAN21

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3-4 hafta önce rehber matematiğin 0'dan matematik kampına başlamıştım ve az önce an itibarıyla bitti.9.sınıfım ve yaz bittiğinde 10.sınıf olacağım. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor? YKS 2028'de TYT ve AYT matematikte en az 35 net yapmak istiyorum. Şu anda maddi olarak zorlu bir süreç içerisinde olduğum ve okulların kapalı olması vesilesiyle bir gelirim yok ve cebimde 160 lira var. Ailemden de para isteyebilirim ama birinden bir şey istemeyi hiç sevmem ama para isteyeceğim. Bundan sonra nasıl bir yol almalıyım?

Desteklemiyorum ama internette tonla PDF var. onları çözebilirsin. Konuları Chat Gpt ile onun örneklendirmesini isteyebilirsin. Bu sayede çok başarılı bir şekilde çalışıyorum. TYT Tarih'i ve TYT Kimya'yı bitirmemde çok yardımcı oldu.

Merhaba, kesinlikle öğrendiğin tüm konulardan bol bol soru çözerek kendini geliştirmen lazım. Online testler de olur eğer paran olmazsa, eğer olursa güzel kaynaklar satın al ve öğrendiğin konuları zirveye çıkar. Okul başlayınca dersleri iyi dinle ve mutlaka derste öğrendiğin hakkında soru çöz. Sakın önceki konulara dönmeyi bırakma.

Problemler kısmını halledin ayrıca not ortalamanızı yüksek tutmak için okuldaki derslerinize de özen gösterin. Geometriye de başlayabilirsiniz problemler bittikten sonra.

Problemler kısmını halledin ayrıca not ortalamanızı yüksek tutmak için okuldaki derslerinize de özen gösterin. Geometriye de başlayabilirsiniz problemler bittikten sonra.

Peki yeni kampa başlamalı mıyım? Şu anda bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampını 20-25 günde bitirmeyi hedefliyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.

Peki yeni kampa başlamalı mıyım? Şu anda bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampını 20-25 günde bitirmeyi hedefliyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
Zaten temel bir kamp bitirmişsin Eğer bir kampa başlayacaksan daha üst bir kampa başlamanı tavsiye ederim eğer ki şu ana kadar anladığını düşünüyorsan. Ama diyorsan ki hala bazı belirsizlikler var o zaman dediğiniz kampa başlayabilirsiniz önünüzde gayet vakit var. Sadece öğrendiklerinizi tam öğrenmeye bakın. Başarılar.

Zaten temel bir kamp bitirmişsin eğer bir kampa başlayacaksan daha üst bir kampa başlamanı tavsiye ederim eğer ki şu ana kadar anladığını düşünüyorsan. Ama diyorsan ki hala bazı belirsizlikler var o zaman dediğiniz kampa başlayabilirsiniz önünüzde gayet vakit var. Sadece öğrendiklerinizi tam öğrenmeye bakın. Başarılar.

Harfli ifadeler, faktöriyel ve çarpanlara ayırma konularından hiçbir şey anlamadım. Ortalama bir konuyla ilgili testlerde soruların %70-75'i doğru yapıyordum. Mesela 16 ve 16 soruluk toplamda 32 sorudan oluşan 2 testten 7-8 yanlış yapıyordum. Yani kitaptaki ödev testlerinin her 4 sorusundan 3'ünü doğru, 1'ini ise yanlış yapıyor ya da boş bırakıyordum.

Harfli ifadeler, faktöriyel ve çarpanlara ayırma konularından hiçbir şey anlamadım. Ortalama bir konuyla ilgili testlerde soruların %70-75'i doğru yapıyordum. Mesela 16 ve 16 soruluk toplamda 32 sorudan oluşan 2 testten 7-8 yanlış yapıyordum. Yani kitaptaki ödev testlerinin her 4 sorusundan 3'ünü doğru, 1'ini ise yanlış yapıyor ya da boş bırakıyordum.

Harfli ifadeler dediğinizi denklemler mi? Eğer denklemlerse o konuyu tam anlamıyla öğrenmeden ilerlemeyin aynı şekilde çarpanlara ayırma da kritik bir konu. Özelikle denklemler ve çarpanlara ayırma hem AYT hem TYT için çok önemli. O kısmı tam anlamıyla oturtmaya çalışın. Diğer kısımları biliyorum diyorsanız kampın tamamını izlemek yerine eksiğiniz olan kısmı izleyip diğer konulardan sadece soru çözerek ilerleyebilirsiniz.

Harfli ifadeler dediğinizi denklemler mi? Eğer denklemlerse o konuyu tam anlamıyla öğrenmeden ilerlemeyin aynı şekilde çarpanlara ayırma da kritik bir konu. Özelikle denklemler ve çarpanlara ayırma hem AYT hem TYT için çok önemli. O kısmı tam anlamıyla oturtmaya çalışın. Diğer kısımları biliyorum diyorsanız kampın tamamını izlemek yerine eksiğiniz olan kısmı izleyip diğer konulardan sadece soru çözerek ilerleyebilirsiniz.
Harfli ifadeler dediğim mesela x²y+x³y³ denklemenin en sade halini isteyen denklemler yada sorular,sen ne dersen artık.Ve ayrıca çarpanlara ayırma çok karmaşıktı ve hiçbir şey anlamadım.Ayrıca son olarak faktöriyel konusunu anlamadım.Yani 22 konudan 3 konuyu hiç anlamadım
1)Harfli ifadelerde denklemler(birinci dereceden denklemler çok kolaydı)
2) Faktöriyel
3) Çarpanlara ayırma
Bu yukarıdaki konuları hiç anlamadım.

Harfli ifadeler dediğim mesela x²y+x³y³ denklemenin en sade halini isteyen denklemler ya da sorular, sen ne dersen artık. Ve ayrıca çarpanlara ayırma çok karmaşıktı ve hiçbir şey anlamadım. Ayrıca son olarak faktöriyel konusunu anlamadım. Yani 22 konudan 3 konuyu hiç anlamadım.
1)Harfli ifadelerde denklemler(birinci dereceden denklemler çok kolaydı)
2) Faktöriyel.
3) Çarpanlara ayırma.
Bu yukarıdaki konuları hiç anlamadım.

Faktöriyel diğer iki konu kadar kritik bir konu değil ama yine de tekrardan bakın. Diğer iki konuya gelince dediğim gibi onları halletmeden ilerlemeyin diğer konuları yapabilmek için onlara ihtiyacınız var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı