Rehber Önerilen AV yazılımları

Merhaba. Bugün antivirüs önerisi konularına atabileceğiniz sonuç odaklı bir makale ile karşınızdayım. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Ufaktan başlayalım.

Kaspersky​

Geniş AV veritabanı, kolay arayüzü ve aktif korumadaki başarısı dolayısıyla en iyi antivirüslerin başını çeker. Tarayıcınıza eklenen "Kaspersky Web Protection" uzantısı ile reklamları ve veri toplamayı engelleyebilirsiniz. İnternette gezerken sitelerden, linklerden veya dosyalardan bulaşabilecek zararlıları da anında engellemesi aktif korumadaki başarısına örnektir. Raporlardan engellenen yazılımların detaylarını öğrenebilirsiniz.

kaspersky-logo-2019.jpg

Şirketin sunduğu yazılımlar aşağıdaki gibidir;
  • Kaspersky Total Security
  • Kaspersky Security Cloud
  • Kaspersky Internet Security
Ücretsiz sürümleri, deneme sürümleri ve premium sürümleri bulunan bu yazılımların aslında AV altyapısı olarak çok farkları bulunmamakta. Önerdiğim yazılım Kaspersky Internet Security'dir. Aşağıdan Kaspersky ürünlerini inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Norton 360​

Norton 360 da aynı Kaspersky gibi oldukça başarılı bir yazılımdır. Yaptığı her işte en az Kaspersky kadar başarılıdır. Güvenlik duvarı başarılı, AV altyapısı geniş ve aktif koruması sağlamdır. Arayüzü de basittir.

symantec-norton-password-manager.png

• Norton 360 Standart
  • Norton 360 Deluxe
  • Norton 360 Premium
Hepsinin AV altyapısı aynıdır. Aralarındaki farkı aşağıya bıraktığım linkten inceleyebilirsiniz ve satın alabilirsiniz.

Comodo Antivirus​

Comodo, oldukça profesyonel bir yazılımdır ve koruması bir hayli sağlamdır. Geliştirme üssü Türkiye'dir. Arayüzü Kaspersky rahatlığına yakındır ve Norton'dan bir tık daha kolaydır. Antivirus veritabanı gelişmiştir ve gelişmeye devam etmektedir. Aktif koruması oldukça iyidir ve güvenlik duvarı da bir hayli sağlamdır. Dilerseniz yalnızca güvenlik duvarı olarak da kullanabilirsiniz.

Comodo-Internet-Security.jpg

İncelemek isterseniz;

ESET Security​

ESET, kendini yıllardır kanıtlamış, profesyonel ve kaliteli bir yazılımdır. Fiyatları diğerlerine göre tuzludur. Şirket olarak global anlamda bir hayli başarılı operayonları bulunmaktadır. AV veritabanı geniş, arayüzü basittir. Kendisini kanıtlamış bir firmadır. Özellikle Nod32 ürünü kültleşmiştir.

images.png

• ESET Smart Security
  • ESET Internet Security
  • ESET Nod32 Antivirus
Satın almak veya farklarını incelemek isterseniz;

Bitdefender​

Bitdefender da kendini kanıtlamıştır ve aktif koruması çok başarılıdır. Güvenlidir, güvenilirdir ve veritabanı geniştir. Arayüzü basittir ve dünya çapında tercih edilir.

05tOekU4dNswLHEykvhE7Lc-21.1597873584.fit_scale.size_1969x1108.png

• Bitdefender Antivirus Plus
  • Bitdefender Total Security
  • Bitdefender Internet Security
Ürünleri incelemek, karşılaştırmak veya satın almak isterseniz;

Bilgilendirme amaçlı yazdığım bu yazı herhangi bir sıralama içermemektedir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Elimden geldikçe araştırmalarımı ve tecrübelerimi aktarmaya çalıştım, yanlışım varsa düzeltirseniz memnun olurum. Yazmadığım ancak sizin olumlu tecrübeler edindiğiniz bir yazılım varsa ekleyebilirsiniz. Hepinize iyi sosyaller dilerim.

Listede F-Secure, Sophos, Dr. Web de olsa güzel olurdu. Ellerine sağlık.

Gözlerim Malwarebytes'i aradı.
MBAM bir antivirüs yazılımı değildir. Anti-malware yazılımıdır.

Tebrik ederim güzel rehber ancak combofixin olmaması beni biraz üzdü.
ComboFix mi kaldı? Ayrıca o da bir antivirüs yazılımı değil, tarama aracıydı eskiden. Güncel sistemleri de desteklemiyor.

Desteği kesileli kaç sene olmuş, eskiden de önermiyorduk zaten tecrübesiz kullanıcılar bilgisayarlarına zarar veriyordu agresif yapısı nedeniyle programın.

2.5₺'ye Norton nasıl aldınız acaba? Biz de faydalanalım. :)
Plati.ru sitesinden alacaktım önceden almıştım ve sıkıntı yaşamamıştım ancak şimdi düşündüm de Password Manager'i kullanan birisiyim ve bütün şifrelerimi orada depoluyorum, Plati'den aldığınızda satıcının hesabını kullanıyorsunuz ve asla güvenemem, Kaspersky için para biriktirmeye devam edeyim ben.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı