Tamamdır dediklerinizi yapıp sonuçlarını paylaşacağım. Elimde 1-2 ay öncesinin Cinebench R23'e ait test sonuçları vardı. Onun da konusunu açmıştım zaten onunla karşılaştırma yaparak verimi görebiliriz.
Evet az önce R23 multi-Core testi bitti ve eskiden 9970 puan aldığım testte 8163 puan aldım. GHz bayağı düşüktü. 2.925-2.950 GHz frekanslarda çalıştı. Puan biraz düşmüş olsa da 91 derece gördüğüm R23 testinde MSI Afterburner'a göre 74-75 Dragon Center'a göre 72 derece sabit iş yaptı. Single Core testini de yapacağım şimdi. Sonuç olarak ben stock olan 45W değeri 30W yaptım. Bence uygun ayar bulunarak performans kaybı olmadan sıcaklıklar büyük derecede düşürülebilir.
@Radeon RX 5500M
Evet az önce Single-Core testi bitti. Sıcaklıklar multi-Core'la aynı (75 derece). Puan stok haldeyken 1206 almıştım şimdi undertdp ile beraber 1192 almışım. Oyunda hissetmememin sebebi farkın çok çok az olmasıymış. Bu arada 4.250-4.275 GHz'de çalıştı multi-Core'un aksine.
Sonuca gelirsek yaptığım işlem, işlemci tabanlı oyun oynayanlar için (pes-FIFA-Battlefield) gayet de yapılabilir. Hatta ve hatta işi renderla olup çoklu çekirdeğin öne çıktığı işleri yapan biri için ufak ayar ile yine uygulanabilir. Sadece oyun oynayacak biri bence gayet de uygulayabilir ki çoklu çekirdeğin farkı hangi oyunda ne derece hissedilir?
@feneresevdalı @PROTECTQ