Rehber Zenfone Unbrick Yapma

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Bozulan Zenfone'u tekrar hayata döndürme rehberi.

Gerekenler:

1. Intel USB Driver Android
  2. ADB Fastboot Tool
  3. Recovery IMG (Var olan sürümden eski olmalıdır. )
  4. Asus Zenfone Firmware (Asus Websitesinden indirin ve adb fastboot tools ile aynı klasöre koyun.
    • Zenfone 5 (Download)
    • Zenfone 6 (Download) (OS Android seçin ve sonra da Zenfone modelinizi seçin. İndireceğiniz sürüm yüklü sürümden eski olmalıdır.)
Adım adım:

1. Şu anda örnek yüklü sürüm: WW2.19.40.6 ve elimizde WW1.17.40.6 Full firmware var. Bu durumda WW1.17.40.6 recovery img indiriyoruz.
  2. Intel USB Driver yükleyin ve ADB Driver'ı klasöre çıkartın.
  3. Recovery img dosyasını ADB klasörüne kopyalayın.
  4. İndirdiğiniz WW1.17.40.6 Firmware dosyasını Adb klasörüne kopyalayın.
  5. USB logosu gelince Güç+ses açma tuşuna basarak droid moduna girin.
  6. Zenfone'u USB kablo ile bilgisayara bağlayın.
  7. Open ADB klasörünü açın ve komut satırını çalıştırın. (Shift + sağ tık > Komut satırını burada aç.)
  8. Droidboot'ta iken şu komutu girin: fastboot flash recovery <dosyaadi.img>
  9. Biz bu rehberde şöyle girdik: fastboot flash recovery 1.17.40.16_22_recovery.img
  10. Droidboot'tan Recovery seçin.
  11. Ses kısma ve ses açma tuşlarına basıp Update from ADB deyin.
  12. CMD'ye şu komutu girin: adb sideload <firmwareadi.zip> ve bitene kadar bekleyin.
  13. Wipe Cache ve Data
  14. Yeniden başlat.

Abi selam, elime com.android.settings durduruldu hatası veren bi Zenfone 2 ze551ml geldi bu rehbere göre droidboot ekranına kadar geldim ama adb de waiting for any device yazısında kalıyorum cihazın seri numarası çıkmıyor ve asus flash tool da denedim o da cihazı algılamıyor. Nasıl çözerim.

Abi selam, elime com.android.settings durduruldu hatası veren bi Zenfone 2 ze551ml geldi bu rehbere göre droidboot ekranına kadar geldim ama adb de waiting for any device yazısında kalıyorum cihazın seri numarası çıkmıyor ve asus flash tool da denedim o da cihazı algılamıyor. Nasıl çözerim.
Ne olarak görünüyor aygıt yöneticisinde?

Ne olarak görünüyor aygıt yöneticisinde?
Intel Soc başlığı altında Moorefield device olarak gözüküyor xfstk downloader da FW+OS download complete oluyor buraya kadar sorun çıkmıyor. Firmware flash a kadar geliyorum ama cihaz droidboot ekranında fastboot cmd waiting olarak beklerken bağlı olduğu halde ne asus flash tool algılıyor ne de adb görüyor.

@Celalien Asus'ta işler nasıl yürüyor, farklı mı görünmesi gerekiyor aygıt yöneticisinde bilmiyorum ama ADB'de yaşadığım sorunlar hep sürücü yüzünden oluyor. Telefon hard brick olmamışsa sizde de sorun çıkaran sürücüdür diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı